Waarom je nu een beveiligingscamera moet kopen

Toen je op vakantie ging, heb je er vast aan gedacht om ervoor te zorgen dat inbrekers niet zomaar weten dat je drie weken van huis bent. Slimme lampen, automatische verlichting of je buren die af en toe even langskomen, het werkt allemaal. Maar juist nu de herfst nadert, mag je je dekking niet laten zakken. Een beveiligingscamera is meer dan alleen een luxe.

Beveiligingscamera kopen? Bekijk het aanbod

Bekijk

Inbraken

Inbrekers houden van het donker. Nu de dagen weer beginnen te korten, worden ze ‘s avonds weer een stuk actiever. Je mag dan wel niet meer op vakantie zijn, maar dat betekent natuurlijk niet dat je altijd thuis bent. Daarom is een beveiligingscamera wel aan te raden. Je hangt hem op en hebt er verder geen omkijken naar, zodat je met een gerust hart de deur uit kunt stappen. Al moet je nog wel eerst even het bos vinden door alle beveiligingsbomen die er te zijn.

Soorten

Geen zorgen, je hoeft echt niet meteen je hele huis te verbouwen. Een simpele beveiligingscamera doet al heel veel. Ten eerste schrikt het inbrekers af: als ze er eentje zien hangen, lopen ze waarschijnlijk snel door. Maar als je zin hebt, kun je het een stuk bonter maken. Er zijn draadloze beveiligingscamera’s, en camera’s die je kunt bedienen met een app op je smartphone. Sommige springen zelfs automatisch aan als er iemand in de buurt van je huis komt.

Prijs

De prijs van beveiligingscamera’s loopt nogal uiteen. Je kunt het eigenlijk zo gek maken als je zelf wil. De goedkoopste modellen kosten rond de vijftig euro. Daarvoor krijg je een vaak bedrade camera, zonder al te veel slimme functies. Maar er zijn ook modellen die veel meer kunnen. Draadloze beveiligingscamera’s hebben als voordeel dat je ze overal op kunt hangen, en vaak kun je ze met je smartphone bedienen. De prijs is er wel naar: je betaalt al snel z’n tweehonderd euro.

Welke beveiligingscamera voor jou?

Welke beveiligingscamera voor jou geschikt is, hangt helemaal af van je eigen wensen. Als je alleen een stok achter de deur wil hebben als je het huis uit bent, heb je niet veel nodig - let er alleen wel op dat het een waterdicht model is als je buiten wil hangen. Wil je kunnen meekijken en de camera op afstand kunnen bedienen? Kies dan voor een geavanceerder model met wifi. Welke je ook kiest, je vindt je ideale beveiligingscamera op Kieskeurig.nl.