Informatie over knuffels

Een knuffel is een zacht, pluchen voorwerp waar een kind lekker mee kan ‘knuffelen’. Knuffels zijn populair bij alle kinderen in alle leeftijdscategorieën. Ze bieden troost en veiligheid, bovendien is het leuk om er mee te spelen. Knuffels zijn een populair kraam- en verjaardagscadeau.

Bekijk alle Knuffels

Knuffelen

Knuffelen is goed en gezond. Tijdens het knuffelen maken we het stofje oxytocine aan. Oxytocine wordt ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd en zorgt ervoor dat we ons gelukkig en veilig voelen en minder stress ervaren. Een ‘knuffel’ dankt zijn naam aan het werkwoord ‘knuffelen’. Als papa of mama even niet voorhanden is, kan je kind lekker knuffelen met zijn teddybeer of knuffelaap. Dit geeft hem een veilig gevoel. Vaak helpt een knuffel om sneller in slaap te vallen. Moet je kind een vaccinatie op het consultatiebureau of naar de huisarts? Veel jonge kinderen vinden dat spannende gebeurtenissen. Stel voor dat hij zijn knuffel meeneemt. Een prikje is vast en zeker minder eng als de lievelingsknuffel van je kind erbij is.

Knuffelbeesten

Knuffels zijn er in veel verschillende kleuren, uitvoeringen en groottes. De meeste knuffels zijn in de vorm van een beest. Denk aan een beer, aap, hond, giraffe, olifant en schaapje. Een knuffel is een populair object om cadeau te doen aan iemand die zwanger is, als er een baby geboren is of als een kindje jarig is.

Beste knuffels
Populairste knuffels