Dit moet je in de herfst nog doen aan je tuin

Het is volop herfst, maar er zijn nog best een paar dingen die je aan je tuin kunt doen. Helemaal nu we nog een paar mooie weken hebben gehad, zijn je planten misschien nog flink door blijven groeien. Ook al is het inmiddels november, dit zijn de dingen die je nog kunt doen om je tuin de winter door te helpen.

Bladblazer koen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Bladeren weghalen

Als je een paar bomen in je tuin of in de buurt hebt staan, ligt je gazon na een herfststorm natuurlijk vol bladeren. Die kun je voor een deel prima laten liggen: bladeren worden door je planten gebruikt als mest, en ze gaan er beter door groeien. Maar te veel is ook niet goed, en aan rottende bladeren heeft niemand iets. Daarom is het handig om af en toe met een bladblazer de tuin door te gaan. Zo hou je je tuin netjes en gezond, de hele herfst lang.

Snoeien

Het snoeiseizoen is eigenlijk al voorbij, maar als de zomer een mooi staartje heeft, kun je ook in oktober en november nog wel een keer met de snoeischaar langs je heg. Wees niet bang om flink wat weg te knippen; je zal zien dat het in de lente razendsnel weer aangroeit. Je kunt natuurlijk met een handschaar aan de gang, maar als je een flinke tuin hebt, is een elektrische heggenschaar een goede optie - en je vindt ze natuurlijk allemaal op Kieskeurig.nl.

Gras maaien

Als het november wordt, is je gazon in principe wel gestopt met groeien, helemaal als het al flink koud is geweest. En toch is het geen slecht idee om nog een laatste keer te maaien. Als je nu je gras nog een keer maait tot een centimeter of vijf, heb je in de lente nog steeds een prachtig gazon. Dat doe je natuurlijk het makkelijkst met een elektrische grasmaaier, tenzij je het liever met de hand doet, natuurlijk - en anders zijn er altijd nog robotgrasmaaiers.

In de lente

Het duurt nog even, maar voor je er erg in hebt is het alweer lente. Als de winter straks voorbij is, begint het leven in je tuin weer van voor af aan, en kun je dus zelf ook opnieuw beginnen: een nieuw gazonnetje is zo gelegd, nieuwe planten geven je tuin een frisse aanblik en je mag weer voor de eerste keer met de grasmaaier over de toppen gaan. En zeg nou zelf: wat is er fijner dan de lente beginnen dan met een frisse, strakke tuin?