LG XBOOM Go PL5 blauw

  • Best Reviewed 2 keer dec 2020
Bekijk 1 andere uitvoering
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 45 reviews die zijn achtergelaten voor de LG XBOOM Go PL5 blauw op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,4

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

axekebe 11-01-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

REVIEWCLUB - XBOOM - 2maanden test

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG XBOOM Go PL5 blauw

Algemene score

8,0
Via reviewclub heb ik de kans gehad om dit toestel geruime tijd te mogen testen. Zelf had ik een JBL GO 2 in huis en een Google Home Mini.
T.o.v. Google Home Mini is dit een zeer geweldige (betere ervaring). Wat normaal is aangezien je met GHM meer gebruikt voor spraak.
T;o.v. JBL GO 2, is het verschil duidelijk merkbaar. Bij het eerste geluid was ik al onder de indruk wat een mooi geluid eruit komt (ik ben gewend aan het reeds goede geluid van de JBL GO 2). Helder en reeds goede bas. Uiteraard is de XBOOM GO een stuk groter en dus ook iets meer plaas voor een degelijkere bas op het standaard niveaugeluid.
Druk je op Soundboost, dan ga een sterker geluid ervaren. Iets rijker en voller, maar tegelijkertijd iets scheller. In een grote ruimte komt dit goed van pas, maar in een kleinere ruimte gaat het iets naar de hoge kant toe. Ik zou zeggen, laat je oren even wennen want dit geluid is echt een boos voor je oren.
schakel je de Soundboost terug uit, dan ervaar je terug meer bas maar wordt de muziek slomer ervaren.
De speaker is net nog op draagbaar niveau en voelt prettig in de hand. Ook kan het tegen een stootje. Opgelet: dit toestel is waterbestendig, dit is niet hetzelfde als waterdicht.
Ook leuk is natuurlijk de lichtjes, in verschillende standen, die te bedienen zijn met 1 simpele knop (op de achterkant, onder de beschermingsflap).
Batterij houdt het goed vol.
standaard gebruik = +/- 15u
intensief gebruik (met soundboost) = +/- 7u
Handig is de ingebouwde microfoon, wel niet te ver vanaf staan want dan wordt het moeilijker verstaanbaar voor de persoon aan de andere kant.
Al bij al, in deze prijsklasse en dit formaat doet deze speaker het meer dan gemiddeld goed.
Ik zou het zeker en vast aanraden.

Pluspunten

  • Soundboost
  • compact
  • design

Minpunten

  • niet waterdicht
  • lichtjes stellen niet zo veel voor

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

JeffM 18-12-2020
  • Product gekocht

Schitterend boxje

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG XBOOM Go PL5 blauw

Algemene score

9,0
Een box met een fantastisch geluid. De box beschikt over een usb oplaadkabel, mooie kleuren en een gemakkelijke bediening. De box is gemakkelijk mee te nemen naar buiten en is spatdicht. Al met al een prima box voor een prima prijsje.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Makkelijk in gebruik

Minpunten

  • Geen stekker
  • Geen beschermhoes

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

BrendyS 10-12-2020
  • Product gekocht

Klein maar krachtig!

Geschreven voor: LG XBOOM Go PL5 blauw

Algemene score

9,0
De XBoom is een super leuke Box.
Hij ligt makkelijk in de hand. Je kan hem makkelijk overal mee naar toe nemen. Je hoeft geen schrik te hebben om zonder muziek te vallen, want de box heeft een super lange batterijduur. De box is ook spatwaterdicht, dus buiten is ook geen probleem. De lichteffecten die je kan bedienen via de app zijn super leuk om sfeer te creëren als het donker wordt.
De box geeft een super aangenaam geluid en met de Bassboost kan je het extra hard laten knallen als het nodig is. Het is echt een aanrader.

Pluspunten

  • Lange accutijd
  • Lichteffect
  • Bedienen met app

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Arno 09-12-2020
  • Product getest

Klein, maar fijn!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG XBOOM Go PL5 blauw

Algemene score

8,0
Een kleine, maar Fijne Bluetooth speaker. Mooi ontwerp, spatwaterdicht en een prima geluid voor zo'n kleintje. De bass boost functie zorgt ervoor dat je nog wat extra lage tonen kunt toevoegen. Koppelen met je telefoon is een koud kunstje. De 'feestverlichting' in de vorm van knipperende verlichting is leuk, maar had voor mij persoonlijk niet gehoeven.

