LG GSLE81PYBD

7.8(5)
Nina8415-01-2025
Algemene score
9.0

Ruime, moderne koelkast met water- en ijsdispenser

Reviewscore
9.0
De LG koelkast biedt met zijn ruime formaat veel gebruiksgemak en is ideaal voor een gezin van vijf. Het moderne ontwerp en het UV-lichtje bij de tap oogt luxe. Een minpuntje is dat de stelpootjes alleen aan de voorkant zitten, waardoor de koelkast niet volledig waterpas te zetten is. De RVS deuren met vierkante grepen zijn goed bestand tegen vingervlekken, al is de zijkant van de koelkast van een ander materiaal. Dit maakt het model meer geschikt voor inbouw dan voor vrijstaand gebruik. De deurvakken zijn groot genoeg om een 2-liter melkpak in de breedte te plaatsen, maar het verdeelschuifje voor losse flesjes mis ik ten opzichte van onze oude koelkast. Wel is er antislipmateriaal aangebracht om te voorkomen dat spullen verschuiven bij het openen van de deur. Jammer genoeg is er geen ondiep bakje beschikbaar bovenin de deur voor kleine verpakkingen. De planken in de koelkast zijn diep en bieden veel opbergruimte, maar ze zijn niet verstelbaar. Hierdoor kunnen sommige frisdrankflessen niet rechtop staan. De metallic afwerking van de planken heeft een luxe uitstraling, en dit geldt ook voor het vriesgedeelte. Hoewel een extra lade in de vriezer handig zou zijn, maken de planken het makkelijker om snel producten te pakken zonder energieverlies. Het waarschuwingssignaal bij een openstaande deur is een fijne toevoeging, zeker met tieners in huis. De koelkast blinkt uit in technologische functies. De Multi Air Flow-technologie zorgt voor een gelijkmatige verdeling van koude lucht, en de Smart Inverter Compressor past zich aan de koelbehoefte aan om energie te besparen. De Fresh Converter-lade helpt om groentes langer vers te houden dankzij instelbare temperatuuropties. De SuperFreeze-functie is ideaal voor snel invriezen. Ondanks het energielabel D blijkt uit onze energieleverancier-app dat het energieverbruik vergelijkbaar is met dat van onze oude LG Amerikaanse koelkast. Via de LG ‘ThinQ’-app kun je de koelkast optimaal gebruiken en krijg je tips via de ‘Smart Diagnose’-functie. Hoewel het van toegevoegde waarde kan zijn, gebruik ik dit zelf niet vaak. De topfunctie van deze koelkast is de water- en ijsdispenser. Met gefilterd koud water, ijsblokjes en crushed ijs is dit echt van toegevoegde waarde, dit lijkt me vooral in de zomer erg fijn. Er is geen waterleidingaansluiting nodig omdat het ijs wordt gemaakt vanuit een waterbak die je zelf bijvult. Wel moet je regelmatig het water verversen en de bak schoonmaken. Het maken van ijsblokjes is vrij luidruchtig, wat me zelf regelmatig opvalt. Daarnaast had een opvangbakje bij de tap handig geweest om druppels op te vangen. Ik ben zelf heel tevreden over deze moderne LG koelkast. Het is ruim en koelt goed, en de water- en ijsdispenser is echt een hele fijne toevoeging.
Pluspunten
  • Veel ruimte
  • Redelijk zuinig
  • Water- en ijsdispenser
Minpunten
  • Geluid ventilator
  • Meer geschikt voor inbouw
  • Indeling koelkast
Ja, ik beveel dit product aan