Draadloze speakers voor in de tuin

Met zomerse temperaturen is buiten zitten wel zo lekker, maar het is ook fijn als je een beetje muziek om je heen hebt. Of je nu een middagje aan het zonnebaden bent in de achtertuin of een feestje op je dakterras geeft, een draadloze speaker komt altijd van pas. Hier moet je op letten als je ‘m buiten wil gebruiken.

Draadloze speaker kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Waterdicht

Je zou het misschien niet zeggen, maar veel draadloze speakers zijn tegenwoordig gedeeltelijk of helemaal waterdicht. Allereerst is het zaak om te kijken hoe waterdicht precies: er is een verschil tussen waterdichte speakers, die soms wel helemaal onder water gedompeld kunnen worden, en spatwaterdichte speakers, die hun hand niet omdraaien voor een beetje regen, maar die je op een gegeven moment wel naar binnen moet halen. Let daar dus goed op bij het kopen van een speaker.

Bereik

Het bereik van je speaker is ook belangrijk als je hem buiten gaat gebruiken. Een draadloze speaker verbind je meesta via bluetooth aan je mobiele telefoon. Heb je een flinke tuin, dan kan het gebeuren dat de verbinding wegvalt, helemaal als er veel mensen tussen jou en de speaker staan. Ga je een draadloze speaker kopen, let dan goed op het bereik van het apparaat. Het laatste wat je wil is dat de muziek wegvalt als je feestje net lekker op gang is.

Volume

Ook het volume is iets om over na te denken. Speakers kunnen meestal flink hard, maar dat gaat wel ten koste van de geluidskwaliteit, omdat de versterkers niet altijd de allerbeste zijn. Andere speakers kunnen juist helemaal niet zo hard, wat een beetje onhandig is bij een tuinfeestje. Globaal gezien kun je zeggen dat hoe groter de speaker is, des te harder hijkan, al gaat dat niet altijd op. Kwestie van even goed de specificaties doornemen voor je je beslissing maakt.

Accuduur

Aan een speaker met een lege accu heb je natuurlijk helemaal niets, maar een verlengsnoer over je dakterras is ook niet helemaal handig. Check dus goed wat de maximale accuduur van de speaker is. Er zitten namelijk grote verschillen tussen verschillende modellen. Sommige speakers zijn na een paar uur al leeg, maar er zijn er ook die tot wel een volledig etmaal kunnen doorspelen. Duurdere speakers hebben meestal een wat langere accuduur, maar er zijn zeker uitzonderingen.