LG OLED evo OLED55C35LA
Reviews
No brainer , prachtige topklasse tv
Reviewscore9.0
Ik heb de LG OLED55C35LA 2 weken mogen testen en ben positief verrast want wat een mooie tv is dit zeg, zelf gebruik ik een 47inch LG lcd full hd maar wat een een vooruitgang. Ook niet zo heel raar gezien het prijsverschil.
De TV werd keurig bezorgd door 2 heren van Post.nl plus en zij verzorgde ook de installatie, dit was overigens een fluitje van een cent. Na installatie en het verstrek van de bezorgers kan het feest beginnen, aanzetten die handel en het eerste wat opvalt is de zwartweergave van deze tv enkel al in het welkomstscherm van LG. Vervolgens TV verbinden met internet, ook een fluitje van een cent, en zodra er verbinding met internet was was er direct een update voor het toestel afhankelijk van je internetsnelheid is dit zo gebeurt.
- Design
Mooi design met een zeer slanke bezel en een dun paneel het enige jammer is dat de tv vanaf ongeveer halverwege aan de achterkant dikker wordt voor de elektronica dat zorgt er voor dat het toestel bij montage aan de muur niet volledig vlak op de muur kan , als je dit wel graag wil zal je moeten kijken voor de G serie i.p.v. de C
- Beeldkwaliteit
Prachtig mooie kleuren en een zeer goede zwart tinten, wij hebben een vrij donkere kamer en dan komt deze tv mooi tot zijn recht het is zeker niet de helderste OLED maar bij ons komt hij mooi tot z'n recht. Scherpte en helderheid zijn dik in orde en afhankelijk van de bron, bij ons Ziggo next of PS4 met Netflix kan niet anders zeggen dan prachtig wordt dit enkel maar beter bij 4K materiaal. TV geeft een zeer mooi contract weer, zelf ben ik niet zo van de elektronische beeldverbeteraars en koos ik in veel gevallen voor de Filmmaker of (ISF)Expert(Dark Room)) instelling. De tv is goed te bekijken vanuit de meeste zitposities in de woonkamer en geeft geen hinderlijke reflectie.
Geluid vanuit de tv is nooit de sterkte kant van platte tv's en dat geld ook voor dit model, niet dat het slecht is maar in combinatie met een soundbar is het natuurlijk vele malen beter en in mijn geval was het in combinatie met een Sonos playbar aangesloten middels een optische aansluiting vanuit de tv.
De tv is heel gebruiksvriendelijk de enige uitdaging die ik had was het koppelen van de magic remote afstandsbediening aan de Ziggo next box maar na wat googlen kwam ik er achter dat je bij het zoeken UPC controller moest kiezen ipv van de Ziggo Go. Helaas geen verlichte knoppen op de magic remote maar na een paar dagen ben je gewend aan de knoppen, helaas miste ik wel wat functionaliteit van de magic remote in de ziggo omgeving zoals bijvoorbeeld pauzeren en het naar de smart omgeving van de ziggo next , het kan ook dat ik daar zelf misschien alsnog een verkeerde instelling heb gedaan.
Als vervend gamer op de PlayStation is de LG met de PS4 een perfecte combinatie prachtige beelden zeker ook in snelle scenes kan deze tv dat prima bijhouden zonder het beeld te vervormen.
Conclusie LG heeft weer een top tv gemaakt in deze prijsklasse met een prachtige vormgegeven tv met een prachtig beeld, wil je een LG die zeer vlak op de muur zit dan zou ik eerder voor een G serie kiezen
Al met al jammer dat hij straks weer wordt opgehaald want dit is een prachtige tv die in ieder huishouden een blikvanger zal zijn
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Zwartwaarden
- Design
Minpunten
- gebruik van magic remote met Ziggo next