SteelSeries Arctis Nova 3P Wireless Gaming Headset - White

SteelSeries Arctis Nova 3P Wireless Gaming Headset - White

8.3(14)
Dit product wordt aangeboden door 4 aanbieders met een prijs vanaf € 79,00Bekijk alle aanbieders
Lenval18-07-2025
Algemene score
8.0

Weer bevalt SteelSeries goed

Reviewscore
8.0
Toen een tijdje geleden mijn headset van SteelSeries uit dezelfde lijn het opgaf, was ik blij dat ik deze opvolger mocht uittesten. Het gaf me niet alleen de kans om het geluid in een nieuwe game (Elden Ring Nightreign) te testen, maar ook mijn bevindingen te vergelijken met een eerder model. Wat betreft audiokwaliteit, daar kan ik kort over zijn: de audio is ruim voldoende. Kenners weten dat Elden Ring vol zit met bombastische muziek, van de hoogste gilnoten tot de laagste bastonen. Het midden en hoge geluidsspectrum is goed, op de bas valt nog wat winst te behalen. Het klinkt prima, maar mag in mijn optiek net wat steviger. Het gebruiksgemak van de koptelefoon vindt ik het grootste pluspunt aan de SteelSeries. De zachte kussen om de oorschelpen en de hoofdband maken dat je bijna niet voelt dat je een koptelefoon draagt, en sluiten je auditief vrijwel helemaal af van de buitenwereld om er een immersieve ervaring van te maken. Het is makkelijk voor langere tijd te dragen zonder pijn, al kan het op warme dagen wel behoorlijk heet worden. Een klein minpunt op het gebruiksgemak is de dongel. Mijn eerdere SteelSeries-koptelefoon bevatte een USB A met een kort kabeltje tot de dongel, de nieuwere heeft een verbindingsstukje dat direct gekopped is aan de USB C, waardoor hij op mijn laptop een USB C-poort afsluit. Al om al is het een enorm fijne en toekomstbestendige headset die je makkelijk voor langere gamesessies draagt. De geluidskwaliteit is wat je mag verwachten voor de prijs en het gebruiksgemak is op de dongel erg goed.
Pluspunten
  • Midden en hoge tonen
  • Gebruiksgemak
  • Comfort
Minpunten
  • lage tonen
  • Dongel verspert USB poort op laptop
Ja, ik beveel dit product aan