Weber Master-Touch GBS Premium SE E-5775 Black - Reviews

Best Reviewed jun 2019 Weber Master-Touch GBS Premium SE E-5775 Black
Best Reviewed - juni 2019
Specificaties
Vorm rooster/grillplaat
rond
Aantal personen
12 personen
Warmtebron
houtskool/briketten
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 10 reviews die zijn achtergelaten voor de Weber Master-Touch GBS Premium SE E-5775 Black op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,5

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Jinte 02-07-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

Prachtige bbq

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Weber Master-Touch GBS Premium SE E-5775 Black

Algemene score

10,0
Bij ontvangst van het pakket kon ik enthousiast beginnen aan het uitpakken en monteren van de Weber Master-Touch GBS Premium E-5775. In het begin was het even zoeken, maar aangezien de handleiding een duidelijk en gedetailleerd stappenplan had ging het na een tijdje wel vlot.
Mede dankzij de handige accessoires van Weber kon de BBQ snel worden aangemaakt. De eerste keer gebruikt ik de Weber als een ‘normaal’ BBQ stel. Wat me meteen opviel was dat het stel heel ruim was (veel plaats om vlees/vis/… op te leggen). Ook de temperatuurmeter in het deksel en de handige ventilatiegaten om de temperatuur te regelen zijn een groot pluspunt.
Met de andere mogelijkheden had ik niet zoveel ervaring, ik ging dus aan de slag als een onervaren BBQ-er. Al bij al viel het nog mee, de eerste keer was het roken en garen niet ideaal, maar hoe meer ik het gebruikte hoe beter het ging (ook dankzij verschillende blogposts en filmpjes te lezen en kijken).
Conclusie: dit BBQ stel is een aanrader voor iedereen, zowel de ervaren BBQ-er als de beginner of hobbyist zal er heel gelukkig mee zijn.

Pluspunten

  • Design
  • Mogelijkheden
  • Thermometer

Minpunten

  • Deksel staat beetje open

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

lennart1981 25-06-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Alles erop en eraan, fantastische BBQ

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Weber Master-Touch GBS Premium SE E-5775 Black

Algemene score

9,0
Het BBQ seizoen is weer geopend en mijn oude BBQ was echt aan vervanging toe. Na lang wikken en wegen en naar verschillende merken te hebben gekeken ben ik toch voor een zekerheid gegaan en dat is Weber. Maar ook dan heb je nog voldoende opties.

Ik ben enorm gelukkig met mijn keuze. De Weber master touch wordt geleverd met alle accesoires die je nodig hebt om deze zomer de show te stelen. Je kan ook zien dat Weber alle ervaring die ze hebben opgedaan op BBQ gebied hebben doorvertaald in deze versie.

Zo is de nieuwe deksel, hoe simpel het ook lijkt ideaal. Er zit een scharnier op de achterkant waardoor je hem zo open kan doen en niet de deksel er op en af hoeft te halen. Er zit ook een handig opzet stukje op voor een vlees thermometer en een haakje aan het hendel voor je vlees tang. Kortom, geen rommel meer rondom de BBQ en alles bij de hand.

Door zijn formaat en hitteplaat is de BBQ voor alle handelingen prima te gebruiken. Of je nu een slow cooker bent, snel een burger wilt grillen of iets wilt roken. Er zit een handige plaat bij die je onderin kan plaatsen die een deel van de hitte weghaalt. Ideaal als je een lekker stuk vlees langzaam wilt laten garen. Een groot irritantie punt bij mijn oude BBQ was dat het onhandig was om even snel nieuw houtskool of houtsnippers toe te voegen. Dat was altijd een behoorlijke klus. Nu doe ik een van de klepjes aan de zijkant open en vul ik hem zo aan. De warmte verdelers die bijgeleverd worden zijn ook ideaal want hiermee maak je gemakkelijk warme en koude zones. Kortom, wil jij het BBQ'en serieus aanpakken deze zomer en de komende zomers, zoek niet verder want deze Weber kan het allemaal.

