LG DSP9YA zwart

Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 41 reviews die zijn achtergelaten voor de LG DSP9YA zwart op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,8

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

t**k@g**l.com 13-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Soundbar met hoog gebruiksgemak, maar lage geluidskwaliteit

Geschreven voor: LG DSP9YA zwart

Algemene score

4,0
De soundbar is gemakkelijk in te stellen, de subwoofer is al gekoppeld aan de soundbar en je hoeft alleen beide apparaten te voorzien van stroom. Hierna is het kiezen voor de aansluitmethode, in mijn geval via de ARC HDMI rechtstreeks op de TV. De TV herkent direct het externe geluidssysteem en het volume kan nu bediend worden met de TV afstandsbediening. De soundbar is dan ook direct klaar voor gebruik.

Het instellen van de geluidsmodi en finetunen van het geluid kan je het gemakkelijkste doen via de LG soundbard app op de telefoon, hiermee bedien je rechtstreeks de soundbar en heb je een hele lijst met instel mogelijkheden.

Na het instellen wat getest met TV kijken, muziek luisteren en een film kijken, valt meteen op dat het geluid erg tegen valt. De soundbar probeert heel erg te doen alsof het een suround set is, echter hoor je daardoor juist dat het nep suround is. Daarbij is het geluid ook erg hol, en ontbreken de lage tonen.
Na verschillende pogingen tot afstellen (inclusief de automatische afstel setting) blijft het geluid ondermaats voor een soundbar van deze prijs. Ik ben zelf weer snel terug geswitcht naar mijn oude 5.1 surround set waarbij het geluid veel voller en echter klinkt.

De smart functies van het apparaat werken prima, je kan de soundbar eenvoudig toevoegen als een speaker in Google Home om bijvoorbeeld sotify rechtstreeks op te streamen, ook via bluetooth verbinden is eenvoudig en werkt goed. Helaas blijft de kwaliteit van het geluid ondermaats bij alle verschillende aansluit methodes.

Pluspunten

  • Makkelijke aan te sluiten
  • Smart functies

Minpunten

  • Geluidskwaliteit
  • Formaat

Review criteria:

Slecht
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Goed

Reageer

Tonni 19-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

top product maar niet echt surround gevoel

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSP9YA zwart

Algemene score

7,0
Installatie ging vanzelf, geen enkele moeite mee gehad.
Prachtig geluid, vult de hele kamer en heeft een mooie volle bas.
Echter het echte surround gevoel miste ik een beetje.
Prachtige ervaring om muziek te luisteren, super om een film mee te kijken maar echt surround kan je het niet noemen. het geluid blijft van vooraan komen maar zou dit ooit echt anders kunnen zonder boxen achter je?
De reden dat ik het graag wou testen was precies daarom. ik geloofde niet dat het een echte 5.1 surround kon evenaren maar het komt zeker wel in de buurt.
Zeker heel tevreden van het resultaat. ook het gebruiksgemak is top.
Heel fijne ervaring en zeker een aanrader!

Pluspunten

  • makkelijk te gebruiken
  • prachtig geluid
  • makkelijk te installeren
  • mooi design

Minpunten

  • geen echt surroundgevoel

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Stan 06-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Soundbar met troeven

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSP9YA zwart

Algemene score

9,0
Het was een verrijking een aantal weken de nieuwe DSP9YA soundbar van LG te mogen testen.

Uitpakken & Eerste indruk:
Wat meteen opvalt bij het uitpakken is dat dit een soundbar is met een flink formaat die uiterst degelijk aanvoelt. Alles zit heel netjes en overzichtelijk verpakt. Het design zit helemaal goed. Belangrijk is dat de tv er minstens eentje is van 55 inch of groter zodat de soundbar mooi gealigneerd kan worden. De subwoofer heeft een eerder compact formaat en kan op verschillende plaatsen worden opgesteld zonder afbreuk te doen aan de geluidskwaliteit. Waar de soundbar een strakke ijzeren grille heeft aan de voorkant is de sub omringt met een zacht aanvoelende stof. Allerminst storend in een modern interieur.

Aansluiten & gebruiksgemak:
Het geheel in elkaar steken en aansluiten aan de tv is kinderspel. Voor de soundbar heb je de keuze tussen Optical of HDMI met ondersteuning van ARC/EARC. Dit maakt overdracht mogelijk van 5.1 en 7.1 ch-audio. Ook High Bitrate audio als Dolby Atmos en DTS behoren tot de mogelijkheden en bieden zeker meerwaarde. De subwoofer hoef je enkel in te pluggen. Verbinden met het geheel verloopt snel en draadloos.

