iRobot Roomba Combo Essential

chamac18-08-2024
8.0

Makkelijk in gebruik Robot stofzuiger Irobot Roomba

8.0
Wij hebben een iRobot Roomba Essential mogen testen. Dit is een robotstofzuiger met dweil functie. De robot ziet er degelijk uit en heeft een design dat eigenlijk in ieder interieur zou kunnen passen. De roomba is niet zo heel erg groot dus goed te plaatsen. De app gedownload door een QR code te scannen ging makkelijk. Wij hebben dit via een Iphone gedaan. De app gaf meerdere malen een foutmelding bij het toevoegen van de robot. Na herhaaldelijk getracht de robot aan de app toe te voegen (tip zet hier je VPN verbinding uit) wat niet lukte de app gesloten en opnieuw gestart. Toen bleek het apparaat wel toegevoegd. De knoppen boven op de roomba zijn gebruiksvriendelijk. Aanzetten, naar “huis” sturen on the spot cleaning. Er kan een andere taal geïnstalleerd worden echter hier hangt de app zich op en moet gesloten worden. De Robot heeft de eerste keer de hele woonkamer gestofzuigd. Omdat de roomba vrij laag is kon deze mooi onder de bank stofzuigen. Stofzuigen duurt ongeveer 60 Minuten. Neemt goed stof op. De robot zoekt zelf zijn weg en doet dat goed. Na reinigen is deze goed schoon ta maken en evt haren onder de robot te verwijderen met bijgeleverde tool. De dweilprestaties: water wordt goed meegenomen hebben deze dweilfunctie op standaard gebruikt op een laminaat vloer. Op een tegelvloer standaard en ultra. Minpunt je kunt de robot niet mappen. Je kunt dus niet alleen de keuken laten stofzuigen of alleen een gedeelte van de woonkamer. Dit zou bij deze robot zeker een aanwinst zijn. Meldingen van de iRobot komen ook op de applewatch binnen.
Pluspunten
  • makkelijk te installeren
  • bedieningsgemak
  • design
  • grote van het apparaat
  • app is goed te doen
Minpunten
  • geen mappen mogelijk