Senseo werkt niet meer: dit kun je doen

Niks simpelers dan een lekker bakje koffie uit het Senseo-apparaat - tenminste, totdat ‘ie er de brui aan geeft. Dat er even geen koffie uit je Senseo komt, hoeft niet meteen te betekenen dat je een nieuwe moet kopen. Probeer eerst de stappen in dit artikel om te proberen je Senseo-apparaat weer nieuw leven in te blazen.

Nieuwe Senseo kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Aan/uit

Een Senseo-apparaat is een elektrisch apparaat. Dat betekent dat er binnenin weleens iets fout kan gaan, zonder dat dat meteen funest hoeft te zijn. Stofdeeltjes of een kabeltje kunnen al voor veel problemen zorgen. Voor je allerlei andere dingen gaat proberen, kun je het beste je Senseo even van het stroom houden. Haal de stekker uit het stopcontact en wacht een paar minuten. Het is niet zeker dat dit het probleem oplost, maar baat het niet, dan schaadt het niet. En het scheelt sowieso een hoop gedoe.

Senseo schoonmaken

Als je apparaat wel aangaat, maar er komt geen koffie uit, kan het zijn dat er binnenin iets verstopt zit, bijvoorbeeld door kalk of vuil in het koffiefilter. Je Senseo schoonmaken is dan een goed idee. Zorg ervoor dat het reservoir vol zit, en voeg een scheut (schoonmaak)azijn toe. Zet een bak onder het apparaat, en druk tegelijk op de knoppen voor 1 kopje en 2 kopjes. Wacht tot je aparaat klaar is, en herhaal de stappen nog een keer. Grote kans dat je zo weer een heerlijk bakje voor je neus hebt staan.

Senseo resetten

Als schoonmaken niet helpt, heeft een Senseo-apparaat ook de mogelijkheid hem te resetten. Op die manier vertel je tegen je apparaat: je doet het even niet, begin maar helemaal opnieuw. Je Senseo resetten doe je door het apparaat eerst uit te zetten (houd de stekker in het stopcontact). Houd nu de knop voor 1 kopje 15 seconden ingedrukt. Haal na 15 seconden de stekker eruit, zonder het knopje los te laten. Na nog eens 15 seconden stop je de stekker er weer in en wacht je tot het aan/uit-lampje begint te knipperen, en je apparaat is gereset.

Nieuwe Senseo kopen

Werkt niets meer? Dan wordt het tijd voor een nieuwe. Afhankelijk van hoe vaak je je Senseo gebruikt, heb je uiteindelijk toch een nieuwe nodig. Het goede nieuws: Senseo’s zijn nog steeds erg populair, en er zijn inmiddels veel verschillende soorten en maten op de markt. Senseo’s zijn ook relatief goedkoop: al voor een paar tientjes heb je er een, ook al kun je ook meer dan honderd euro betalen. Het is maar net hoeveel je eraan uit wil geven.