Voeg toe aan vergelijker Prijs volgen

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 95 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Alecto 8712412676330 op Kieskeurig.be. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,3

Schrijf een review

Samenvatting

De Alecto is een babyfoon met infrarood-camera die makkelijk startklaar te maken is. De draaiende camera geeft goed beeld in het donker. De beelden zijn te bekijken op een groot scherm van 11 centimeter. Er wordt bij dit product een extra antenne bijgeleverd die zorgt voor een extra groot en stabiel bereik (groot genoeg om door twee betonnen muren heen te gaan). De Alecto mist helaas wifi-functionaliteiten en het beeld kan traag zijn en haperen. Je kunt met deze babyfoon terugpraten en slaapliedjes afspelen. De babyfoon kan via netstroom en een accu werken, al is de accuduur van 165 minuten wel een beetje beperkt.

Pluspunten

Minpunten

+ Terugspreekfunctie

+ Uitbreidbaar met 4 camera-units

+ Op afstand bestuurbaar

- Geen wifi-functionaliteiten

- Beperkte accuduur

- Beeld kan soms haperen

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Linda 28-04-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekregen

Fijne babyfoon, ook wanneer jij zelf minder slaapt.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto 8712412676330

Algemene score

10,0
Enorm makkelijk in gebruik, zelfs met een slaaptekort. ;)

Helder beeld, ook in de nachtmodus. Veel handige functies, zoals de intercom. Ik vind de batterijduur prima, maar gebruik hem momenteel niet elke avond. Makkelijk op te laden.

Echt een heel fijne babyfoon!

Pluspunten

  • Makkelijk in gebruik
  • Helder beeld

Minpunten

  • Bij dagelijks gebruik is de accu snel leeg

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende
Uitstekend

Reageer

d**a@h**l.com 28-09-2021
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Nachtzicht defect

Geschreven voor: Alecto 8712412676330

Algemene score

2,0
Wij hebben inmiddels voor de 2e keer een Alecto dvm 200. De eerste babyfoon begon na enkele weken te haperen met de nachtzicht, deed het 9 van de 10 keer niet. Dus terug gebracht naar desbetreffende winkel, uiteindelijk een nieuwe Alecto dvm 200 gekregen. Nu, na een paar weken wéér hetzelfde probleem! Nachtzicht doet het weer niet.
Voor ons geen Alecto dvm 200 meer! Je verwacht een goede babyfoon, vooral voor zo'n hoge prijs.

Minpunten

  • Nachtzicht zomaar defect

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Onvoldoende
Voldoende
Officiele reactie van Hesdo 14-10-2021

Bedankt voor je review en vervelend te horen dat je ontevreden bent over de DVM-200! Dat is natuurlijk niet de bedoeling. We willen je hier graag mee verderhelpen. Zou je ons een foto van het beeld kunnen sturen naar service@alectobaby.nl met de klacht, aankoopbon en adresgegevens erbij? Dan gaan we je zo snel mogelijk verder helpen. ^Tom

Reageer

Chantal 13-09-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Geen aanbeveling

Geschreven voor: Alecto 8712412676330

Algemene score

4,0
Helder beeld, goed bereik en een heel goed geluid. Ook een fijne geluid gevoeligheid wat je kan instellen.
Helaas kun je de camera niet heel handig aan de muur plaatsen, er zit wel een muurbevestiging bij maar je kunt de camera niet goed genoeg instellen om de baby op een fijne manier in beeld te krijgen. Wij hebben dit zelf maar provisorisch opgelost.
Ook is het beeld te fel zelfs op de minst felle stand.
Verder vind ik het jammer dat er niet een simpele stand-by knop op zit, nu moet je een knop bovenop ingedrukt houden tot je te zien krijgt; beeld uitschakelen. Dit is met een slaapdronken kop die verblind wordt door het felle licht, niet echt handig.
Ik vind de nadelen dan ook wel zwaarder wegen dan de voordelen en zou hem niet aanraden.

Pluspunten

  • Bereik
  • Beeld
  • Geluid

Minpunten

  • helderheid
  • Stand-by knop
  • Muurbevestiging

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Goed
Goed
Voldoende
Officiele reactie van Hesdo 14-10-2021

Beste Chantal,

Bedankt voor je review en vervelend te horen dat je niet tevreden bent met de DVM-200!
De muurbevestiging kan in bepaald situaties lastig zijn inderdaad, omdat de hoek van de muurbevestiging niet aan te passen is. Dit heeft als reden dat de muurbevestiging zoals hij nu is, een stuk steviger is, zodat de muurbevestiging ook niet zomaar van hoek kan veranderen, dit is helaas niet aan te passen.
Met betrekking tot het beeld dat te fel is: zou je ons hiervan een foto/filmpje kunnen sturen naar service@alectobaby.nl met de klacht, zodat we mee kunnen kijken waarom het beeld zo fel is en we daarbij kunnen assisteren?
Met betrekking tot het beeld uitschakelen: als je de babyfoon zet op de stand geluidgeactiveerd scherm, dan licht het scherm op bij detectie van geluid. Na ongeveer een halve minuut gaat het scherm dan vanzelf weer uit en hoef je het scherm niet zelf uit te zetten.
Mochten we verder kunnen assisteren, dan horen wij het graag! ^Tom

Reageer

h**n@g**l.com 22-08-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Aanrader

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto 8712412676330

Algemene score

8,0
Omdat we straks regelmatig op ons kleinkindje gaan passen hebben we een babyfoon moeten aanschaffen. Onze keuze is gevallen op de Alecto-DVM-200. Hij bevalt ons tot nu prima. Niet afhankelijk van de Wi-Fi. Goede keuze geweest.

