Waarom je goed moet nadenken over je nieuwe koptelefoon

De ene koptelefoon is de andere niet. Los van de bekende verschillen in specificaties en prijs, is ook het draagcomfort iets waar je rekening mee moet houden. Je wil immers niet dat je met een koptelefoon zit die van je hoofd glijdt of vervelend aanvoelt. Let daarom dus goed op de dingen in dit artikel als je een nieuwe koptelefoon gaat kopen.

Nieuwe koptelefoon kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Pasvorm

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de pasvorm is natuurlijk het belangrijkste aspect. Stel je voor dat je nieuwe koptelefoon binnenkomt, je hem opdoet, en dat hij helemaal niet lekker blijkt te zitten. Je kunt de hoofdsteun meestal wel aanpassen, en vaak kunnen de oorschelpen draaien, maar als je oor net knel komt te zitten, heb je daar niet zoveel meer aan. Ook in deze tijden van online shoppen is het dus niet eens zo’n gek idee om eerst even in de winkel te gaan kijken voor je de laagste prijs zoekt.

Gewicht

Iets wat vaak vergeten wordt, is het gewicht van de koptelefoon. Helemaal als je hem lange tijd op hebt, kan het op een gegeven moment vervelend worden. Het kan zelfs nekproblemen veroorzaken. Veel gamingkoptelefoons, maar ook andere headphones, zijn wat zwaarder dan de rest. Let daar dus goed op als je er eentje gaat kopen: veel koptelefoons hebben een gewicht rond de 250 gram, maar er zijn er ook van 300 gram en zelfs nog een heleboel meer.

Materiaal

Elke fabrikant gebruikt zijn eigen materiaal. De behuizing zelf is doorgaans gewoon van kunststof, maar dat is niet het deel dat je huid aanraakt. Daarom is het fijn om te weten van welk materiaal het oorkussen precies is gemaakt. Dat voorkomt dat je na een tijdje last krijgt van een geïrriteerd oor. Vooral tijdens het sporten kan het behoorlijk warm worden rond je oren, en je wil natuurlijk wel dat hij goed blijft zitten. Ook even goed naar kijken voor je een aankoop doet, dus.

Koptelefoon kopen

Ga je een nieuwe koptelefoon kopen? Er is ontzettend veel keuze. Kies je bijvoorbeeld voor een draadloze koptelefoon, of zweer je bij een kabel? Wil je oorkussens die over je oren vallen, of er juist tegenaan drukken? Merkvoorkeur is ook belangrijk: Sony, JBL, Samsung, Sennheiser, Philips, ze maken allemaal goede apparaten. Of je nu al bijna weet wat je wil, of nog helemaal aan het begin van je oriëntatieproces staat, op Kieskeurig.nl vergelijk je alle koptelefoons in een handomdraai.