Instellingen:
De set scoort zeer goed op vlak van gebruiksmogelijkheden. Naast de eerder vermelde klassieke aansluitingen kan je ook afspelen vanaf USB, Bluetooth of Wifi. Ook zeer handig is de geïntegreerde Chrome cast & Apple airplay waardoor bijkomende apparaten overbodig worden. Ook bediening dmv spraakopdrachten is mogelijk door de ingebouwde google assistent. Heb je een LG TV? Dan merk je dat het geheel nog beter communiceert. Je kan dan ook heel eenvoudig bepaalde instellingen aanpassen met de LG TV Remote. De soundbar reageert ook goed op volume aanpassingen van andere controllers en schakelt zichzelf in- en uit wanneer andere aangesloten apparaten opgestart of afgesloten worden.

Geluidskwaliteit:
Net als bij de meeste sound set-ups zijn ook hier een aantal geluidsmodi te kiezen (Standard, Music, Cinema, Clear, Sport, Game, Bass & AI Sound Pro). Ten opzichte van vele andere geluidssystemen bieden ze hier ook echt meerwaarde. Belangrijk is om ze te gebruiken waar ze voor gemaakt zijn. Kijk je bijvoorbeeld naar een film of serie via je favoriete streamingdienst, dan komt de Cinema mode mooi tot zijn recht en krijg je het gevoel middenin de actie te zitten. Voor het bekijken van een sportwedstrijd of het beluisteren van muziek kies je dan ook de bijpassende preset voor het beste effect. Heb je geen zin om telkens de modus aan te passen? Kies dan voor de AI Sound Pro modus die het geluid automatisch optimaliseert en daarbij ook aanpast aan de omgeving. Zelfs zonder de optionele achterluidsprekers is het surround effect geslaagd mede dankzij de geluidsgolven die via het plafond naar je luisterpositie gestuurd worden.
Wat verder sterk opvalt is dat de samenwerking met Meridian goed tot zijn recht komt. De geavanceerde DSP technologie zorgt ervoor dat de kwaliteit ook bij hogere geluidsniveau’s gewaarborgd blijft. Met een gecombineerd vermogen van 520 watt waaronder 220 watt voor de subwoofer (die je afzonderlijk kan instellen via de afstandsbediening) kom je ook in grotere leefruimtes niet tekort.

Conclusie:
De DSP9YA bevindt zich tussen de Mid- & Toprange klasse onder de soundbars. Naast het formaat is het ruimtevullend effect een minpuntje. Een aantal extra speakers aan de voorkant van de soundbar zouden een meerwaarde zijn. Het is niet de goedkoopste set, maar de prijs/kwaliteit mix is gebalanceerd. Op vlak van bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, mogelijkheden en design scoort de set vrij goed.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Geluidskwaliteit
  • Mogelijkheden
  • Design

Minpunten

  • Groot formaat
  • Ruimtevullend effect

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

j**n@h**l.com 04-10-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Topklasse!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSP9YA zwart

Algemene score

7,0
De soundbar werd snel geleverd, wat altijd een pluspunt is als je iets verwacht. Bij het uitpakken zag je ook meteen dat dit een degelijk toestel is qua uitvoering en vervolgens ga je het aansluiten. Dit verliep probleemloos en meteen merk je het gebruiksgemak van dit toestel.
Als je de stappen goed doorloopt gaat het toestel zich ook kalibreren in de ruimte waarin het zich bevind om een optimale geluidskwaliteit te verzekeren. Een leuke optie maar ik merkte niet zo heel veel verschil en stel het nut ervan een beetje in vraag maar dit kan natuurlijk ook met mijn woonkamer te maken hebben.
Het geluid op zich is loepzuiver, helder en wordt goed ondersteund met een stevig bassgeluid uit de vrij grote subwoofer! Heerlijk! Ook wanneer je het op de maximale volumestand afspeelt blijft dit geluid perfect! Echt genieten!!
Bij het bekijken van films in de cinema-stand komt het Atos Dolby Surround wel degelijk goed tot zijn recht, wat je ook mag verwachten van een soundbar van deze prijsklasse al mag je dit natuurlijk niet vergelijken met een volledig surround systeem met 6 of meer boxen maar dat is dan ook het énige minpuntje van dit toestel, als het er al één is.
De bediening van de soundbar is kinderspel, je switch heel eenvoudig van source en de soundbar gaat ook zélf op zoek naar de beschikbare afstandsbedieningen van televisie en decoder, geen gedoe meer met codes invoeren of dergelijke, vond ik wel een pluspunt!
Al bij al vind ik deze soundbar echt wel bij de top in zijn klasse behoren, super!

