Na meerdere headsets geprobeerd te hebben voor zowel gamen op mijn PlayStation als muziek luisteren via mijn laptop, ben ik uiteindelijk bij de SteelSeries Arctis Nova 3P uitgekomen. En ik moet zeggen: dit is een van de beste keuzes die ik de afgelopen tijd gemaakt heb.
Het geluid is echt top. Zowel in games als bij muziek of films is het geluid vol, helder en gebalanceerd. Je hoort details die je met andere headsets gewoon mist. Ook het comfort valt direct op. De headset zit licht en stevig op je hoofd zonder te knellen, zelfs na uren gamen.
De 3P werkt direct op PS5, PC én mobiel via USB-C. Plug-and-play dus, wat ik zelf erg waardeer. RGB-verlichting is subtiel aanwezig, zonder te overdrijven.
Een klein minpunt is de microfoon. Hoewel de geluidskwaliteit prima is tijdens voice chats, hoor je direct storingen wanneer je de microfoon aanraakt of verplaatst. Het lijkt alsof hij dan statisch geluid opvangt, wat storend kan zijn voor anderen in de party.
Al met al: fantastische headset voor de prijs, vooral qua geluid en comfort. Als je niet veel aan je microfoon zit tijdens het gamen, is dit een absolute aanrader.