Informatie over wireless speakers

Een wireless speaker is een makkelijke en praktische oplossing om in en rondom het huis of bij Bluetooth speakers overal waar je maar wilt, van muziek te genieten. Wireless speakers worden vooral gebruikt voor het afspelen van muziek van een mobiel apparaat zoals een smartphone, tablet of mp3-speler.wireless speaker

Bekijk alle Wireless speakers

Algemene info wireless speaker

Wireless houdt in dat er geen bekabeling nodig is tussen de muziekbron en de speaker. Een wireless speaker is altijd een actieve speaker wat inhoudt dat er een versterker ingebouwd is in de speaker. Dit betekent ook dat de wireless speaker voeding nodig heeft. Deze voeding van de wireless speaker gebeurt via het lichtnet, oplaadbare accu of batterijen.
We maken bij de wireless speakers onderscheid in drie verschillende soorten wireless speakers. Dit onderscheid zit hem in de manier van de draadloze overdracht van het geluid.

  • Bluetooth
  • AirPlay
  • Draadloos netwerk

Bluetooth

bluetoothBluetooth is een systeem voor draadloze verbindingen op korte afstand en is overal te gebruiken. Wil je dus overal muziek via een draadloze speaker kunnen luisteren dan is een speaker met Bluetooth de beste oplossing. Bluetooth is aanwezig is op vrijwel alle smartphones en tablets.
Het bereik van Bluetooth is over het algemeen beperkt tot zo'n 10 meter. Bluetooth is niet merkgebonden. Bovendien hoeven de apparaten elkaar niet te 'zien'. Oftewel je gsm kan bijvoorbeeld gewoon in je zak blijven op het moment dat deze muziek afspeelt via een Bluetooth speaker.

AirPlay

airplayAirPlay is een systeem wat door Apple is ontworpen. AirPlay is aanwezig op alle mobiele Apple apparaten, zoals de iPhone/iPod Touch/iPad, die gebruik maken van het Apple besturingssysteem iOS. Wel heb je hiervoor, afhankelijk van het apparaat, minimaal een bepaalde versie van iOS nodig.
AirPlay werkt als de muziekbron en de wireless speaker zich binnen een en hetzelfde draadloze netwerk bevinden. AirPlay is hierdoor alleen dus te gebruiken in en rondom het huis.

Netwerkspeaker

Een netwerkspeaker wordt geïntegreerd in een draadloos netwerk en is daardoor te gebruiken in combinatie met alle apparaten die ook in dit netwerk zitten. Deze speakers worden ook wel multiroom speakers genoemd. Je kan deze multiroom sets namelijk uitbreiden met meerdere speakers zodat je in elke kamer waar je geluid wil een multiroom speaker kan plaatsen.
Deze wireless speakers maken gebruik van het bestaande WiFi netwerk. In een enkel geval (bijvoorbeeld Sonos) zijn er ook speakers die gebruik maken van hun eigen netwerk, SonosNet. Deze kunnen met behulp van een bridge geïntegreerd worden in het reeds bestaande thuisnetwerk.
Ook de netwerkspeaker is dus, net als de AirPlay wireless speaker, alleen in en rondom het huis te gebruiken.

Overige functies

Diverse wireless speakers hebben ook een docking station. Dit docking station is meestal geschikt voor een iPhone/iPod.
Ook zijn er enkele modellen die beschikken over een cd-speler.
De bediening van de wireless speaker kan op verschillende manieren. Via een meegeleverde afstandsbediening, op de wireless speaker of via een applicatie op je smartphone.

Beste wireless speakers
Populairste wireless speakers