Pluspunten

  • Geluid
  • Ontwerp
  • Gebruiksgemak
  • Batterijduur
  • Prijs/kwaliteit verhouding

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

Vickyy 06-12-2020
  • Product getest

Goede box

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG XBOOM Go PL5 blauw

Algemene score

8,0
Ik heb deze box een paar weken geleden mogen krijgen. Zonder echt verwachtingen probeerde ik hem uit. Ik was meteen positief verrast. Allereerst moet je de speaker verbinden met de App op je smartphone. Hier kan je zien hoeveel batterij de box nog heeft en met welke Bluetooth deze verbonden is. Aan de zijkant van de box bevinden zich lichtgevende randjes. Deze zijn zeer leuk en bewegen mee met de beat van de muziek. Deze licht randen kan je met behulp van de app aanpassen van kleur en snelheid. Dit brengt je meteen in de juiste sfeer. Vervolgens hoe de box eruit ziet. Ik heb hem in het blauw en vind dit een mooie keuze, hij is simpel qua design en voelt zacht aan. De box is niet te groot waardoor je hem makkelijk overal naartoe kan nemen. Het geluid van de box heeft me nog het meest verrast. De muziek kan zeer luid gespeeld worden en de kwaliteit ervan blijft zeer goed! Ook kan deze blijkbaar tegen spatten van de douche, maar dit heb ik nog niet geprobeerd. Over het algemeen kan ik dus zeggen dat de box zeker de moeite waard is om eens uitgeprobeerd te worden. De kwaliteit en design stellen niet teleur en moesten we feestjes mogen geven zou ik deze zeker en vast hiervoor ook gebruiken!

Pluspunten

  • Lichtjes aan de rand
  • Goed geluid
  • Goede beat

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

LinoLJ 05-12-2020
  • Product gekregen

LG xboom go heerlijk geluidje

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG XBOOM Go PL5 blauw

Algemene score

9,0
Er zijn betere geluiden op de markt maar niet in dit voormaat. En met het geld dat je hiervoor betaald krijgt het dubbel zoveel terug. Sound Boost versterkt het geluid en verbreedt het geluidsveld waardoor het geluid zuiver klinkt. woofers vibreren mar de bass voel je niet sterk, maar wat verwacht van een mini me. de ringvormige verlichting zorgt voor een kleurrijke beweging die past bij je mood en deze kun je mooi aanpassen via de speaker zelf of de app die je erbij kan downloaden. Ben je lang onderweg en heb je een auto met een speaker net als die van mij die het juiste gevoel niet weerkaatst dan zul je deze speaker leren waarderen. zet het ergens in de auto en karren maar. De box is water bestendig wat natuurlijk makkelijker maakt als je het overal mee neemt dichtbij water. Oproepen kun je beantwoorden met een luidsprekertelefoon, al zal ik deze niet gauw gebruiken omdat het niet fijn praten was en persoon aan de andere kant mij niet goed kon horen. fijn is wel dat Je muziek kunt afspelen na een commando met je stem!!! geweldig toch. geweldig speaker zeker een aanrader.

Pluspunten

  • Goede bass
  • Zuiver geluid

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Voldoende
Goed

Reageer

Diederik 04-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goed product met mooi design

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG XBOOM Go PL5 blauw

Algemene score

8,0
Enkele weken geleden heb ik dit zeer mooie product mogen ontvangen. Als je de doos opendoet valt een strak design je meteen op, als je hem inschakelt komt de ledverlichting er mooi door. Dit product doet met een korte laadtijd het zeer goed wat de batterij betreft, ik heb meer uren gedaan dan dat het product beloofd. Enig nadeel op dat vlak is dat er geen automatische uitschakelfunctie is wanneer de connectie een tijd verloren gaat, daar moet je wel voor opletten. Dit toestel komt met een gebruiksvriendelijke app die specifiek hiervoor bedoeld. Deze maakt het heel gemakkelijk om verschillende aspecten te bedienen, je kan de kleuren van de ledverlichting volledig instellen naar eigen smaak en zin en nog belangrijker vind ik het goed kunnen instellen van het geluid. Dat kan ook weer zeer specifiek. De soundboost functie zorgt wel voor verlies aan geluidskwaliteit en die gebruik ik zelf dus niet. 1 box is goed voor indoor, outdoor is het snel te weinig vind ik, gaat de kracht al snel verloren. Maar zeer tevreden over dit product.