Pluspunten

  • Niet afhankelijk van Wi-Fi
  • Duidelijk beeld

Minpunten

  • De camera heeft altijd een 230V aansluiting nodig.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

Jackie 19-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Super goed

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto 8712412676330

Algemene score

8,0
Een goede babyfoon met een duidelijk en scherp scherm.
Ook buiten goed te gebruiken, erg tevreden.

Prijs kwaliteit is zeker een voordeel, er zijn veel babyfoons een stuk duurder en kwalitatief minder goed.

Pluspunten

  • Scherp scherm
  • Bereik

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Rene 12-05-2021
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Alecto DVM-200

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto 8712412676330

Algemene score

9,0
Al jaren in bezit van Alecto DVM-200, helaas is hij kapot gegaan . Apparaat heeft daar geen schuld aan. Vanwege goede kwaliteit dezelfde weer gekocht. Bereik is geweldig in goed geïsoleerd nieuw bouw huis.

Pluspunten

  • bereik
  • goed beeld

Minpunten

  • oplaad plug van scherm niet degelijk

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Yvonne 14-03-2021
  • Product gekocht

Heel tevreden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto 8712412676330

Algemene score

10,0
Erg tevreden, al 2 jaar in gebruik voor eerste kind, nu voor 2de kind nog een dezelfde erbij gekocht.
Beeld is gewoon duidelijk, nooit storing of iets. Doet wat je er van verwacht. Batterij van ouder unit word in loop van tijd minder maar dat is te verwachten. Aan het snoer werkt ook prima.

Pluspunten

  • Goed beeld
  • Op afstand de camera heen en weer bewegen

Minpunten

  • Bereik is minder 300 meter.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende
Uitstekend

Reageer

Hoogendam 05-03-2021
  • Product gekocht

Zeer goede camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto 8712412676330

Algemene score

9,0
Zeer fijne camera met duidelijk scherm, goede geluidsfunctie en continu bereik tussen camera en ouder unit.

Pluspunten

  • Groot scherm
  • Meerdere camera’s aansluiten op 1 ouder unit
  • Lange standby tijd
  • Muziekjes afspelen
  • Terug praat functie

Minpunten

  • Laadkabeltjes zijn erg dun
  • Geen beveiliging voor digitale inbraak

Reageer

Erwin84 05-03-2021
  • Product gekocht

Fancy dingetje

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto 8712412676330

Algemene score

8,0
Zeer fancy ding. Duidelijk beeld en geluid.
Wat zeer handig is, is dat de camera op afstand in een andere hoek gesteld kan worden.
Ook fijn dat het signaal niet via WiFi gaat.

Pluspunten

  • Makkelijke bediening
  • Duidelijk beeld
  • Duidelijk geluid
  • Verstelbare camera op afstand

Minpunten

  • Geen verlichte knopjes

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Rogier van Huizen 10-01-2021
  • Product gekocht

Betrouwbare en gemakkelijke babyfoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto 8712412676330

Algemene score

9,0
Het product is heel gemakkelijk in gebruik. Veel functies en duidelijk en mooi beeld! Goede accu en bereik. Top ding!

Pluspunten

  • Meerdere camera’s

Minpunten

  • Fragiel oplaadpunt

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Evert 20-08-2020
  • Product gekocht

Alecto dvm 200

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto 8712412676330

Algemene score

9,0
Een goede prijs/ kwaliteitverhouding. Camera is op afstand te besturen, en je kan de set uitbreiden met extra camera's

Pluspunten

  • Uitbreiden met extra camera
  • Spreekfunctie

Minpunten

  • Één keer inzoomen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Evy 04-08-2020
  • Product gekocht

Alecto dvm 200 babyfoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto 8712412676330

Algemene score

7,0
Naar lang zoeken gekozen voor de babyfoon:
Alecto DVM-200.
Wij wilden graag een babyfoon met camera. Over het algemeen zijn we zeer tevreden over de babyfoon. De babyfoon is gebruiksvriendelijk en heeft een mooi design. Prijs/kwaliteit verhouding is prima.
Het enige min puntje is dat de batterij van het schermpje ontzettend snel leeg gaat ( ook als het scherm niet heel de tijd aan springt). Wij kunnen er maar 10 uurtjes mee doen. Dat is jammer, zeker voor dat geld, maar verder een hele goede babyfoon!

