Oh wat een heerlijke camera, iets jammer van de lens
Reviewscore9.0
Ik heb deze camera nu een paar weken in gebruik, en er zijn duidelijk wat positieve en wat mindere aspecten aan.
Positief:
De beeldkwaliteit is gewoon top, en daarnaast is de camera razendsnel. Moeite met focussen heeft ie weinig, al kan ik niet heel dichtbij (door de lens) of met heel weinig licht omgaan (ook door de lens). Het formaat van de camera is erg fijn, en de reden waarom ik deze heb aangeschaft. In gewicht scheelt het niet eens heel veel met soortgelijke camera's (bijvoorbeeld de A7ii), maar hij is zeker een stuk handzamer en past zelfs in het tasje die ik voor de Nex-5 had.
Nadelen:
De kitlens is niet zo bijzonder, als je 's avonds binnen foto's wilt maken moet je wel echt een lichtsterkere lens aanschaffen. Het bereik van de kit is ook niet enorm; de groothoek is prima, maar er zit weinig zoom op, en je moet flink wat afstand (ong 20cm) van je object houden wil je dat ie scherp is. Met een goede wijde prime en misschien een betere zoomlens ben je al wel een stuk verder! Sommige knopjes zijn verder ook niet heel logisch, je moet bijvoorbeeld voor 'terug' elke keer op de menuknop klikken, maar die zit helemaal bovenin boven het scherm, wat niet zo logisch is.