Pluspunten

  • alle accesoires meegeleverd
  • hitte verdelers (brikette bakjes)
  • deksel met scharnier
  • warmte plaat voor roken
  • teveel om op te noemen;)

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Splinter 22-06-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

Master-Touch evolutie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Weber Master-Touch GBS Premium SE E-5775 Black

Algemene score

9,0
Sinds ik een iGrill voor mij verjaardag heb gekregen ben ik helemaal fan van barbecuen. En dan bedoel ik het langzaam garen van grote stukken vlees en zo nu en dan wat grillen. Daar hoort natuurlijk een goede barbecue bij en deze Master-Touch is het helemaal.
De accessoires die bij de barbecue meegeleverd worden maken van iedereen in potentie een meester in barbecuen. Ik ben vooral fan van het de warmte plaat die de warmte van de kolen mooi over de hele barbecue verdeeld. Dankzij deze plaat is het hele rooster ‘indirect’ en dat levert al snel 33% meer ruimte op voor vlees en groente dat je aan het bereiden bent. Daarnaast is de gietijzeren grillplaat, dat je in het midden van het rooster kunt plaatsen, perfect voor direct grillen van vlees. Door de structuur van de grillplaat krijg je perfecte grillstrepen op het vlees.
Als je zelf een Wever kolenbarbecue hebt weet je dat je de deksel er af kunt halen en het is altijd onhandig om deze vervolgens kwijt te kunnen, dat vind ik althans. Bij deze Master-Touch is dat verleden tijd dankzij het scharnier. Je opent de barbecue net zo makkelijk als het openen van de motorkap van een auto. I-de-aal!
Al met al ben ik dik tevreden met deze ‘bad-boy’ en ik raad hem iedereen aan.

Pluspunten

  • Veel meegeleverde accessoires
  • Gietijzeren grillplaat
  • Warmteverdeler
  • Houder voor vleesthermometer (ideaal voor iGrill)
  • RVS rooster

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Caro 19-06-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Fijne, handige Bbq met veel opties

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Weber Master-Touch GBS Premium SE E-5775 Black

Algemene score

9,0
Een heel fijne bbq. Het bakgedeelte is vrij groot, waardoor je veel tegelijk kan bakken. Er zitten allerlei extra's bij wat het nog leuker maakt.
De roosters zijn gemakkelijk af te halen en af te wassen. Er is een handige opvangbak voor de assen. De temperatuur wordt aangegeven op het deksel en je kan de temperatuur gemakkelijk instellen door aan een hendel te schuiven.

Pluspunten

  • Handig
  • Veel opties

Minpunten

  • Beetje moeilijk in elkaar te zetten

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Vink 10-06-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Ruime BBQ

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Weber Master-Touch GBS Premium SE E-5775 Black

Algemene score

9,0
Het is niet de eerste Weber BBQ die ik gebruik maar zeker wel de meest complete. Deze Master-Touch GBS Premium van Weber heeft de mogelijkheid om te braden, te grillen en te roken. Er is voldoende ruimte om indirect te braden/garen en door de gevormde luchtinlaat gaten aan de onderkant van de ketel is het ook mogelijk om de temperatuur goed te reguleren. Voor het roken is een ring meegeleverd waar je een grote schaal op kan leggen. Hierdoor komt er geen directe hitte van de kolen op het vlees en wordt de rook afkomstig van de houtblokjes of snippers goed door de verdeeld. Voor het direct grillen (afgrillen) kan je de meegeleverde Sear Grate gebruiken. Vooral bij een lekker groot stuk vlees komt hierdoor een mooi trilpatroon op het vlees. Je moet hiervoor wel de gril heel heet maken.
Ik had wat moeite met het perfect monteren van de deksel maar dat moet zeker lukken als je de aanwijzigingen op de Weber site gebruikt in combinatie met de Bilt app.

Pluspunten

  • Ruimte op het rooster
  • 3 in 1
  • uiterlijk
  • temperatuur regelen

Minpunten

  • monteren van de deksel

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Sophietj 09-06-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Grote, gebruiksvriendelijke en veelzijdige barbecue

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Weber Master-Touch GBS Premium SE E-5775 Black

