4 handige tips voor Spotify

Met een half miljard gebruikers is Spotify de populairste muziekstreamingdienst ter wereld. Niet voor niets betalen 150 miljoen mensen elke maand het abonnementsbedrag aan de dienst, want je kunt er ontzettend veel mee. In dit artikel geven we een kleine greep uit de functies die Spotify heeft, en waarmee je nog meer uit de streamingdienst kunt halen.

Nieuwe koptelefoon nodig? Bekijk het aanbod

Bekijk

Playlists

Je kunt natuurlijk losse albums of voorgekookte playlists luisteren, maar het is nog leuker als je je eigen playlist in elkaar zet. Zo heb je je favoriete muziek altijd bij de hand. In de zijbalk aan de linkerkant zie je de knop Playlist maken. Klik daarop, en je krijgt een lege afspeellijst te zien. Geef de afspeellijst een naam en gebruik de zoekfunctie onderin om nummers toe te voegen. Zie je later een nummer dat je in de playlist wil hebben? Klik op de drie puntjes en selecteer Toevoegen aan playlist.

Nummerradio

Weet je even niet zo goed waar je naar moet luisteren? Dan is de nummerradio de perfecte oplossing. Alles wat je hoeft te doen is één nummer te kiezen waar je zin in hebt. Zoek dat nummer op, klik op het menu met de drie puntjes, en selecteer Naar nummerradio. Je krijgt nu een playlist te zien met het door jou gekozen nummer bovenaan, en verder een selectie met muziek waarvan het algoritme van Spotify denkt dat het goed bij het gekozen nummer past.

Privésessie

Geef je een feestje, of wil je je kinderen een middagje muziek laten spelen zonder dat het algoritme jouw zuurverdiende muzieksmaak door de war schopt? Dan kun je een privésessie starten. In een privésessie kun je Spotify precies zo gebruiken als je gewend bent, met als verschil dat de muziek die je speelt niet wordt opgeslagen of gebruikt ter analyse. Zo kun je dus een avondje heerlijke feestmuziek afspelen zonder dat je eigen stijl daaronder hoeft te lijden.

Offline gebruiken

Spotify is een online streamingdienst, maar dat betekent niet dat je de muziek niet offline kunt gebruiken. Als je een actieve internetverbinding hebt, kun je via het menu van een album of playlist altijd op de downloadknop drukken (de cirkel net het pijltje omlaag erin). Je hebt natuurlijk niet opeens de MP3-bestanden op je apparaat staan, maar je kunt de muziek wel luisteren als je even geen internetverbinding hebt - handig in het vliegtuig of in het OV.