Meest populaire keuze – Scherpste prijs!
Bekijk productPhilips 3000 series HR1503/00 Food Processor - 450W - Stainless Steel
9.1(14)
Reviews
Hele fijn hakmolen
Reviewscore9.0
Als tester heb ik deze hakmolen mogen testen en ik ben razend enthousiast. Niet alleen over het gebruik van de hakmolen , waarover later meer, Maar wat een mooi ontwerp is deze hakmolen. Toen ik de hakmolen ging uitpakken viel het me op dat de doorzichtige kan zo zwaar was. Ik had namelijk geen glazen kom verwacht waarin de producten gemaald kunnen worden, maar één van kunststof.
De glazen kom heeft een rubberen rand aan de onderkant waardoor de molen stevig vast komt te staan op je werkplek in de keuken*. Het deksel wat op de kom gaat is wel van kunststof en heeft ook een rubberen rand waardoor deze stevig op de kom komt te zitten.
*Wanneer ik de kom optilde viel het wel op dat de rand makkelijk los kwam te zitten, wat dan weer bij het neerzetten eerst gecorrigeerd moest worden. Wellicht dat een rubberen matje o.i.d. een betere oplossing kan zijn.
Binnen in de kom plaats je de messen. Je hebt keuze om vier messen te gebruiken en/of twee messen. dat heeft denk ik te maken met de hoeveelheid van een product je wilt hakken. Twee messen kun je er in één keer afhalen door voorzichtig te draaien. Je haalt hem van zijn slot af en je trekt hem er zo af. Wees echt heel erg voorzichtig. De messen zijn vlijmscherp. Leg de messen die je eraf hebt gehaald in een schaaltje of zoiets want je wilt echt niet dat iemand ook zich eraan bezeerd.
Wanneer je klaar bent met de twee messen dan kan je de andere twee er weer voorzichtig opdraaien, controleer wel dat hij goed vast zit. Op het zwarte gedeelte staat wel een slotje afgebeeld maar dat is bijna niet te onderscheiden. Hou daar dus wel rekening mee.
Boven op de kom en het deksel, plaats je de motor van de hak molen. Wanneer je deze goed hebt vastgezet (draai tot je een klik voelt) , dan heb je twee keuzes die je kunt maken om de hakmolen zijn werk te laten doen.
Ik had bijvoorbeeld drie uien in de kom gedaan, drukte twee keer kort op de nr. 1 knop en het was al helemaal fijn gehakt. super snel gewoon. Een heel fijn apparaat zeker als je grotere hoeveelheden tegelijkertijd wilt hakken.
Pluspunten
- Geen geur opname door glazenkom
- snelheid van hakken
- mooi ontwerp
Minpunten
- rubberring onderkant kom
- zit niet altijd even goed vast
Ja, ik beveel dit product aan