Na enkele weken met de Samsung Galaxy Watch Ultra te hebben doorgebracht, ben ik bijzonder onder de indruk van zowel de prestaties als het design. De batterijduur is een duidelijke verbetering ten opzichte van mijn eerdere Watch6 Classic. Waar ik nu met gemak 2 dagen op een volle lading door kan, moest ik voorheen mijn horloge dagelijks opladen. Zelfs op drukke dagen waarin ik veel beweeg en sport, houdt de batterij het prima vol.
Het ontwerp van de Watch Ultra is eveneens een pluspunt. Het titanium design geeft het horloge een robuuste en stoere uitstraling. Het voelt wat zwaarder aan dan mijn vorige horloge, maar dat draagt juist bij aan het premium gevoel. Wel heeft het meegeleverde oranje bandje snel last van verkleuring, vooral waar het langs kleding schuurt tijdens het dragen. De vlekken zijn helaas lastig te verwijderen.
Het installatieproces verliep bijzonder soepel. Binnen enkele minuten was het horloge gekoppeld aan mijn Samsung-apparaten en alle instellingen van mijn Watch6 Classic werden automatisch overgenomen. De gezondheidstracking is nauwkeurig, het scherm is helder en reageert sneller dan ik gewend was, en de integratie met andere Samsung-apparaten werkt perfect.
Hoewel ik de fysieke draaibare ring van mijn Watch6 Classic mis, blijft de Galaxy Watch Ultra een uitstekende smartwatch die indrukwekkend presteert en er prachtig uitziet.