Pluspunten

  • loepzuiver geluid
  • eenvoudige installatie
  • makkelijk te bedienen
  • bluetooth streamen
  • nachtstand

Minpunten

  • geen aux aansluiting (bv: voor platenspeler)
  • vrij grote subwoofer

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Voldoende
Goed

Reageer

Geitt 03-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Kamer design is de sleutel bij deze soundbar.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSP9YA zwart

Algemene score

6,0
Design:
Mooi strak afgewerkte soundbar en subwoofer, maar wel flinke apparaten in formaat. Heb gemerkt dat als ik de soundbar voor een OLED LG plaats dat de soundbar net te groot is om de tv om de normale manier aan te zetten. Dus het is handig rekening te houden dat als je deze soundbar koopt, dat je of de tv hoger hebt staan of dat de soundbar voor het beste resultaat ophangt aan een beugel*. *word geleverd met 2 L beugels voor montage aan de muur.
Er zit een kleine display aan de voorkant van de soundbar die altijd aan blijft staan ook als je een film zit te kijken, dan staat de E-ARC op de display te shinen.

Gebruikersgemak:
- De soundbar + subwoofer is makkelijk zelf te installeren. Eerst verbind je de subwoofer met het stroom en daarna verbind je de soundbar met de tv en het stroom. *let op er zit standaard geen HDMI kabel in de doos alleen een optical kabel, je moet een HDMI kabel hebben om zo DOLBY Atmos te kunnen gebruiken.
- De LG Sound Bar applicatie (downloaden via app store of google play store) is ook erg makkelijk in gebruik en is te gebruiken zonder een account aan te maken bij LG. Deze app geeft je ook de keuze om je smartphone te gebruiken als afstandbediening voor je Soundbar, en je hebt de mogelijk om het geluid te kalibreren voor optimaal geluid in jouw ruimte.

Geluidservaring:
- Het Geluid, ik heb helaas geen verbluffend verschil gehoord qua geluid voor deze prijs. De subwoofer heeft nauwelijks wat bass gegeven en begon pas te werken nadat ik de volume voorbij de 50 zette maar dit kan je ook niet iedere dag doen als je in een rijtjeshuis woont want de buren konden op deze volume mee luisteren. De tv speakers waren op volume 20 bijna even hard en zelfde bass als de soundbar waardoor ik denk dat ik of een verkeerde instelling heb gedaan. Maar wat ik ook deed in de instellingen ik kon dit niet veranderen. Ik heb de soundbar ook meerdere keren geprobeerd opnieuw in te stellen en wat forums afgezocht naar een grotere handleiding dan de versie die bij de soundbar krijgt (half A5 blaadje)
- Als ik de DOLBY Atmos optie uitschakelde, heb ik wel gemerkt dat de soundbar opeens veel meer kracht had, maar dan schakel je ook het ruimtevullende geluid uit*, en deze soundbar is juist gemaakt voor DOLBY Atmos.
*Met de DOLBY Atmos functie aan merkte ik alleen ook niet het ruimtevullende geluid, maar heb op andere punten een echo gehoord van de tv waardoor ik vermoed, dat je deze soundbar moet gebruiken in een ruimte dat echt gemaakt is voor een mini bioscoop. Mijn huis is in feite de hele beneden verdieping een open ruimte.

Prijs/Kwaliteit:
De prijs die je betaalt voor deze soundbar vind ik echter veels te hoog. De kwaliteit is van het product is wat je mag verwachten van LG, alleen het geluidskwaliteit vind ik erg onder de maat voor de prijs die je betaalt hiervoor. Deze soundbar is (denk ik) alleen geschikt voor afgeschermde ruimtes of ruimtes die niet compleet open zijn waardoor het geluid naar meerdere hoeken kan ontsnappen. Misschien met de optionele achter boxen was de prijs gerechtvaardigd maar deze moeten nu dus nog wel apart erbij besteld worden, waardoor je setup dus nog niet compleet is voor de prijs die je ervoor hebt betaald.

Conclusie:
Deze soundbar is meer geschikt voor ruimtes waar de tv in een aparte ruimte staat en niet gemaakt voor een beneden verdieping die compleet van voorkant naar achter een open design heeft, het meeste ruimtevullende geluid zal je bankstel helaas niet bereiken en zal ontsnapt zijn aan je. Alsnog beveel ik het product wel aan, maar je kamer design speelt wel een grote rol op hoe het geluid voor jou zal klinken.

