Informatie over elektrische kussens

Een elektrisch kussen wordt vooral gebruikt om de rug, schouders en nek te verwarmen. Bij bepaalde sportblessures zoals spierscheuringen wordt het zelfs aangeraden om een elektrisch kussen te gebruiken. De droge warmte die het kussen afgeeft, helpt het herstelproces te versnellen. Wil je een elektrisch kussen kopen, of verschillende elektrische kussens vergelijken? Hieronder lees je meer informatie over elektrische kussens.

voetenzak

Bekijk alle Warmtekussens

Vermogen

Elektrische kussens onderscheiden zich in een aantal opzichten. Het vermogen bijvoorbeeld, wat wordt uitgedrukt in Watt. Hoe hoger het wattage, hoe meer warmte het kussen kan afgeven en hoe sneller het op temperatuur is. Een normale waarde voor een elektrisch kussen is 100 Watt.

Schakelaar

Een elektrisch kussen beschikt altijd over een schakelaar om het kussen aan en uit te zetten. Vaak zit er op de schakelaar ook een knopje om het kussen op verschillende warmetestanden in te stellen.
Wil je het kussen in het donker gebruiken, dan is het goed om te weten dat er elektrische kussens zijn met een verlichte schakelaar. Ook zijn er kussens waarbij de schakelaar afneembaar is.

Reinigen

Niet elk kussen is geschikt om in de wasmachine te reinigen. Staat dit er niet specifiek bij vermeld, dan kun je er van uitgaan dat het niet mogelijk is. Handmatig wassen is meestal wel mogelijk, maar uiteraard alleen als het kussen niet op het lichtnet is aangesloten. Kijk hiervoor in de gebruiksaanwijzing naar de veiligheidsvoorschriften.

Stroomvoorziening

Elk elektrisch kussen is op het lichtnet aan te sluiten: aan de schakelaar zit een snoer met een stekker die in het stopcontact gaat.
Voor gebruik in bijvoorbeeld de auto zijn er oplaadbare kussens verkrijgbaar, die warmte afgeven zonder dat ze op het lichtnet aangesloten hoeven te zijn. Deze elektrische kussens kunnen ook voorzien zijn van een 12 Volt-aansluiting. Zo kunnen ze niet alleen thuis, maar ook in de auto worden opgeladen. Is een dergelijk kussen ook nog waterproof, dan is het uitermate geschikt voor gebruik buiten de deur.

Automatische uitschakeling

Deze functie zorgt ervoor dat het kussen zichzelf na bijvoorbeeld anderhalf uur automatisch uitschakelt. Zo kun je er mee in slaap vallen zonder dat je bang hoeft te zijn dat één en ander te heet wordt.

Handig!

Andere bijzondere eigenschappen van een elektrisch kussen kunnen zijn:

  • fast-heat: het kussen warmt zichzelf extra snel op;
  • magnetisch veld: voor een nog diepere werking van de warmte in het lichaam;
  • ademend materiaal: goed bestand tegen bijvoorbeeld transpiratievocht.

Beste warmtekussens
Populairste warmtekussens