Algemene score

10,0
Toen de barbecue geleverd werd was dit in een grote doos, de barbecue kwam als een zelfbouwpakket. Dankzij de heel duidelijke handleiding en app was het heel eenvoudig om deze in elkaar te steken. Alles werd geleverd waardoor je direct aan het barbecueën kan beginnen.
De barbecue is heel ruim waardoor je voor een grote publiek kan barbecueën, daarnaast is het ook heel gemakkelijk om deze te gebruiken wanneer je slechts met aantal mensen gaat barbecueën. Door de thermometer die verwerkt zit in het deksel heb je een idee van de temperatuur binnenin waardoor het gemakkelijker opvolgen van de temperatuur binnenin voor het bereiden van pizza of het roken van bijvoorbeeld vis.
De barbecue kan heel veelzijdig gebruikt worden voor heel wat doeleinden. Het is een droom om gebruik te maken van dit toestel en maakt het buiten koken en leven een plezier. Dankzij de mooie afwerking en het praktische van wielen onder de barbecue kan deze gemakkelijk verplaatst worden naar de geschikte plaats.
De barbecue en de rooster zijn enorm gemakkelijk te reinigen, wat van de barbecue een enorm gebruiksvriendelijk toestel maakt.

Pluspunten

  • groot bakoppervlak
  • gemakkelijk te reiningen
  • stijlvol
  • gemakkelijk te verplaatsen
  • ingebouwde thermometer

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Herman Boersma 03-06-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Grillen, braden en roken

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Weber Master-Touch GBS Premium SE E-5775 Black

Algemene score

10,0
Thuisgekomen stond er een giga doos op me te wachten in de hal, eenmaal geopend kon het feest beginnen, het in mekaar zetten met de meegeleverde handleiding was even goed kijken maar goed te doen.

Het design is heel kenmerkend voor een weber en de kwaliteit erg degelijk

2 dagen na het in mekaar zetten was het weer mooi genoeg om in gebruik te nemen.
De kolen kit gebruikt en binnen 15 min was de BBQ gebruiksklaar.
Ik heb de Mastertouch GBS besteld omdat je er mee kan grillen, braden en roken en heb om te beginnen gekozen voor het grillen van een lekker stuk dry aged beef van 2 KG. Even om en om boven de hete kolen op het gietijzeren rooster en vervolgens nagaren tot een temperatuur van +\- 60 graden kerntemperatuur boven de meegeleverde diffuser plate zodat het vlees geen direct contact heeft met de warmte van de kolen en hierdoor het vlees langzaam op temperatuur kan komen.
Het roestvrijstalen Gourmet BBQ System is ideaal om schoon te maken maar ook tevens om roosters te wisselen of kolen bij te vullen.
De thermometer in de deksel werkt erg prettig om de algehele temperatuur in de gaten te houden
Het ventilatierooster voor de temperatuurregeling werkt goed.
Het One-Touch systeem voor het eenvoudig verwijderen van de as is erg prettig.
De iGrill kan erop worden aangesloten, deze heb ik op het moment nog niet in bezit maar is zeker iets om te overwegen, dit is voor het controleren van de kerntemperatuur van je vlees.
De houtskoolring voor het makkelijk verplaatsen van houtskool voor direct en indirect grillen werkt ook top
De diffuser plate werkt erg prettig wanneer je bijvoorbeeld wil roken, ik heb deze gebruikt bij het roken van een goed stuk varkensschouder.

Al met al een super veelzijdige BBQ waar je een hele hoop BBQ plezier van gaat beleven.

Pluspunten

  • As lade
  • Diffuser plate

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

charlierthomas 01-06-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Heel kwalitatieve barbecue met handig deksel

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Weber Master-Touch GBS Premium SE E-5775 Black

Algemene score

10,0
Heel kwalitatieve, handige en veelzijdige barbecue.

De barbecue bevat heel degelijke onderdelen waardoor hij stevig aanvoelt en wellicht heel lang zal meegaan.

Het deksel is bevestigd aan de barbecue met een handig scharnier waardoor je het deksel heel gemakkelijk kan openen en sluiten, zelfs met je elleboog. Dit is heel erg handig tijdens het barbecuen wanneer je meestal wat in je handen hebt.

De bbq komt met heel wat accessoires waardoor je zowel kan grillen, braden als roken. Ik ben vooral enthousiast over het schroeirooster waarmee ik een perfecte cote à l'os kan grillen. De manier dat de onderdelen in elkaar passen is ook heel handig; zo kan je eenvoudig van set-up veranderen, en eens dat het er ligt blijft alles goed op zijn plaats.

Aanrader!