Pluspunten

  • Mooi design
  • LG Sound bar applicatie. (voor extra opties)
  • Wireless Subwoofer
  • Makkelijk zelf te installeren

Minpunten

  • Geen HDMI meegeleverd
  • geen optionele achter boxen meegeleverd
  • DOLBY Atmos niet optimaal bij open kamer
  • Erg groot in formaat

Review criteria:

Voldoende
Goed
Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer

y**s@g**l.com 03-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Leuke soundbar , mist wat instellingen ook wel goed geluid

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSP9YA zwart

Algemene score

8,0
Het was me een genoegen om deze soundbar te mogen uittesten .

Mijn eerste indruk ging uit naar het gebruikersgemak van de soundbar . Deze was makkelijk aan te sluiten en in plug in and play . De subwoofer is draadloos en hoeft niet meer geconcentreerd te worden .

Jammer dat er geen HDMI kabel bij zat voor het aansluiten via ARC via je tv . Wel zat er een optische kabel bij maar dit vind ik persoonlijk verouderd , optische kabels geven geen dolby Atmos weer .

Wat mij opviel is dat het geluid vrij scherp over kwam . Er mocht meer warmte in de hoge tonen zitten .
De subwoofer is vrij strak en direct .

Dolby Atmos weergave had ik net iets meer effect van verwacht .
Ik ben een 7.1.2 setup gewend .

Deze soundbar heeft leuke features zoals , Google alexia , Bluetooth enz . Deze werken ook nauwkeurig.

Jammer vind ik wel dat je geen instelling display hebt op je tv , wat het makkelijk maakt .

Overal is het een goede soundbar voor als je weinig kabels, speakers enz. Wil hebben . Design is lekker strak

Pluspunten

  • Dolby atmos
  • Plug in and play
  • AirPlay , Spotify

Minpunten

  • Scherp geluid
  • Geen toegevoegde HDMI kabel
  • Geen on screen tv display

Review criteria:

Voldoende
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

ChloB. 03-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Bevalt goed, maar is duur

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSP9YA zwart

Algemene score

7,0
Als je het geluid van de tv met de soundbar vergelijkt dan merk je zeker en vast een verschil. Het geluid komt dichter naar jou en je hebt het gevoel dat je meer betrokken bent tot de films, series of programma's die je kijkt. Bij ons werkte de subwoofer niet goed. We kregen het volume niet luid (hebben alles geprobeerd maar werkte niet) waardoor we dezen nooit gebruikt hebben. Over het algemeen zijn we erg tevreden van dit product.
Wij vinden persoonlijk dat dit product duur is. Kennissen van ons hebben een soundbar van een ander merk en de prijs hier van is lager dan die van de LG soundbar. Hun soundbar werkt perfect en kun je aansluiten op platenspelers, boxen en op nog veel meer.

Pluspunten

  • makkelijke aansluiting
  • verschillende sound opties
  • Duidelijker geluid dan zonder

Minpunten

  • Volume subwoofer
  • prijs

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Samantha T 02-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie soundbar, mooi geluid, de achter boxen missen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSP9YA zwart

Algemene score

6,0
Design :
Mooi strak design, maar wel flink in formaat.

Gebruiksgemak :
- De soundbar is makkelijk zelf te installeren. Zodra er stroom opstaat connect de subwoofer gelijk zelf met de soundbar.
- Ideaal hierbij is de LG App, hiermee kan je onder andere de soundbar verbinden met Google Home, Cromecast audio, Spotify. Maar bv ook het geluid kalibreren voor optimaal ruimte gebruik.
- Stembesturing.

Geluidservaring :
- Het geluid , daar heb ik even aan moeten wennen. (Kom van een Dolby surround set met 5 boxen)
Het Dolby Atmos systeem geeft aan de unieke surround ervaring te geven, Helaas heb ik dat niet zo mogen ervaren.
Vooropgesteld dat de soundbar zelf een mooi vol geluid geeft. En de subwoofer een geweldig geluid geeft!. Maar ik mis toch echt de achter boxen voor de ideale/ultieme surround ervaring! Wel fijn is dat je het geluid kan aanpassen denk aan : Gaming mode. cinema mode, sport mode, music mode.

Prijs/kwaliteit :

De prijs van deze soundbar ligt best hoog wat mij betreft, dit doordat je voor de ultieme surround ervaring toch ook echt de achter boxen nog moet aanschaffen. Indien deze erbij hadden gezeten had het voor mij de ideale prijs kwaliteit verhouding geweest. Had hem graag getest incl deze achter boxen.

