Muis kopen? Hier moet je op letten

De computermuis is al sinds de eerste grafische interfaces van computers een onmisbaar item. Muizen zijn er in veel verschillende soorten en maten, en we kunnen ons voorstellen dat je niet precies weet welke muis geschikt is voor jou. Met de tips in dit artikel leren we je waar je op moet letten als je een nieuwe muis gaat kopen.

Nieuwe muis kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Draadloos of bedraad

Muizen kunnen draadloos zijn, of bedraad. Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Voor normaal gebruik kunnen we draadloze muizen aanraden: ze zijn makkelijk mee te nemen en je de kabels komen niet in de war. Wel moet je ‘m natuurlijk af en toe opladen of de batterijen vervangen. Voor gamers of grafisch vormgevers kan een draadloze muis handiger zijn. Die reageren net iets sneller, en je hoeft niet bang te zijn dat middenin je spel de batterij opeens leeg is.

Knoppen

Hoeveel knoppen een muis moet hebben, hangt heel erg af van wat je er precies mee gaat doen. De simpelste muizen hebben twee knoppen: een links en een rechts. Sommige hebben ook nog een scrollwiel in het midden. Meer geavanceerde muizen hebben ook nog functieknoppen aan de zijkanten, die je vaak met je duim bedient, en die je speciale functies kan toewijzen. Ergonomische muizen hebben vaak een trackball, waarmee je de muisaanwijzer kunt bewegen.

Ergonomische muizen

Ergonomische muizen zijn speciaal gemaakt voor mensen die hun muis veel gebruiken, of die last krijgen van hun hand of arm bij het gebruik van een gewone muis. Ze zijn zo gemaakt dat je hand, pols en onderarm in een zo natuurlijk mogelijke op je bureau liggen. Wil je een ergonomische muis proberen. Houd er dan wel rekening mee dat je even moet wennen aan de nieuwe houding, maar als je vaak last hebt van je pols of armspieren, is het zeker de moeite waard.

Muis kopen

Ga je een nieuwe muis kopen? Goedkopere muizen koop je al voor iets meer dan tien euro. Simpele draadloze muizen zijn meestal een paar tientjes, terwijl je voor geavanceerdere modellen met extra knoppen meestal rond de zeventig euro betaalt. Logitech is waarschijnlijk het bekendste merk, maar ook Razer en SteelSeries zijn populair, vooral bij gamers. Toe aan een nieuwe muis? Op Kieskeurig.nl vergelijk je snel en makkelijk alle computermuizen met elkaar.