3 populaire mediaspelers en wat je ermee kunt

Televisies zijn tegenwoordig hartstikke slim, maar niet iedereen heeft in elke kamer een smart-tv staan. Bovendien laat het besturingssysteem op vooral oudere modellen nog wel eens wat te wensen over. Een mediaspeler is dan een handige optie. In dit artikel leggen we drie populaire modellen aan je voor.

Mediaspeler kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Google Chromecast

Chromecasts zijn er in verschillende opties. Tot voor kort was de Chromecast 3 de populairste optie. De Chromecast is weinig meer dan een dongle die je in de hdmi-poort van je televisie of ander apparaat steekt. Goedbeschouwd laad je op die manier Google’s tv-besturingssysteem op je televisie, zodat je via de app makkelijk kunt Netflixen en Spotify’en. De nieuwste versie, de Chromecast met Google TV, heeft zelfs een eigen afstandsbediening.

Apple TV

Apple TV is de tegenhanger van de Chromecast, gemaakt door de grote concurrent Apple. Apple TV werkt in de basis hetzelfde als de nieuwste Chromecast: je stopt de hdmi-kabel in je televisie en je kunt gebruikmaken van Apple’s eigen besturingssysteem, gewoon op je oude televisie. Ook recentere Apple TV’s komen met een afstandsbediening. Het is handig als je al in het Apple-ecosysteem zit, maar zelfs zonder iPhone kun je Apple TV op zich gewoon gebruiken.

Nvidia Shield

Een iets minder bekende naam, maar zeker geen onbekende speler op de streamingmarkt is Nvidia. Het bedrijf maakt normaal gesproken vooral videokaarten voor computers, maar de Shield-serie is al jarenlang erg populair, vooral omdat hij al bestond voor Apple en Google zich op de markt begaven. Ook de Nvidia Shield werkt op eenzelfde manier: stop de hdmi-kabel in je televisie en je kunt via het ingebouwde besturingssysteem en de afstandsbediening al je apps bedienen.

Mediaspeler kopen

Denk je eraan een mediaspeler te kopen? Het eerste dat je je kunt afvragen is of je ‘m wel nodig hebt. Veel televisies hebben tegenwoordig een prima besturingssysteem. Als je een wat oudere televisie hebt, of je wil juist de Apple-interface gebruiken, is een mediaspeler een goede optie. Om de prijs hoef je het niet te laten: zelfs de nieuwste Chromecasts kosten nog geen 70 euro, en ook de Apple TV en Nvidia Shield zijn met zo’n 200 euro voor de volledige versies niet heel duur.