Pluspunten

  • mooi design, mooi geluid
  • wireless subwoofer
  • Mogelijk tot Bluetooth Cromecast Spotify
  • Stembesturing
  • Google assistant

Minpunten

  • Geen HDMI meegeleverd
  • Geen achter boxen meegeleverd
  • dolby surround niet optimaal zonder achter boxen
  • erg groot

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer

superkokkie 01-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prima soundbar

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSP9YA zwart

Algemene score

8,0
Na het uitpakken van een mega verpakking aan de slag gegaan met de installatie en dat viel niet mee. Uiteindelijk toch gelukt na een hoop geploeter hetgeen veroorzaakt werd door een wat oudere tv (met beperkte aansluitmogelijkheden) die aangesloten was op een Horizon box. Qua design had het mooi geweest als de bar afgewerkt zou zijn geweest met dezelfde stof als de subwoofer, nu oogt de bar, die wel erg groot is, ruim 120 cm, wat plasticachtig. Wel een voordeel dat een ophangbeugel is meegeleverd. Dat Dolby Atmos voor een surround effect zou zorgen heb ik weinig gemerkt, je mist toch wel de achterspeakers. Van de voor ingestelde geluidsprofielen zoals muziek, film en sport heeft de muziek modus de mooiste klank met een mooie volle bas. De andere profielen hebben een wat holle klank. Jammer dat de te downloaden app allen in het Engels is. De prijs is wat aan de hoge kant. Voor die prijs zou ik dan liever iets kopen van een "muziekmerk"

Pluspunten

  • geluidskwaliteit
  • basweergave

Minpunten

  • prijs
  • lengte van de bar

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Guus 30-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

verbluffend

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSP9YA zwart

Algemene score

9,0
Ik heb dit product nu een aantal weken mogen testen, ik ben helemaal onder de indruk. De soundbar en subwoofer waren heel gebruiksvriendelijk, het aansluiten was zo gedaan. De sound was prachtig een mooi vol geluid en goede bas, vanuit mij zelf heb ik nog extra speakers wat een extra mooi surround sound geeft. Maar ook zonder deze speakers geeft de soundbar vanuit zich zelf al een waanzinnig geluid.

Pluspunten

  • gemakkelijk in gebruik
  • subwoofer
  • design
  • surround sound

Minpunten

  • korte kabels

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

d**a@y**o.com 28-09-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Aangename ervaring

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSP9YA zwart

Algemene score

7,0
Ontvangen in een grote doos
Zeer degelijk verpakt
Eerste indruk : wauw
Makkelijk aan te sluiten
Met de nodige gebruiksaanwijzingen of
Instellingen kan er niets fout lopen
Eenmaal geïnstalleerd loopt het vlotjes

De hoogte van de soundbar is precies
gepast om voor de tv te zetten indien
staande tv
Makkelijk te bedienen met een smartphone
Afstandbediening spreekt voor zich
Direct aangekoppeld met bleu tooth

Zicht:
Modern en strak de lengte is perfect past in ieder interieur

Geluid:
Warm geluid
Verschillende standen werken allemaal goed
De afstelling kun je zelf bepalen
Hoeft geen luidsprekers meer te hebben in je woning fantastische geluid
Goed hoge tonen en goede bass

Minpunten:
Als de soundbar voor de tv staat maak je moeilijk contact met de afstandbediening omdat de sensor erachter zit

Als hij zacht staat valt de bass weg

Pluspunten

  • Goed geluid
  • Modern
  • Vlug geïnstalleerd

Minpunten

  • Staat voor sensor tv

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

h**y@g**l.com 28-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Verbluffend goed.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSP9YA zwart

Algemene score

9,0
Ik was steeds sceptisch voor soundbars, hoe kunnen deze dingen voor deftig geluid zorgen?
Na het mogen uittesten van de LG DSP9YA via kieskeurig.be moet ik mijn mening herzien t.o.z. soundbars.
deze soundbar is echt mooi, strak en degelijk afgewerkt, de installatie was simpel en probleemloos via de lg app...een verademing in vergelijking met 5.1 surround installatie die ik thuis heb staan. Geen kabels trekken, urenlang instellingen doorlopen enz.

Hoe klinkt deze soundbar? Dit ding speelt dus echt de pannen van het dak, goed geluid met de nodige dieptes en weinig vervorming...heb afwisselend muziekstukken op de LG DSP9YA en men bestaande high-end installatie afgespeeld om het vergelijk te kunnen maken. er zijn vooral minieme verschillen in de hoge tonen bij klassieke muziek, maar ze zijn gezien het prijsverschil absoluut verwaarloosbaar. ook de zuiverheid van het geluid bij hogere volume stelde niet teleur (mooi vol geluid), je kan dus gerust een feestje geven.

