Slimme thermostaat kopen? Hier moet je op letten

Het is herfst, en de temperaturen gaan snel naar beneden. Binnenkort mag de verwarming weer aan, of misschien heb je hem al een keer aangezet. Een slimme thermostaat is niet alleen een makkelijke manier om de temperatuur in je huis te regelen, het is ook nog eens een milieubewuste keuze, én goed voor je portemonnee.

Slimme thermostaat kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Altijd de juiste temperatuur

Weinig dingen zijn vervelender dan thuiskomen in een koud huis, en het is ook geen lekker idee als je net aankomt op je werk en je bedenkt dat je de verwarming aan hebt laten staan. Met een slimme thermostaat zijn die problemen voor altijd uit de wereld. Je kunt een slimme thermostaat namelijk bedienen met een app op je smartphone. Zo kun je overal de verwarming uitzetten als je dat bent vergeten, en je kunt een tijdstip instellen waarop hij aan moet slaan.

Een slim huis

Maar dat is niet alles wat betreft slimme functies. Slimme thermostaten zijn namelijk te koppelen aan je andere slimme apparaten. Zo kun je de thermostaat bijvoorbeeld aansluiten op je slimme speaker, zodat je de temperatuur kunt regelen met een simpel stemcommando. Je kunt ook volledige schema’s inladen, zodat de verwarming alleen aan staat wanneer er iemand thuis is. Dat scheelt niet alleen flink wat geld, het is ook nog eens goed voor het milieu.

Merken

Als het om slimme thermostaten gaat, zijn er een aantal merken die eruit springen. In Nederland is Tado misschien wel het bekendste merk, en niet voor niets: Tado werkt goed samen met verschillende slimme systemen. Een bekende tegenhanger is Honeywell, dat in functies goed overeenkomt met Tado. Google heeft met Nest zijn eigen slimme thermostaat, die naadloos in het Google-ecosysteem past. Ook merken als Bosch en Plieger maken slimme thermostaten.

Slimme thermostaat kopen

Ga je een slimme thermostaat kopen? Let er dan vooral op dat hij in je slimme huis past. Qua functies ontlopen de bekende modellen elkaar niet veel, maar het zou zonde zijn als je het potentieel niet ten volle kunt benutten. Let ook goed op of er een app bij zit, anders kun je hem niet op afstand bedienen. En qua looks moet de thermostaat natuurlijk ook een beetje bij je interieur passen. Check Kieskeurig.nl om alle slimme thermostaten en hun prijzen met elkaar te vergelijken.