Informatie over zaklampen

De zaklamp heb je in vele variaties en daardoor ook in alle prijsklasses.
Was voorheen de zaklamp met een gloeilamp de standaard tegenwoordig werken de meeste lampen met led verlichting. Led verlichting heeft ten opzichte van de gloeilamp onder andere het voordeel dat de levensduur van de lamp een stuk langer is en dat ze een stuk energiezuiniger zijn.

Bekijk alle Zaklampen

Lichtopbrengst en lichtsterkte:

Belangrijk bij de keuze is het doel waarvoor je deze wilt gebruiken. De zaklampen kunnen onderling behoorlijk in prijs verschillen waarbij dit prijsverschil grotendeels wordt bepaald door de lichtopbrengst en lichtsterkte. Lichtopbrengst en lichtsterkte zijn twee verschillende dingen die niks met elkaar te maken hebben. Lichtopbrengst wordt aangegeven in Lumen en lichtsterkte in Lux. Voor een krachtige lichtstraal/lichtbundel die ver reikt heb je dus een hoge Lux waarde nodig. Voor het verlichten van een wat groter oppervlak is juist de lichtopbrengst, dus het aantal Lumen, weer meer van belang.

Batterijen:

Elke zaklamp heeft voeding nodig. Dit gebeurt over het algemeen via losse batterijen. Lampen met een hogere lichtopbrengst en/of lichtsterkte gebruiken meer energie. Deze zaklampen hebben dus meer of grotere batterijen nodig.
Gebruik je de zaklamp incidenteel dan kan je het beste niet oplaadbare gebruiken. Wil je de zaklamp intensiever gaan gebruiken dan kan je het beste met oplaadbare batterijen gaan werken.
Let er bij het gebruik van de niet-oplaadbare alkaline batterijen wel op dat je ze het beste uit de zaklamp kan halen na gebruik. Dit voorkomt namelijk dat ze gaan lekken in de zaklamp. Lekkende batterijen kunnen de zaklamp onherstelbaar beschadigen.

Waterdicht:

Veel zaklampen zijn waterdicht. Dit betekent in de meeste gevallen dat ze tegen een spatje kunnen en dat ze in de regen gebruikt kunnen worden. Dit betekent niet dat je ze onder water kan gebruiken. Er zijn overigens wel zaklampen die je onder water kan gebruiken, deze zijn wel een stuk duurder.

Beste zaklampen
Populairste zaklampen