Het dolby atmos geluid en de dsp verwerking klonken goed, maar ik zou voor het complete surround genot toch opteren voor de extra draadloze rearspeakers van lg (LG SPK8), die met hun kostprijs van rond de 100€ een prima aanvulling zijn op dit pareltje van een soundbar.

connectiviteit! Deze soundbar heeft wifi, bleutooth, optisch digitaal , 1 Usb poort, 2 hdmi poorten (waarvan 1 eARC).
Waarbij we dan ook op het enige minpuntje komen van deze soundbar, de meesten onder ons gaan deze soundbar via de hdmi eARC poort verbinden met hun smart-tv...waardoor er maar 1 hdmi ingang overblijft voor externe bronnen zoals cable-tuner, gameconsoles of streaming device. Geen onoverkomelijk probleem gezien de nieuwste generatie smart-tv de nodige streaming diensten en connectiviteit aan boord hebben, maar het had toch handiger geweest moesten er meerdere hdmi ingangen zijn geweest.

Zou ik deze soundbar aanschaffen? Ik zou het zeker overwegen moest ik opnieuw investeren in audio, eenvoudige installatie, makkelijke instellingen, goed geluid, en stukken voordeliger dan een systeem met 7.1 versterker en de nodige luidsprekers.

Pluspunten

  • eenvoudige installatie en bediening
  • mooie strakke afwerking, ophangbaar
  • verbluffend goed geluid
  • uitbreidbaar met draadloze rearspeakers
  • kwaliteit/prijs

Minpunten

  • te weinig hdmi poorten
  • geen (digitale) tuner

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

w**e@h**l.com 28-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie soundbarset, ingewikkelde instellingen

Geschreven voor: LG DSP9YA zwart

Algemene score

6,0
Ik heb de LG Soundbar set uitgepakt en aangesloten zoals was omschreven in de gebruiksaanwijzing en heb de set zegge en schrijven 1x aan de praat kunnen krijgen. Daarna kreeg ik het geluid van mijn tv niet meer over de soundbar gestuurd.
Na het uitproberen van diverse instellingen op tv en soundbar heb ik het uiteindelijk opgegeven, de set losgekoppeld en weer ingepakt.

Pluspunten

  • Ziet er top uit

Minpunten

  • ingewikkelde instellingen

Review criteria:

Goed
Onvoldoende
Onvoldoende
Goed
Goed

Reageer

Ervaren tester 27-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zeker zijn geld waard!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSP9YA zwart

Algemene score

8,0
2 weken heb ik de LG DSP9YA soundbar mogen testen. De soundbar werkt goed samen met mijn LG tv, met LG Soundsync heb ik maar één afstandsbediening nodig om alles te bedienen. Het design is daarnaast erg strak en modern. Deze soundbar straalt vooral tijdens het luisteren naar muziek, het geluid vult de ruimte en je hoort goed de bas. Wanneer je naar films of series kijkt, dan werkt de soundbar ook goed. Ik zou alleen wel zelf de juiste geluidsinstellingen kiezen, want de AI Sound Pro werkte niet altijd goed mee. De soundbar wordt zonder HDMI kabel geleverd. Als je via de settopbox naar tv kijkt, dan heb je de HDMI kabel toch wel echt nodig om met de box te verbinden. Met de optische kabel liep het geluid toch wel licht achter.

Pluspunten

  • Too geluid
  • Mooie design!

Minpunten

  • App laat het soms af weten!
  • Bij hoge volumes,vervormd geluid!

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Justin050 27-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Super soundbar

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSP9YA zwart

Algemene score

9,0
Een strakke moderne soundbar die in elk interieur past samen met een handige compacte afstandsbediening die voldoet aan de verwachtingen en meer! Naar een blu-ray kijken gebeurd op een zeer aangename manier met een prefect geluid en bass met een hele hoge precisie op vlak van geluidsverdeling (dolby atmos). Ook heel handig is de bluetooth functie, waarop je kan streamen wat op je smartphone/tablet/pc afspeelt.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Handige remote

Minpunten

  • Grote soundbar
  • Bass kon beter

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Dries 26-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Twijfel

Geschreven voor: LG DSP9YA zwart

Algemene score

7,0
Gebruiksgemak :

- Gemakkelijk aansluitbaar
- Handig in gebruik
- Handige en duidelijke app met vele functies
- Heeft de mogelijkheid om automatisch mee op te starten wanneer je de tv inschakelt. (Afhankelijk over welke tv je beschikt)
- Handig en compacte afstandsbediening

Design :
De Soundbar ziet er mooi uit maar neemt veel plaats in beslag, hier dient rekening mee gehouden te worden.