Pluspunten

  • DECT (dus niemand kan meekijken)
  • Bereik niveau
  • Verschillende geluiden op af te spelen
  • Gebruiksvriendelijk
  • Vele opties ( gevoeligheid, temperatuur etc)

Minpunten

  • Accu zeer snel leeg

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Gied 29-07-2020
  • Product gekocht

Fijne babyfoon, goed bereik, mooi beeld

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto 8712412676330

Algemene score

9,0
Na lang zoeken op websites met reviews uiteindelijk uitgekomen op deze babyfoon. Hier hebben we geen seconde spijt van gehad. Het apparaat heeft een prima bereik +/- 200m, mooi beeld, temperatuur meting en terugspreek functie. Alles wat we wilden in een babyfoon en dat voor een prima prijs! Je kan natuurlijk altijd luxer voor meer opties, maar wat ons betreft heb je met dit apparaat een fantastische allrounder.

Wil je het apparaat uit gaan breiden naar 4 camera's wordt het beeld wel erg klein. Maar daar hebben wij voorlopig geen last van.

Pluspunten

  • Bereik
  • Beeld
  • Temperatuur meting
  • Terugspreek functie

Minpunten

  • Klein voor 4 cameras

Reageer

Megan 09-07-2020
  • Product gekregen

Alecto babyfoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto 8712412676330

Algemene score

9,0
De Alecto babyfoon is super ideaal voor elke ouder om zijn kind in de gaten te houden zonder constant naar de kamer te lopen. Je kan het kind horen zodra die huilt en zien zodra die wakker is of beweegt. Zo hoef je geen zorgen meer te maken dat het kind onder de deken komt of te lang wakker ligt.
Door de draaiende camera kun je op afstand in alle hoeken van de kamer kijken. Ook kun je op afstand muziek zetten of praten tegen het kind.

Pluspunten

  • camera
  • geluid

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Voldoende
Goed

Reageer

Daphne 15-06-2020
  • Product gekocht

Alecto babyfoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto 8712412676330

Algemene score

7,0
Duidelijk, nog duidelijker als je gebruiksaanwijzing leest. Deze staat alleen online. Kunt uitbreiden met extra camera.
Vind hem alleen buiten niet hard kwa geluid en na 20 meter geen bereik meer.
Blijkbaar wonen we in bunker...

Pluspunten

  • Uitbreiden extra camera
  • Zelf beeld bedienen
  • Groot scherm

Minpunten

  • Prijs (blijf Nederlander...)
  • Bereikbaarheid in ons geval
  • Geluid buiten

Review criteria:

Goed
Goed
Onvoldoende
Onvoldoende
Goed

Reageer

Kimberly van Noort - Codrington 07-06-2020
  • Product gekocht

Werkt prima!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto 8712412676330

Algemene score

8,0
Fijne babyfoon: makkelijk te installeren, handig met knopjes. Beeld Zeer helder en geluid Prima. Minpunt is de batterij: snel leeg, kan zonder lader 3-4 uur aan staan.

Pluspunten

  • Beeld
  • Geluid
  • Geen ruis
  • Makkelijk te installeren
  • Goede service en garantie van Alecto (2 jaar)

Minpunten

  • Batterijduur

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Renske 04-05-2020
  • Product gekocht

Babyfoon met camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto 8712412676330

Algemene score

8,0
Hele fijne degelijke babyfoon. Fijn dat er meerdere camera’s op aangesloten kunnen worden.
Veel keuze uit slaapliedjes.
Enige nadeel is dat je de liedjes alleen kunt starten op de ouderunit.

Pluspunten

  • Meerdere camera’s toevoegen
  • Duidelijk beeld
  • Veel slaapliedjes

Minpunten

  • Geen knop slaapliedjes kindunit

Reageer

Marvin J 31-03-2020
  • Product gekocht

Alecto DVM-200

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto 8712412676330

Algemene score

8,0
Deze babyfoon Alecto DVM-200 werkt super!
Het is een degelijk apparaat met goed beeld en geluid. Ook de verdere functies zijn nu toe precies wat we willen hebben/nodig hebben.
Echt een aanrader!

Pluspunten

  • Beeld en geluid
  • Degelijk
  • Temperatuur aanduiding
  • Praat-functie

Minpunten

  • Geen lampje dat accu vol is (wel als aan staat)

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

L. 22-11-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

DVM200 zeer tevreden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto 8712412676330

Algemene score

10,0
Onlangs de DVM200 gekocht. Prachtig apparaatje! Helder beeld en goed verstaanbaar. Beiden kanten op. En de camera kun je laten draaien. Helemaal top! Laat die kleine maar komen, ik heb er alle vertrouwen in.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Nathalie 03-10-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Alecto DVM 200 top babyfoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto 8712412676330

Algemene score

9,0
Een super fijne babyfoon met een groot scherm. Duidelijk en helder beeld, zeer tevreden. Handig dat je een terug spreekfunctie hebt en dat je verschillende slaapliedjes kan aanzetten.

Pluspunten

  • groot scherm

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

Toon meer reviews