Pluspunten

  • design
  • klankkleur
  • batterijduur

Minpunten

  • volume (outdoor)

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Rosalie Willems 04-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Gewoonweg top

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG XBOOM Go PL5 blauw

Algemene score

9,0
Wat een geweldig product.
Het design past in elke huis, op elk feestje of gewoonweg in de tuin of in de auto.
Door de rubberen afwerking heeft hij een warm gevoel af en de verlichting zorgt voor net dat tikkeltje meer sfeer. Je kan kiezen voor verschillende soorten 'programma's' qua verlichting of totaal geen verlichting.
Hij is licht en ligt hele goed in de hand.
Door de lange batterijduur kan je hem overal mee naartoe nemen zonder te sukkelen met verlengkabels. En opladen gebeurd via usb, dus dit kan dan ook weer overal.
De multifunctionaliteit is echt een groot pluspunt!
En de boost, de boost zorgt voor net dat beetje meer. Het zorgt voor een prachtig effect met je muziek.
Bij de Xboom hoort een app, maar deze gebruik ik eigenlijk enkel om de verlichting aan te passen.
Ik verbind hem gewoon met Spotify of Youtube en dat gaat hel snel.
Zelf mijn docter van 2,5 jaar is helemaal fan. Het ene moment luisteren we naar onze muziek, het andere moment zingen we allemaal samen mee met Bumba en Maya ;).

Pluspunten

  • batterijduur
  • design
  • handigheid
  • boostfunctie

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Martijn 01-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Goede middelgrote speaker

Geschreven voor: LG XBOOM Go PL5 blauw

Algemene score

9,0
Het merk LG was niet direct waar we aan dachten toen we een Bluetooth speaker zochten, kieskeurig.nl riep deze speaker als beste keuze in zijn klasse, in deze gekke tijden konden we wel een vrolijk liedje gebruiken en namen de gok, zeker geen spijt van.

Een feestje bouwen kan in deze tijden niet meer helaas, maar als de verlichting aan gaat van de LG XBOOM Go PL5 is het gelijk gezellig. Het volume kan erg hoog, al vinden wij rond 50% het beste gebalanceerd (door Meridian), de bass is goed voor dit formaat, het klinkt lekker maar mist de oempf bij hoger volume, wij gebruiken de speaker dus voornamelijk voor luisteren naar muziek op de achtergrond. Mocht je 2 van deze speakers hebben dan kunnen ze met elkaar verbonden worden zodat een beter stereo effect ontstaat voor een filmavondje.

De batterij gaat lang genoeg mee, tussen de 5 en 8 uur (afhankelijk of de verlichting aan staat en volume hoog). Wat superhandig is dat de speaker gebruikt kan blijven worden tijdens het opladen (via de meegeleverde USB-C kabel), Er is ook een microfoon ingebouwd, al gebruiken wij die niet, wij hadden liever volledige waterdichtheid gekregen van LG.

In het krat op de fiets is deze speaker ook makkelijk mee te nemen en spatwaterbestendige. Buiten laat de speaker in “Sound Boost” mode zeker van zich horen, het kan erg luid, geluid blijft mooi!

De speaker ziet er mooi afgewerkt uit met zijn middelgroot cilindervormige behuizing en ligt prettig in de hand dankzij de rubberen laag, het logo id gegrafeerd aan de achterkant. De instelbare verlichting aan de zijkanten is zoals gezegd echt uniek, je kan deze via het speaker of de app instellen (6 kleuren en patronen), maar kan ook worden uitgezet. De knoppen aan de bovenzijde zijn goed verdeeld en de volumeknop is voelbaar, daar is over nagedacht!

Wij gebruiken de speaker graag (nu 2 weken) en zeker aanbevelen voor normaal dagelijks gebruik in een middelgrote ruimte of onderweg, voor een feestje zou je meerdere speakers of de PL7 moeten hebben. Het verbaast ons niet dat Via de app kan trouwens de nieuwste firmware worden geladen op de speaker, dit heeft (vooral de verlichting) nog beter gemaakt vond ik zelf.

Pluspunten

  • Mooie afwerking
  • Verlichting
  • Gebalanceerd geluid

Minpunten

  • Niet volledig waterdicht

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Ruud2468 01-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

klein maar fijn

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG XBOOM Go PL5 blauw

Algemene score

7,0
De PL5 is een compacte speaker. Hij voelt solide aan.
Ondanks zijn klein formaat heeft hij geen klein geluid. Dit is meer dan prima, zeker met de Sound Boost aan.
De oplichtende ringen aan de zijkant zijn een leuke gimmik. De batterij gaat lang mee, +/- 15uur. Indien je je GSM oplaad met de speaker wordt dit uiteraard minder.
Door het lichte gewicht en compacte vorm neem je de speaker makkelijk mee.