Geluidservaring - positieve punten :
- Heeft een mooi en zuiver geluid
- Het volume gaat hoog genoeg
- Je kan de geluidsinstellingen naar eigen wensen opslaan
- Goede basondersteuning door subwoofer


Geluidservaring - negatieve punten :
Bij tv programma's verdeelt/komt het geluid niet mooi naar voor toe. Hierdoor moet je het volume al snel verhogen om het programma goed te verstaan.
- Geen cinema gevoel/ komt niet binnen bij een spannende scène

Onze ervaring algemeen:
Op basis van ons gebruik kunnen wij concluderen dat de soundbar in onze ogen - oren :) enkel voor een bepaalde doelgroep zal volstaan. Zo denken we dat deze zeker geschikt is voor personen die een lichte versterking zoeken voor hun tv. Voor degene die ooit beschikt hebben over een andere soundbar met meer power raden we deze af. Ook voor wie een cinema gevoel wenst bij spannende of emotionele scènes is deze naar ons gevoel niet de juiste keuze.

- Prijskwaliteit
We vinden de prijs te hoog, puur omdat deze soundbar slechts bepaalde doelgroepen tevreden zal stellen.

Pluspunten

  • Ziet er mooi uit
  • Handige app
  • Gemakkelijk en compacte afstandsbediening
  • Start automatisch mee op

Minpunten

  • Groot
  • prijs
  • geluid komt niet mooi naar voor
  • geen cinema/wauw gevoel bij gebruik

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

brimstone 26-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

top soundbar

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSP9YA zwart

Algemene score

9,0
Het eerste wat opviel was dat er bij deze LG soundbar een optical kabel reeds is bijgeleverd , wat ik nog niet heb meegemaakt bij andere soundbars. De soundbar weegt redelijk zwaar , wat erop wijst dat deze gemaakt is met kwalitatieve onderdelen en dat de speakers van een zeer degelijke kwaliteit moeten zijn.
De vormgeving is zeer strak en modern, zowel de soundbar als de subwoofer zijn mooi ontworpen en staan prachtig in het interieur. De installatie was dankzij de instructie gids makkelijk en vlug. De subwoofer heeft het grote voordeel dat deze draadloos is , behalve de voedingskabel , die ergonomisch gevormd is om eventuele beschadiging , zoals het plaatsen tegen een muur , te voorkomen. Het pairen van de subwoofer werd helder uitgelegd en ging zeer vlot. Eens de optical kabel en de voeding van de soundbar correct aangesloten kwam het geluid aan bod.
Dit was buitengewoon helder en zeer ruimte vullend , zeker wanneer men de surround functie bebruikt. Zeer speciaal aan deze soundbar is dat er ook speakers naar boven gericht zijn en het geluid via het plafond terugsturen.
de vele geluidsmodi zoals "clear voice" "game" "cinema" enz. zijn zeker een pluspunt .
Maar je haalt het beste eruit door de soundbar ook via een HDMI kabel aan te sluiten op je tv om dan van DTS en DOLBY digital te genieten.
Een bijkomend voordeel is dat je bij deze LG soundbar ook een app kan downloaden wat het pairen met een , in mijn geval , google assistant en de bluetooth functie om SPOTIFY of je eigen muziek te beluisteren zeer gemakkelijk maakt. Men kan tevens via deze app de volledige bediening via je smartphone overnemen van de afstandsbediening.
Deze nu al impressionante spoundbar kan ook uitgebreid worden met 2 speakers om achterin de zitruimte te plaatsen wat het surround geluid nog meer zal versterken ,en dit draadloos natuurlijk.

In conclusie , is dit een zéér degelijke en mooi , kwalitatief ontworpen soundbar met een kristal helder maar tevens krachtig geluid , wat men van LG kan en mag verwachten.

Pluspunten

  • draadloze subwoofer
  • zeer ruimtevullend geluid
  • bijgeleverde optical kabel
  • bijhorende app

Minpunten

  • geen HDMI kabel

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Garcia 26-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goede soundbar maar prijzig

Geschreven voor: LG DSP9YA zwart

Algemene score

7,0
Installatie ging heel gemakkelijk. Connectie tussen subwoofer en soundbar verloopt vlekkeloos. Helaas is de soundbar wat aan de grote kant. We zijn wel wat teleurgesteld voor een soundbar uit deze prijscategorie. Ten opzichte van andere merken en onze eigen soundbar die toch reeds 5 jaar oud is en de helft van de prijs kostte, vond ik dat er te weinig meerwaarde was. De kwaliteit van het geluid is wel beter maar dat komt dan weer ten koste van de bass die naar mijn mening niet diep genoeg is.

