Informatie over lijmpistolen

Een lijmpistool wordt vooral gebruikt door de hobbyist en is voor vele doeleinden te gebruiken. Het lijmpistool zorgt voor een snelle en nauwkeurige dosering van de lijm.

lijmpistoolEen lijmpistool maakt gebruikt van lijmpatronen (lijmsticks) die los verkrijgbaar zijn. Deze lijmpatronen worden in het lijmpistool verwarmd. Lijmpatronen zijn universeel, wel dient er op de diameter van de lijmpatronen gelet te worden.

 

De meeste lijmpistolen werken via het lichtnet maar er zijn ook lijmpistolen verkrijgbaar die met een oplaadbare accu werken. Bekijk hier alle lijmpistolen.

Bekijk alle Lijmpistolen

Te lijmen materialen

Welke lijmen zijn geschikt om gelijmd te worden met een lijmpistool? Materialen met een poreus en/of absorberend opvervlak die hittebestendigzijn kunnen goed gelijmd worden met een lijmpistool.

Denk hierbij aan onder andere: steen, hout, karton, papier, textiel, kurk, hout en leer.

Materialen die niet geschikt zijn voor deze manier van lijmen zijn materialen met een glad niet absorberend oppervlak. Dit zijn bijvoorbeeld: metaal, glas en gladde kunststoffen. Polystryeenschuim (piepschuim) is ook niet geschikt omdat dit materiaal niet goed bestand is tegen de hitte van de lijm.

Lijmpatroon

De lijmpatronen die je gebruikt moeten dezelfde diameter hebben als het vulkanaal van het lijmpistool. De meest gebruikte lijmpatronen hebben een diameter van 7 of 11mm

Beste lijmpistolen
Populairste lijmpistolen