Pluspunten

  • accu
  • geluid

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Anne12345 01-12-2020
  • Product getest

Mooi design, makkelijke bediening en helder geluid

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG XBOOM Go PL5 blauw

Algemene score

9,0
Het ontwerp van de boombox is mooi rond en als je hem aanzet zie je aan beide kanten gekleurde verlichting. Deze kan je instellen op kleur en snelheid en dus aanpassen aan de gelegenheid.

Het geluid vind ik super goed, heel helder en je kan hem echt heel hard zetten en als je wilt kan je er meerdere aan elkaar koppelen, ook kan je met meerdere telefoons de box bedienen, alleen als je via youtube dat doet, valt ie even weg.

De batterij gaat lang mee en helemaal omdat ik het niet hele dagen gebruik, laad ik hem 1x per week op ongeveer.

Ook zit er een app bij, deze kan je vooral gebruiken om de lichten te bedienen en de box op afstand op pauze te zetten. Verder heb ik het gevoel dat de app er alleen is om het licht te bedienen, zou het fijn vinden als je bijvoorbeeld ook de box aan kan zetten via de app en dat ze bijvoorbeeld muziek aanbieden.

Pluspunten

  • Design
  • Gemakkelijke bediening
  • Geluid

Minpunten

  • App voegt niets toe

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Brittavanb 28-11-2020
  • Product getest

Een echte earopener

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG XBOOM Go PL5 blauw

Algemene score

8,0
Deze xboom heb ik ondertussen weer een aantal weken in mijn huis staan. Maar ook al overal in huis. Van de slaapkamer tot in de keuken. Tot nu toe bijna iedere dag een aantal uur aan gehad en nog steeds niet hoeven opladen, Alleen toen ik ‘m ontving heb ik het opgeladen.
Ik kom van geluid van laptop en telefoon dus dit is echt een enorme verbetering. Heel goed geluid. Ik hoor gewoon nieuwe deuntjes in de muziek. Kei tof! En het is een gezellig apparaat want met de Xboom app kun je een fijn sfeertje creëren. Er zit namelijk disco/gekleurd licht op :D

Pluspunten

  • Goed geluid
  • Compact en makkelijk
  • Makkelijk in gebruik

Minpunten

  • Geen oplaad adapter erbij. Alleen kabel.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

AshleyA 28-11-2020
  • Product getest

Mooi design speaker

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG XBOOM Go PL5 blauw

Algemene score

8,0
Mooi design speaker. Lange batterijduur. Kan zo een paar dagen mee. Enig nadeel is dat de app, die je moet downloaden (duurt even voordat ik daar achter kwam) alleen in het Engels is.

Pluspunten

  • Lange batterijduur
  • Mooie uitstraling

Minpunten

  • Engelse app

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed
Uitstekend

Reageer

Nikki 28-11-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Rijk geluid uit een compacte speaker

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG XBOOM Go PL5 blauw

Algemene score

8,0
Speaker met een mooi design. Rijk geluid bij het gebruiken van de soundboost, zonder soundboost klinkt het een beetje flets. De speaker heeft een handig formaat om hem overal mee naar toe te kunnen nemen. Batterij gaat erg lang mee, kan je mobiel ook opladen terwijl je muziek luistert. De speaker verbinden met je mobiel is via bluetooth erg makkelijk. De lichtjes zijn een leuke extra voor meer sfeer.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Batterij gaat lang mee

Minpunten

  • Minder mooi geluid zonder soundboost

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

MrBlonde 27-11-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekregen

Leuke box, kwaliteit van het geluid laat te wensen over

Geschreven voor: LG XBOOM Go PL5 blauw

Algemene score

7,0
Dit product heb ik nu twee weken in bezit. Ik heb het apparaat getest met veel verschillende muziekstijlen, van klassiek tot death metal en van pop tot dance, trance en drum n bass. Er komt een flinke hoeveelheig geluid uit. Jammergenoeg is de toonverdeling niet mooi. Dit is wel makkelijk op te lossen door een equalizer app op je telefoon te zetten waarmee je het toonbeeld per muzieksoort kunt regelen. De app van het apparaat zelf heeft helaas geen equalizer.

