Dit is de beste inrichting voor jouw koelkast

Hou jij ook van een lekker volle koelkast zodat je altijd iets lekkers hebt om uit te kiezen? Om het overzicht te behouden moet je je koelkast goed inrichten. Door de juiste boodschappen op de juiste plek in de koelkast te bewaren, zorg je er daarnaast voor dat producten langer vers en houdbaar blijven. Daarom hebben we een paar tips voor je om je koelkast in te richten.

Op zoek naar een nieuwe koelkast? Bekijk het aanbod

Bekijk

Groente- en fruitlades

In de groente- en fruitlade van je koelkast bewaar je, je raadt het al: groent een fruit. In moderne koelkasten zijn deze lades dusdanig afgesteld dat zowel de temperatuur in deze lades als het vochtgehalte optimaal zijn voor het behoud van verse producten. Om groente en fruit namelijk langer te kunnen bewaren, zonder dat deze smaak, textuur en vitamines verliezen, moeten deze producten niet té koud bewaard worden en enigszins vochtig worden gehouden. In sommige koelkasten zijn er zelfs aparte lades voor groente en een aparte lade voor fruit.

Vis en vlees

Ook vis en vlees krijgen in sommige koelkasten een aparte lade. Mocht je dit nou niet hebben, dan is het alsnog beter om deze producten iets lager in de koelkast te bewaren. Hier is de temperatuur namelijk kouder waardoor de producten langer vers blijven. Let er wel op dat je vis iets lager legt dan vlees. Vlees dient namelijk niet op de allerlaagste temperatuur bewaard te worden. Mocht je wel aparte lades in je koelkast hebben voor vis en vlees, maak hier dan gebruik van om zeker te weten dat de houdbaarheid zo lang mogelijk bewaard blijft.

Potjes bewaren

Omdat de koude temperatuur dus voornamelijk onderin de koelkast zit, kun je potjes zoals pesto, mosterd en dergelijke, het beste op het bovenste schap bewaren. Deze producten zijn lange tijd houdbaar en kunnen dus wel met een paar grades minder. Een handige tip voor het overzicht in je koelkast is om deze potjes op een dienblad of een andere stevige ondergrond te zetten. Zo kun je dit in één keer eruit trekken en pakken wat je nodig hebt, zonder dat je eerst alle potjes aan de kant moet schuiven om dat ene product te vinden.

Deur inrichten

Dan is er als laatst natuurlijk nog de deur. Deze is uiterst geschikt om flessen frisdrank, sausjes en natuurlijk eieren in te bewaren. Hiervoor zijn vaak aparte schappen ingericht waardoor alles een eigen plekje kan krijgen in de koelkast. Hier ligt de temperatuur tussen de 6 en 8 graden waardoor je hier ook melk en boter kunt bewaren. Door alles op de juiste plek te bewaren, behoud je met gemak het overzicht in de koelkast.