Canon RF 45mm F1.2 STM MILC Full-frame lens - Black

Canon RF 45mm F1.2 STM MILC Full-frame lens - Black

Dit product wordt aangeboden door 8 aanbieders met een prijs vanaf € 446,67Bekijk alle aanbieders
i***@s*****************04-04-2026
8.0
8.0
Als hondenfotograaf ben ik altijd op zoek naar lenzen die snel, betrouwbaar en scherp zijn. De Canon RF 45mm f/1.2 gebruik ik op mijn Canon EOS R6 Mark II, voornamelijk voor hondenportretten en zowel binnen als buiten. Wat meteen opvalt is de combinatie van brandpuntsafstand en groot diafragma. Door de 45mm kun je relatief dicht bij je onderwerp blijven, terwijl je dankzij de f/1.2 toch een prachtige zachte bokeh krijgt. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar het werkt juist heel goed: je hebt meer in beeld dan bij de lens die ik eigenlijk standaard gebruik, en toch dat mooie onscherpe vlak op de achtergrond. Dit geeft creatief veel meer mogelijkheden. De autofocus is snel en nauwkeurig. Dit is een absolute must als je dieren fotografeert. De lens is bovendien lekker compact en licht, wat je na een lange dag buiten echt wel merkt op een positieve manier. Binnenshuis is de f/1.2 een groot voordeel: je kunt met een hogere sluitertijd fotograferen zonder je ISO heel hoog te zetten of een flitser te gebruiken. Voor wie thuis spontane foto's van huisdieren of kinderen wil maken, is dit echt een aanrader. Het enige echte minpunt is de chromatische aberratie, die vooral bij fel licht duidelijk zichtbaar is. Dat is jammer, al is het in veel situaties achteraf corrigeerbaar.