Na 15 jaar met mijn Siemens koelkast te hebben gedaan, ben ik toch op zoek gegaan naar vervanging. Reden was dat met de hoge temperaturen van de laatste tijd de oude koelkast het niet goed meer voor elkaar kreeg om een temperatuur van 4 graden aan te houden.
We wilden voor degelijkheid gaan en zijn uiteindelijk bij Liebherr uitgekomen. We hadden 2 jaar geleden al een diepvriezer van dit merk aangeschaft voor in de berging en die draait probleemloos.
Na vergelijking met diverse merken zijn we uiteindelijk toch uitgekomen bij de Liebherr IRSe 4100-22. Wel wat duurder dan de andere twee merken, maar toch vond ik de iets hogere prijs het meer dan waard. Allereerst de temperatuur die , achter de deur op de rand wordt weer gegeven en die eenvoudig met een toetsklik te verhogen of te verlagen is. De rekken in de deur en de plateaus zijn zichtbaar beter en degelijker dan bij de andere twee merken. Verder wordt je door een knipperende verlichting gewaarschuwd als je de deur te lang laat openstaan. Deur sluit ook heel anders dan we gewend waren, degelijker. En tot slot; welke leverancier is zo zeker van de kwaliteit, dat hij in totaal 8 jaar garantie geeft. Kortom, voor mij is dit de beste koop.