Magnetron kopen? Hier moet je op letten

Ga je een nieuwe magnetron kopen? Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een magnetron. Denk bijvoorbeeld aan de grootte en de inhoud, maar ook aan speciale functies en de prijs. En ga je voor een gewone of een combimagnetron? In dit artikel leggen we de belangrijkste opties aan je uit.

Op zoek naar een magnetron? Bekijk het aanbod

Bekijk

Combimagnetron of gewone magnetron

Een gewone magnetron heeft, logischerwijs, de magnetronfunctie als belangrijkste optie. Daarnaast bestaan er combimagnetrons, een magnetron en oven in één. Deze apparaten zijn vaak wat groter en duurder, maar als je geen losse oven in je keuken hebt, is een combimagnetron een uitkomst. Zo kun je ook gewoon pizza’s, friet en allerlei andere soorten voedsel bereiden. Heb je al een oven in je keuken staan? Dan kun je het af net een gewone magnetron - dat scheelt weer in de portemonnee.

Grootte, inhoud en nismaten

Bij het kopen van een magnetron is de grootte erg belangrijk. Ten eerste moet de magnetron op je aanrecht passen, of waar je hem ook neerzet. Groter is daarin niet altijd beter. De meeste magnetrons zijn zo tussen de 40 en 50 cm breed. Ook de inhoud is belangrijk, die varieert tussen de 20 en 40 liter. Ga je je magnetron (laten) inbouwen? Houd dan rekening met de nismaten. Die nismaten verschillen wat van de afmetingen van het apparaat zelf, dus let daar goed op.

Functies

Hoe meer je bereid bent te betalen voor je magnetron, des te meer opties krijg je ervoor terug. Zo hebben de meeste magnetrons een optie voor ontdooien, handig voor als je eten uit de vriezer gaat bereiden. Ook een functie voor langzaam opwarmen zit in sommige magnetrons ingebouwd. Andere functies zijn een LCD-scherm, een draaiplateau dat aan- of uitgezet kan worden en een functie voor dranken. Welke opties voor jou belangrijk zijn, is natuurlijk aan jezelf.

Prijs

De prijzen van de verschillende magnetrons verschillen nogal. Er zijn al magnetrons voor zo’n 60 of 70 euro. Vaak zitten op deze magnetrons niet de meeste functies. Ben je bereid meer te betalen? Magnetrons van tussen de 100 en 200 euro zijn populair, maar er zijn ook magnetrons voor meer dan 600 euro te koop. Combimagnetrons zijn vaak wat duurder, dus als je ook een ovenfunctie zoekt, moet je rekening houden met bedragen tussen de 150 en 300 euro, al kan het ook veel duurder.