De lampjes zijn aardig, maar ik wil een speaker en geen lampje. Omdat er aan de zijkanten twee nogal meebewegende onderdelen zitten kan je deze speaker minder goed in je jas of tas gebruiken. Voor in de badkamer is ie wel perfect door zijn goede spatwaterdichtheid. Grappig dat LG een boekje heeft bijgevoegd met de waarschuwing het apparaat niet in vochtige ruimts te gebruiken.

De bluetooth verbinding is echt top. Ik heb niet eerder een apparaat gehad dat zo makkelijk gevonden werd en steeds weer een goede verbinding opzette.

Pluspunten

  • handzaam
  • uiterlijk

Minpunten

  • teveel hoge tonen

Review criteria:

Onvoldoende
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Kosje 27-11-2020
  • Product getest

koosjentink59@hotmail.com

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG XBOOM Go PL5 blauw

Algemene score

10,0
Ik heb de LG XBOOM GO PL5 mogen testen en had geen ervaring met een middengrote bluetooth luidspreker als deze. De luidspreker ligt lekker in de hand en door de rubberen coating geeft het een luxe gevoel. Ook is hij niet te zwaar maar ook niet te licht. Precies goed.

Qua geluidkwaliteit had ik geen ervaring met een luidspreker van dit formaat. Hij zal ook geen vloeren/plafonds doen beven maar dat is ook niet te verwachten en dit kan een voordeel zijn voor eventueel kinderen die muziek luisteren op hun kamer.

Ik ben aangenaam verrast door het effect van de kleurschommeling op de beat. Dit zorgt onbewust voor een betere beleving van de muziek en is in mijn geval een leuke toevoeging. Voor mensen die dit niet waarderen is het ook uit te schakelen in de LG XBOOM app. In die app is de accu status zichtbaar dus je kunt goed inschatten wanneer hij opgeladen moet worden, erg handig als je plannen hebt om buitenshuis muziek te luisteren.

Ik heb de XBOOM gebruikt tijdens het klussen in de tuin en tijdens het douchen. Dit beviel me zo goed dat ik mezelf afvroeg waarom ik er nog niet eerder een had aangeschaft. De soundboost functie geeft wel een iets andere klankweergave maar een wereldverschil van geluid hoor ik er niet aan. Het koppelen van de luidsprekers is een leuke toevoeging maar ik denk dat ik voor een echt feest grotere luidsprekers zou aanschaffen. Wel mis ik dan oprecht het kleur effect.

Samengevat ;voor een serieus leuke gadget en luisterervaring zou dit een aanrader zijn. De accu gaat lang mee( in mijn geval langer dan 18 uur maar dat hangt natuurlijk af van het volume).

Pluspunten

  • Kwalitatief
  • Goede muziekbeleving
  • Accu gaat lang mee

Minpunten

  • Geen minpunt

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Pietertjuh030 27-11-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Leuke betaalbare speaker

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG XBOOM Go PL5 blauw

Algemene score

8,0
Sinds enkele weken heb ik nu de LG XBOOM GO PL5 in mijn bezit. Leuke speaker, doet wat het moet doen. De PL5 speaker voelt stevig aan en kan wel tegen een stootje. De grootte komt overheen met de JBL Charge, maar het geluid is wel degelijk verschillend. De een is niet beter dan de ander, het is maar net welke je voorkeur heeft. Wat een leuke toevoeging is van de LG XBOOM GO PL5 is de Sound Boost knop. Hierdoor geef je dus zoals de naam al zegt het geluid een boost, in positieve zin. De knipperende lichtringen zijn een aardige toevoeging, maar daar moet je niet al teveel van verwachten. Het is niet zo dat het een enorme straal van licht geeft, maar ja dat is mijn mening. Wat ik mis aan deze PL5 speaker van LG is dat je hem niet gemakkelijk mee kunt nemen. Aan de JBL Charge zit een handige lus waarmee je hem gemakkelijk oppakt. Het gewicht is licht, dus je kan hem wel gewoon meedragen in een tas bijvoorbeeld. Ik gebruik hem dus het liefst gewoon in huis en laat hem op één plek staan. Tot slot is de LG XBOOM PL5 eenvoudig aan te sluiten. Je bent niet verplicht om de app te downloaden, dat vind ik een pluspunt. En als je de PL5 eenmaal aan je telefoon hebt verbonden, kan niemand anders met zijn of haar telefoon verbinding maken. Zo kun je ongestoord van je muziek genieten, zonder dat iemand anders het liedje verandert!

