4 handige tips voor je Chromecast

Een Chromecast is de ultieme verbinding tussen je televisie, je router en je smartphone. Met een druk op de knop - of een stemcommando - speel je je favoriete films, series en muziek af op het grote scherm. De basisfuncties ken je inmiddels, maar met deze tips haal je nóg meer uit je Chromecast.

Nieuwe Chromecast kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Gastmodus

Wist je dat je je Chromecast tijdelijk in een gastmodus kunt zetten? Een erg handige functie voor feestjes, als je niet de hele avond dj wil spelen. Als je de functie aanzet, kunnen je gasten je Chromecast, en dus de muziek, bedienen, zonder dat ze daarvoor op het wifi-netwerk hoeven te zitten. Een feestmodus dus, die je nadien ook weer met een druk op de knop uitzet. Let wel op dat iedereen in de buurt tegelijk de Chromecast kan bedienen.

Achtergrond aanpassen

De achtergronden op je televisie als je even niet aan het streamen bent, zijn van een grote schoonheid. Toch kunnen we ons zo voorstellen dat je weleens zin hebt in iets anders. Je eigen foto’s, bijvoorbeeld. Open de Google Home-app op je smartphone, en klik onder Instellingen op Apparaten en vervolgens op Backdrop bewerken. Daar kun je aangeven wat je wil zien op het scherm als je even niets afspeelt, en kun je zelfs verbinden met Facebook.

Tabblad casten

Niet elke videospeler of website ondersteunt casten naar de Chromecast. Maar zelfs als dat niet het geval is, betekent dat niet dat je niet kunt casten. Via de Chrome-browser kun je namelijk je volledige tabblad naar he Chromecast sturen, inclusief alles wat zich erin afspeelt. Via het Chrome-menu rechtsbovenin druk je op Casten, en selecteer je je Chromecast. De video- en geluidskwaliteit is wel wat minder, maar je kunt in elk geval op je televisie kijken.

Welke Chromecast koop je?

Er zijn op dit moment een aantal verschillende Chromecasts verkrijgbaar. De gewone Chromecast, versie 3 inmiddels, kost zo’n 39 euro. Dan is er de Chromecast Ultra, die ook beeld in 4K en HDR door kan sturen, zodat je in de beste kwaliteit kunt streamen. En dan heb je nog de Chromecast met GoogleTV, een soort besturingssysteem voor je niet-zo-slimme televisie, ook voor zo’n 79 euro - nu al te koop, ook al is hij nog niet officieel uit in Nederland.