Informatie over tablets

Ben je op zoek naar een nieuwe tablet, maar weet je niet precies welke je moet kiezen? Op deze pagina vertellen we je alles over tablets: de functionaliteiten, de diverse opties, formaten en applicaties. Na het lezen van deze informatie over tablets, weet jij precies welke tablet voor jou de beste keuze is.Bekijk alle Tablets

Besturingssysteem

De meeste tablets die momenteel worden verkocht draaien op Android, Apple iOS of Windows. Het is belangrijk om te bepalen welke van deze besturingssytemen jij het prettigst vindt werken.


 

Het is verstandig om bij je keuze rekening te houden met de andere apparaten die je al hebt, zoals je mobile telefoon en je laptop. Heb je bijvoorbeeld een Apple Macbook en een Iphone? Dan is het aan te raden om een Ipad te kopen, deze draaien op Apple iOS en kunnen dus perfect communiceren met jouw laptop en telefoon. Het zelfde geldt voor een Windows Laptop of Android telefoon!

Schermformaat en resolutie

Tablets zijn verkrijgbaar met schermformaten vanaf ongeveer 7-inch. De kleinste varianten zijn erg handig voor gebruik onderweg, maar voor het bekijken van films aan de kleine kant. De meeste gebruikers kiezen dan ook voor een tablet met een beeldscherm van ongeveer 10-inch.

Voor zakelijke gebruikers, die veel gebruik maken van bijvoorbeeld Office applicaties, zijn er grotere tablets met een schermformaat tot ongeveer 14-inch verkrijgbaar.

Een scherp beeldscherm is mooier en prettiger voor de ogen. Het is daarom belangrijk te kiezen voor een tablet met voldoende schermpixels. Bij kleine tablets voldoet een schermresolutie van 1024 x 768 of 1280 x 800 pixels. Voor grotere tablets kan echter beter worden gekozen voor minimaal Full-HD (1920 x 1080 pixels).

Voorbeelden van kleinere formaten tablets zijn de Samsung Galaxy Tab 4 (7 inch) en de Apple Ipad Mini (7,9 inch). Grotere tablets zijn de Samsung Galaxy Tab S 10 (10,5 inch) of de Microsoft Surface (10,8 inch). De Ipad Air 2  zit er met 9,7 inch preceis tussenin.

Opslagcapaciteit

De hoeveelheid foto’s, films, applicaties en games die je op de tablet kunt bewaren is afhankelijk van de interne opslagcapaciteit. Vooral bij tablets waarbij de opslagruimte niet via een geheugenkaartje kan worden uitgebreid is het belangrijk meteen bij aankoop voor voldoende capaciteit te kiezen. De meeste tablets zijn standaard voorzien van 8GB of 16GB aan interne opslagruimte. De professionele tablet is echter verkrijgbaar met een capaciteit tot 256GB.

Video’s afspelen

Wil jij lekker de nieuwste films en series kunnen kijken op je tablet? Perfect voor in de trein of in bed natuurlijk! Maar dan moet je tablet wel een tijdje mee gaan. Bij de meeste tablets wordt aangegeven hoe lang de batterij het volhoudt als het aankomt op het afspelen van video’s. De meeste tablets kunnen tegenwoordig 10 uur of meer aan video achter elkaar afspelen. Genoeg om je een tijdje mee te vermaken dus!

Camera

Tablets zijn op de achterzijde voorzien van een camera voor het maken van foto’s en video’s. De kwaliteit van de gemaakte beelden hangt onder andere af van het type camerasensor en de hoeveelheid megapixels. Daarnaast heeft een tablet op de voorzijde vaak een minder goede camera voor videobellen en het maken van selfies.

Processor en werkgeheugen

De processor en het werkgeheugen bepalen in grote mate hoe soepel de tablet in gebruik zal zijn. Daarnaast is voor sommige zwaardere tabletgames meer rekenkracht vereist. De meeste applicaties zijn echter voor vrijwel alle types tablets geschikt.

Werken en gamen op je tablet

Wil jij je tablet gebruiken op je werk, om veel informatie mee te verwerken? Of wil je de beste games kunnen spelen? Let dan goed op het type touchscreen. Er zijn twee soorten touchscreens: capacitief en resistief. Capacitief werkt op aanraking en resistief op druk. Een resisitief scherm vind je vaak op goedkope tablets. 

Wil je veel tekst verwerken via je tablet? Dan raden we je aan een extern toetsenbord te kopen voor je tablet. Sommige van deze toetsenborden kan je aan je tablet klikken, anderen werken via Bluetooth verbinding.

Wi-Fi of mobiele dataOm de tablet met het internet te verbinden is er op de meeste tablets een wifi verbinding mogelijk. Daarnaast zijn er echter ook tablets met 3G of 4G connectiviteit, waarmee ook onderweg gebruik kan worden gemaakt van internet via de mobiele verbinding. Handig als je veel op reis bent! Hieraan zijn wel vaak extra kosten verbonden. Let daar dus op.

Daarnaast is (gratis) Wi-Fi op steeds meer plekken beschikbaar. Mobiele connectiviteit hoeft dus zeker geen vereiste te zijn voor jouw nieuwe tablet.

Tablets vergelijken

Ben jij er al uit? Ga je voor een Apple tablet of toch een Windows tablet? Kies je de 10 inch versie of toch groter of kleiner? Welke keuze jij ook maakt, de prijs is natuurlijk ook belangrijk. Daarom kan je op Kieskeurig jouw favoriete tablets gemakkelijk vergelijken om zo ook voor je portemonnee de beste keuze te maken. Ga naar www.kieskeurig.nl/tablet, kies jouw voorkeur en vergelijk tablets voor de laagste prijs.

Mocht je nog vragen hebben over de keuze voor een bepaalde tablet, het kopen van een nieuwe tablet of tablets vergelijken, neem dan contact met ons op via het contactformulier op www.kieskeurig.nl/contact. Wij beantwoorden e-mails bericht op werkdagen binnen 24 uur.

 

Namens iedereen bij Kieskeurig.nl, alvast heel veel plezier met je nieuwe tablet!
Beste tablets
Populairste tablets