Pluspunten

  • Schroeirooster
  • Scharnierend deksel

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Rob D 29-05-2019
  • Product getest

Veelzijdige kwaliteits-BBQ

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Weber Master-Touch GBS Premium SE E-5775 Black

Algemene score

9,0
Naast mijn tafelmodel BBQ was ik al een tijd op zoek naar een groot formaat all-round BBQ. Maar zoals met zoveel dingen, de keuze is reuze. Houtskool stond voor mij al vast. BBQ-en is echt een hobby van mij en ik maak in het weekend dan ook de meest uiteenlopende gerechten, het hele jaar door. Ik zocht dus een BBQ waar ik deze veelzijdigheid in kwijt kon en die heb ik gevonden in deze Weber Master Touch Premium GBS.

Tot nu toe heb ik deze Weber gebruikt voor Beer Can Chickens (indirect braden mbv de Char-Basket houtskoolhouders), heerlijke steaks (mbv GBS gietijzeren sear grate) en gerookte zalm (mbv houtskoolring en warmteverdeler). Het is eenvoudig om met de bijgeleverde accessoires en instructie op verschillende manieren deze BBQ te gebruiken, Slow cooking, braden, roken, direct en indirect grillen. Dit weekend gaan we de pizzasteen uitproberen met dit lekkere weer, ik ben benieuwd! Doordat het middelste gedeelte van de het rooster te vervangen is, kun je die eenvoudig verwisselen voor een grilplaat, BCC-houder, Pizza-steen of andere accessoires. Hierdoor kun je eindeloos blijven variëren met deze BBQ. En door het grote formaat kun je er echt bijna alles op kwijt.

Naast de veelzijdigheid van deze BBQ spreekt de robuustheid en kwaliteit ook echt aan. Je merkt aan het materiaal dat je in handen hebt dat dit een BBQ is waar je echt jaren plezier van kunt hebben. De roosters zijn van zware, degelijke kwaliteit en het onderstel is stevig.
Qua gebruiksgemak ben ik helemaal fan van de deksel welke voorzien is van een scharnier (zodat je deze eenvoudig open krijgt ook met volle handen ;-)), de thermometer in de deksel, het extra plaatje om je kernthermometer aan op vast te klikken en natuurlijk de opvangbak voor de as, ideaal!

Na een tijdje experimenteren met de verschillende manieren van BBQ-en met deze BBQ heb ik mijn BBQ-boeken weer tevoorschijn gehaald om gave gerechten te bereiden op deze BBQ. Via de site van Weber ben ik trouwens gewoon begonnen met een aantal van hun recepten, dit helpt echt om het BBQ-en met deze BBQ-en op de verschillende manieren goed onder de knie te krijgen.

Ideale BBQ voor iemand zoals ik voor wie BBQ-en echt een hobby is en die meer op de BBQ wil klaarmaken dan wat hamburgers en speklappen. Vrienden en familie zijn er ook aardig blij mee want ten slotte kan ik niet alles zelf opeten ;-)

Pluspunten

  • Robuuste materialen
  • Duidelijke handleiding en recepten
  • Gebruiksgemak

Reageer

Klaas Lijkendijk 27-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Heerlijke BBQ met veel accessoires.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Weber Master-Touch GBS Premium SE E-5775 Black

Algemene score

10,0
Na een paar jaar met een "instapmodel" Weber te hebben gewerkt sinds kort overgestapt op de GBS Premium E-5775. Deze BBQ heeft een deksel met scharnier wat voor een groot stuk comfort zorgt. Daarnaast worden er behoorlijk wat accessoires meegeleverd. Hiervan is vooral de Seargrate (gietijzeren grillrooster voor in het midden van het BBW rooster) een geweldige toevoeging. Daarnaast zit er een handige houder bij voor de vleesthermometer. Ook zit er een hitteschild bij om een mooi gelijkmatige warmteverdeling te krijgen tijdens het roken van vlees of vis. De warmte is met de handige thermometer in het deksel ook zeer makkelijk te monitoren en met de schuif onder de BBQ te regelen. Kortom een echte allround BBQ waar ik hopelijk nog lang plezier en gemak van mag beleven. Onder de BBQ hangt een mooie pan die de as opvangt en hierdoor heb je geen as meer door je tuin waaien. Na het BBQ-en gewoon de pan losmaken en leeggooien. Een kind kan de (w)as doen.

Pluspunten

  • Scharnierend deksel
  • Veel accessoires meegeleverd
  • Makkelijk in gebruik

Minpunten

  • Nu wil ik elke dag BBQ-en

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer