Espressomachine kopen? Hier moet je op letten

De dag begin je natuurlijk het best met een lekker kopje koffie, en een espressomachine is daarom een goede investering. Maar er zijn zoveel soorten, maten en merken, dat je misschien de draad een beetje kwijt raakt. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij het kopen van een espressomachine.

Espressomachine kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Inbouw of los

Allereerst moet je bepalen of je de espressomachine in je keuken wil laten inbouwen of los wil aanschaffen. Het grote voordeel van inbouwen is dat de espressomachine geen extra ruimte inneemt: hij zit achter een deurtje of netjes verwerkt in de keuken. Een losse espressomachine is natuurlijk wel een stuk makkelijker te verplaatsen. Ook zijn inbouwespressomachines meestal wat duurder dan losse espressomachines, al kan je natuurlijk altijd een goedkoper model nemen.

Merk

Er zijn veel bekende fabrikanten die espressomachines maken. Merken als De’Longhi, Philips en Siemens ken je ook van tal van andere apparaten in je huis. Andere merken, zoals Krups en Jura, richten zich vooral op espressomachines. Het is niet zo dat één merk hee veel beter is dan een ander, het verschil in kwaliteit zit ‘m vooral in het type apparaat dat je koopt - en natuurlijk in welke koffiebonen je gebruikt, ook niet onbelangrijk!

Extra functies

Duurdere espressomachines hebben handige extra functies. Zo hebben sommige espressomachines een eigen melkreservoir of zelfs een stoompijpje zodat je makkelijk cappuccino kunt maken. Volautomatische espressomachines hebben meestal functies om zichzelf schoon te maken of te ontkalken. Denk ook aan een knoppen om de sterkte van de koffie in te kunnen stellen. En zo’n schermpje heb je natuurlijk niet écht nodig, maar handig is het wel.

Prijs

Een goede volautomatische espressomachine is niet goedkoop. De meeste populaire modellen kosten tussen de 300 en 600 euro, maar er zijn nog fiks duurdere apparaten. Die duurdere machines hebben vaak meer functies dan de goedkopere espressomachines. Apparaten waarbij je zelf de koffiebonen maalt zijn wel weer een stuk goedkoper. Het loont de moeite om eens te kijken wat de verschillen tussen de prijsklasses zijn, dus check vooral Kieskeurig.nl.