Deze speciale functies wil je op je espressomachine

Een kopje koffie zetten kan op veel verschillende manieren, maar de meest uitgebreide van allemaal is natuurlijk de espressomachine. Vooral volautomatische espressomachines maken heerlijke koffie, zonder dat het je veel moeite kost. Maar er zijn machines met functies die je misschien niet verwachtte. Over die functies vertellen we je meer in dit artikel.

Espressomachine kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Dubbel verwarmingssysteem

Koffie wil je natuurlijk het liefst zo heet mogelijk opdienen, maar het duurt een tijdje voor het water en de melk in de machine zijn opgewarmd. Althans, dat was vroeger zo. Tegenwoordig worden veel espressomachines uitgerust met een dubbel verwarmingssysteem. Eigenlijk zijn er twee boilers, zodat je zowel het water waarmee de koffie wordt gezet als de melk die je gebruikt voor bijvoorbeeld een cappuccino tegelijkertijd worden opgewarmd. Zo zet je in een mum van tijd een heerlijk kopje koffie.

Keramische molen

De molen in je espressomachine is natuurlijk een belangrijk onderdeel, want het zorgt ervoor dat je bonen goed gemalen worden. Er zijn verschillende materialen die voor de molens gebruikt worden, en een ervan is de keramische molen. Een keramische molen gaat doorgaans langer mee dan goedkopere metalen molens, waardoor je niet alleen langer van je espressomachine kunt genieten, maar en passant ook nog eens het milieu een handje helpt.

Waterhardheid

De term waterhardheid kom je op veel plekken tegen, en tegenwoordig ook in espressomachines. De waterhardheid bepaalt hoeveel kalkaanslag water achterlaat: een hardheid van 0 betekent geen kalkaanslag, terwijl een hardheid van rond de 10, gebruikelijk in Nederland, wel kalk achterlaat. Sommige espressomachines komen met een selector voor waterhardheid, zodat je machine de ideale afstelling gebruikt voor de hardheid van het water in jouw woonplaats.

Espressomachine kopen

Ga je een espressomachine kopen? Dan zijn er natuurlijk meer dingen om op te letten. Het merk bijvoorbeeld: bekende merken zijn De’Longhi, Jura en Philips. Prijzen van volautomatische espressomachines varieren van een paar honderd euro tot wel duizend euro voor meer professionele modellen, dus je kunt het bijna zo gek maken als je zelf wil. Ben je op zoek naar een nieuwe espressomachine? Op Kieskeurig.nl vergelijk je alle modellen en prijzen met elkaar.