Tips voor het scheren met een scheermesje

Scheren met een scheermesje is niet de allermakkelijkste manier om je gezicht of huid weer haarvrij te krijgen. Het is wel de allerbeste manier als je van een gladde huid houdt, maar er zijn een paar dingen die je moet weten voor je eraan begint. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten als je jezelf gaat scheren met een scheermesje.

Scheermesjes kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Schone huid

Welk lichaamsdeel je ook onder handen gaat nemen, het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat de huid schoon is. Een vuile huid zorgt voor irritatie, een minder glad resultaat, en in het vervelendste geval zelfs wondjes en een bot mesje. Dat kun je allemaal makkelijk voorkomen door je huid vooraf goed te wassen met lauwwarm water. Scrubben werkt ook bijzonder goed, dus neem er even de tijd voor, pak een lekkere warme douche en maak je huid klaar voor de scheerbeurt.

Gel, schuim of lotion

De een zweert bij gel, de ander bij schuim, maar de realiteit is dat het vooral een kwestie van persoonlijke smaak is. Wat je in elk geval wél moet doen, is een keuze maken. Scheergel, schuim en lotion zorgen ervoor dat de mesjes beter aan de haren hechten, waardoor ze sneller en makkelijker worden afgeschoren. Er zijn talloze verschillende varianten op de markt, en elk heeft zo z’n eigen voordelen. Even zelf uitproberen dus, je merkt vanzelf wat je prettig vindt.

Richting

Scheren met de richting van je haren mee zorgt meestal voor minder irritatie op je huid, maar afhankelijk van je haargroei ontkom je er soms niet aan om even tegen de richting in te gaan. Als te twijfelt, kun je altijd in schuine lijnen gaan: zo scheer je altijd in een kleine hoek, zodat je niet vol tegen de richting in scheert. Voor mannen met een flinke baard is dit minder van belang: scheer dan gewoon in de richting die het meest logisch voor je aanvoelt.

Koud water

Waar je vooraf je huid klaar moet maken met warm of lauw water, is er nadien maar één echte optie: eindig altijd met heerlijk koud water. Het koude water zorgt ervoor dat je poriën zich weer sluiten, zodat je huid zich klaarmaakt voor de rest van de dag. Bovendien heeft het ook gewoon een verfrissend gevoel als je na het scheren even wat koud water over je gezicht of benen gooit. Ben je er klaar voor? Kijk dan snel op Kieskeurig.nl voor de beste scheermesjes deals!