Kunnen speelgoed en knuffels in de wasmachine?

Niet alleen de kleding van je kinderen, maar ook hun speelgoed en knuffels kunnen nu en dan flink vies worden. Dan is het handig om te weten dat sommige dingen zonder problemen in de wasmachine kunnen. In dit artikel leggen we je uit wat er wel en niet in de wasmachine kan.

Nieuwe wasmachine kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Plastic speelgoed

Plastic speelgoed zonder bewegende delen, zoals Lego en Duplo, kan prima in de wasmachine. Handig, want dan hoef je niet zelf te gaan schrobben. Gooi de steentjes natuurlijk niet los in de wasmachine, dat kan de afvoer blokkeren en heeft een enorme herrie. Het handigste is om de Lego in een kussensloop te stoppen, die je daarna dichtknoopt. Je kunt er voor de zekerheid nog een twee omheen doen. Een beetje wasmiddel en een wasje op 30 graden en de Lego is weer als nieuw.

Houten speelgoed

Houten speelgoed kan niet in de wasmachine. Door het wasmiddel en het water kan het hout aangetast worden, en dat is zonde van het speelgoed. In sommige gevallen kan houten speelgoed echter wel in de vaatwasser. Gebruik dan wel alleen de bovenste lade, en zorg ervoor dat je een niet al te warm programma gebruikt. Laat het speelgoed goed drogen voor je het weer gebruikt. Houten speelgoed onder de kraan wassen kan trouwens ook prima.

Knuffels

Knuffels in de wasmachine is meestal een goed idee, al moet je er wel mee oppassen. Knuffels die in de wasmachine kunnen hebben vaak een waslabel, zoals je ook op kleding vindt, waarop precies staat hoe het gewassen kan worden. Zachte knuffels kunnen meestal prima in de wasmachine. Met harde knuffels moet je oppassen, die kunnen hun vorm verliezen. Gebruik altijd een klein beetje wasmiddel, een fijnwasprogramma en lage temperaturen.

Wasmachine kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine? Het belangrijkste waar je op moet letten is het vulgewicht. Kleinere wasmachines hebben een vulgewicht tot zes kilo, grotere wasmachine tot wel meer dan acht kilo. Hoe groter het vulgewicht, des te meer kleding je in één keer kunt wassen. Ook het energielabel is belangrijk, helemaal in deze tijd. Prijzen verschillen erg, van minder dan driehonderd euro tot wel meer dan duizend euro. Vergelijk alle wasmachines op Kieskeurig.nl.