Zomerse sfeer met slimme lampen

Bij slimme lampen denk je misschien vooral aan de herfst en de winter, maar ook tijdens de lange zomerdagen kun je ze prima gebruiken. ‘s Ochtends bij het wakker worden, ‘s avonds voor het slapen gaan of tussendoor, er is genoeg reden om een slimme lamp aan te schaffen. Hoe gebruik je ze, en welke moet je kopen voor de perfecte sfeer?

slimme lampen kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Voordelen van slimme lampen

Slimme lampen hebben veel voordelen. Je bedient ze vanaf je smartphone, of zelfs via stemcommando’s, zodat je niet op hoeft te staan om het licht aan of uit te doen. Dat scheelt ook nog eens in de energiekosten, omdat je lampen pas aan kunt zetten op het moment dat je ze nodig hebt, en ze dus niet een hele avond aan hoeft te laten staan. Bij de meeste systemen kun je zelfs instellen dat een lamp automatisch op een bepaald tijdstip aanspringt, superhandig!

Sfeer maken

Sommige lampen, ook slimme, kunnen alleen een simpel wit of geel licht uitzenden, maar er zijn ook versies waarmee je alle kleuren van de regenboog kunt maken. En dat komt op lange zomeravonden goed van pas. Als je nog even buiten zit, wil je natuurlijk niet je woonkamerlamp op volle sterkte laten stralen. Via de app kun je regelen dat de lamp een rustige rode of oranje gloed afgeeft. Zo hoef je niet in het donker op zoek naar het lichtknopje, maar houd je de lichtvervuiling minimaal.

Systemen

Er zijn verschillende systemen voor slimme lampen. De bekendste is Philips Hue. Hue bestaat uit een grote verzameling lampen, zowel het peertje zelf als volledige installaties. Alle lampen worden aan elkaar geknoopt via een bridge, een soort digitale stekkerdoos. Via de app kun je alle lampen onafhankelijk van elkaar bedienen, of juist tegelijk alles uit zetten. Andere systemen zijn minder populair, maar werken op dezelfde manier, al dan niet via een bijgeleverde afstandsbediening.

Slimme lampen kopen

Op zoek naar een nieuwe set slimme lampen? Let in eerste instantie op de kleur van het licht. Dat kan wit of geel zijn, of juist gekleurd. Handig is ook om te kijken of je de lampen kunt dimmen, dat scheelt energie. Bijna alle lampen op de Nederlandse markt passen in een gewone fitting, maar het is het waard om het even te dubbelchecken. Kijk ook goed of de lampen kunnen worden bediend met de app, stemcommando’s of een afstandsbediening. Op Kieskeurig.nl vind je alle slimme lampen handig op een rij.