Geen zin in friet en frikandel? Dit kan óók in de frituurpan

Af en toe een vette hap moet natuurlijk best kunnen, en dan is een frituurpan een uitkomst. In een frituurpan maak je de heerlijkste friet en snacks, precies zoals je ze ook bij de snackbar op de hoek kunt halen. Maar er zijn veel meer dingen die in de frituurpan kunnen. In dit artikel vertellen we je welke dat zijn.

Frituurpan kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Groente

Groente is gezond, en frituren is dat doorgaans niet helemaal. Toch gaan de twee beter samen dan je op het eerste gezicht zou denken. Je verliest wel wat voedingsstoffen ten opzichte van koken of grillen, maar je kunt de meetse groente prima even frituren! Bloemkoolroosjes en broccoli zijn er perfect voor geschikt, maar champignons en courgette werken ook erg goed. Even paneren, eventueel even voorkoken en in het frituurvet ermee!

Vlees

Vlees frituren klinkt misschien wat vreemd, maar het komt vaker voor dan je denkt. Vooral kip is een bekend frituurgerecht, vooral door het bekende fastfoodrestaurant. Maar ook andere stukken vlees kunnen gewoon in de frituurpan. Zorg er in elk geval voor dat de stukken klein genoeg zijn, anders worden ze niet goed gaar. Ook hier geldt dat je het even goed moet paneren, zodat het lekker knapperig wordt. Eventueel kun je het vlees van tevoren even marineren.

En nog meer

En zelfs dat is nog niet alles! Wat dacht je bijvoorbeeld van gefrituurde mie of noodles? Door hun slanke vorm hoeven ze maar heel kort in de frituurpan, en ze worden er heerlijk knapperig door. Ook aardappelen kunnen in de frituurpan, en daar hoeven het echt geen frietjes voor te zijn. En als het einde van het jaar in zicht komt, is je frituurpan ook uitermate geschikt om heerlijke oliebollen en appelbeignets in te maken. Wees creatief, en gooi de boel in het vet!

Frituurpan kopen

Ga je een frituurpan kopen? Er is genoeg keuze, dus je vindt altijd wat je zoekt. Of je nu voor een uitgebreide versie van Inventum gaat of voor een standaard frituurpan van Philips, je hebt binnen de kortste keren heerlijk knapperig voedsel op tafel staan. De meeste frituurpannen kosten ruim beneden de honderd euro, dus voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Keuze gemaakt? Vergelijk dan snel de prijzen en specificaties op Kieskeurig.nl.