Pluspunten

  • Batterijduur
  • Soundboost knop
  • Stevige speaker

Minpunten

  • Lichtshow effecten
  • Geen hengsel om mee te nemen

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Mave 27-11-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Mooi design, helder geluid

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG XBOOM Go PL5 blauw

Algemene score

8,0
Deze bluetooth luidspreker is een streling voor het oog en het oor. Bij het uitpakken viel meteen het strak design op. Hij ziet er eenvoudig maar toch stijlvol uit, niet te groot en past in elk interieur zonder te storen. Ook het gewicht valt op: relatief zwaar voor zijn grootte maar toch licht genoeg om overal mee te nemen. Dit zorgt vooral voor een stevige indruk. Om de luidspreker te kunnen connecteren met je smartphone moet je eerst een app installeren. Dit lukt heel vlot en tot nu toe verliep de connectie met mijn smartphone altijd vlekkeloos.

Wat het geluid betreft is dit wat mij betreft een topper. Heel mooi en zuiver geluid dat niet belastend is voor gevoelige oren. Van de bas had ik misschien iets meer verwacht, het zou handig zijn om dit te kunnen instellen. Wel is er een boostknop aanwezig op de bovenkant van de luidspreker en dit maakt het geluid veel voller, maar ik mis toch nog wat meer mogelijkheden.

Via de app kan je ook de lichtjes instellen die meedansen met de muziek. Op zich niet echt nodig maar wel een super leuke optie die vooral door de dochter heel erg word gewaardeerd.

Algemeen samengevat: een niet te grote box met een mooi geluid, ziet er goed uit, handig om mee te nemen en eigenlijk niet meer te missen.

Pluspunten

  • Zuiver geluid
  • leuk design
  • makkelijk mee te nemen

Minpunten

  • Iets te weinig bas

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Iris K. 17-10-2020
  • Product gekocht

Mooie box met meer dan prima geluid!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG XBOOM Go PL5 blauw

Algemene score

9,0
Deze mooie LG XBOOM PL5 heeft ondanks zijn kleine formaat, een fantastisch geluid. Zeker met de sound boost is dit een mooi helder geluid met een goede bass. Hij kan ontzettend hard, waardoor je de ruimte door middel van deze box goed kan vulllen met geluid. Daarnaast ligt hij ook makkelijk in de hand en is makkelijk mee te nemen. De kleuren kun je veranderen in de app. Verder stelt de app niet veel voor. Je hebt de app wel nodig om te verbinden en je kunt daarin ook zien hoeveel batterij je nog hebt. De batterij gaat overigens zeker 15 tot 18 uur mee en is makkelijk via een USB-C kabel, op te laden. De box blijkt niet waterdicht, maar spatwaterdicht te zijn. Dit durf ik alleen niet te testen. Het design is vooral gemaakt van rubber, waardoor hij wel een stootje kan hebben. Zeker het aanschaffen waard dus!

Pluspunten

  • Mooi design
  • Rubber kan tegen stootje
  • Goed geluid

Minpunten

  • App is niet erg nuttig

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Anna2605 15-10-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooi uitziende box

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG XBOOM Go PL5 blauw

Algemene score

9,0
Toen ik de box uit de verpakking haalde was ik meteen verrast door zijn vormgeving. Het heeft een hele mooie esthetische vormgeving waar ik wel blij van word. Het enige nadeel vind ik wel dat hij niet op zijn zijkant kan staan, daardoor kan je hem alleen liggend gebruiken. Dit is niet een heel groot probleem, want liggend is ie wel stabieler. Een ander irritatiepuntje zijn de lichtjes aan de zijkant. Gelukkig kan je die wel uitzetten met een simpele knop. Daarmee kom ik bij het gebruikersgemak, want die is echt top. Hij verbindt heel snel met je telefoon via bluetooth en heb daar nog niet echt problemen mee ondervonden. Verder heb je ook knopjes om hem te koppelen met ander LG apparaten, alleen heb daar nog geen gebruik van kunnen maken. Ook het soundboost knopje is een erg leuke functie. Alleen vind ik het geluid daar zo mooi van dat ik die als standaard gebruik. Zo gaat de accu wel sneller leeg. Alsnog hoef ik niet vaak de box op te laden. Ik gebruik hem dagelijks veel en hoef hem pas na 2/3 dagen op te laden. Zelfs tijdens het opladen kan je hem nog gebruiken. De vele voordelen wegen zeker wel op tegen de 2 kleine nadeel puntjes die ik heb genoemd. Kortom, een aanrader!

Pluspunten

  • Vormgeving
  • Geluid

Minpunten

  • Led-lichtjes
  • Liggend gebruik

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Toon meer reviews