Onze eigen soundbar kun je makkelijk aansteken via Bluetooth van de gsm (soundbar start automatisch op), dit ging ook niet met de LG DSP9YA.

Conclusie: goeie soundbar maar prijzig.

Pluspunten

  • kwaliteit van het geluid
  • Makkelijke installatie

Minpunten

  • te weinig bass
  • formaat

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

g**l@o**k.com 26-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Kwaliteitsvolle en mooie soundbar

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSP9YA zwart

Algemene score

8,0
Met veel verwachting keek ik uit naar de levering van de LG Soundbar DSP9YA.
Het geluid
Mijn geluidservaring verschilde toch wel met de verwachtingen die ik had. De Dolby Atmos in het toestel zorgde niet voor dezelfde ervaring zoals je hebt in een bioscoop. Ik had meer effecten verwacht tijdens het bekijken en beluisteren van actiescènes tijdens een film. Het geluid kon nog ruimtelijker klinken. Er is een goede samenwerking tussen de soundbar en de subwoofer waardoor er een intens geluidsgamma is. Ik heb meerdere films en series getest zodat ik het geluid bij verschillende genres kon ervaren. De muziekfragmenten tijdens films kon beter. Als ik muziek beluisterde op Spotify via de soundbar dan vond ik het minder. Het geluid bij stille en luide scènes vulde de woonkamer. Bij de eerste kalibratie vond ik de bas eerder zwak. Tijdens een aanpassing in de app merkte ik dat de bas echter beter tot zijn recht komt.
Gebruiksgemak
Het gebruiksgemak van dit toestel is top! De verbinding via bluetooth verliep vlekkeloos. Je hoeft niet lang te wachten tot je een verbinding hebt en de aansluiting zelf is zeer makkelijk. Ook de connectie met Spotify gaat vlot. De aansluiting met mijn LG tv gaat ook vlot. Je kunt de afstandsbedieing gebruiken van het tv-toestel. De meegeleverde afstandsbedieing en de app zorgden ervoor dat je de soundbar makkelijk kunt bedienen. Via de app kun je alles instellen naar je eigen voorkeur. Voor elke setting kun je een ander profiel gebruiken. Persoonlijk hou ik van veel bas tijdens het bekijken van een film. Met de app kon ik de bas zeer makkelijk aanpassen. De functie van de AI room calibration vind ik zeer interessant omdat de soundbar zelf het geluid aanpast aan de ruimte. Dit is een goede basis om je geluid dan nog verder persoonlijk af te stellen.
Design
Het design vind ik tijdloos. Het toestel heeft een mooie, zwarte kleur met moderne afwerking. Het toestel is wel niet compact, maar echt zeer groot. Als je dit toestel aanschaft dan heb je een grote tv nodig die erbij past. Deze soundbar komt visueel niet tot zijn recht als je dit bij een kleine tv plaatst.
Extra
De soundbar is makkelijk schoon te maken. Het is handig dat je een muurbeugel erbij krijgt zodat het zijn perfecte plaats vindt in je interieur. Spijtig dat er geen hdmi-kabel bij zit.

Pluspunten

  • Mooie design
  • Gebruiksgemak
  • Geluid tijdens films & series

Minpunten

  • Grootte van de soundbar
  • Geen HDMI kabel

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Filip Jochums 26-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zeer complete soundbar, prachtig geluid

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSP9YA zwart

Algemene score

8,0
Na de soundbar uitvoerig te testen, is deze ons (heel het gezin) echt wel goedgevonden! Deze is zeer eenvoudig te installeren, eerst de optische kabel insteken, de bas in het stopcontact en daarna de soundbar opzetten, klaar!
De werking van de soundbar is zeer intuïtief, deze zet zichzelf aan en uit. De bediening is via het tv-afstandsbediening eenvoudig te bedienen. Via de app van de soundbar kan je zeer snel het soundeffect aanpassen. De film of game beleving is super met het prachtige geluid. Of bij zachte of rustige muziek zeer zuiver en aangenaam!
De soundbar is zeker een blijver, hij wordt gebruikt door ieder van ons gezin, zelfs door de minder technische onder ons!

Pluspunten

  • eenvoudige installatie
  • krachtig en zuiver geluid
  • eenvoudige bediening

Reageer

Toon meer reviews