Informatie over IPL

IPL is de afkorting voor “Intense Pulsed Light”. Een IPL-apparaat (ook flitslichtmethode genoemd) is net als een laserbehandeling niet voor iedereen geschikt.

Een IPL-behandeling of flitsbehandeling moet meerdere malen worden herhaald voordat je lichaam haarvrij is. Hieronder lees je meer informatie over IPL-apparaten.


Bekijk alle IPL

IPL-behandeling of laser-behandeling?

Een IPL-behandeling lijkt sterk op een laserbehandeling maar is niet hetzelfde. De IPL-aanpak is wel gebaseerd op hetzelfde principe als een laserbehandeling. Belangrijk verschil is dat de lichtbundel bij laserontharingsapparaten veel sterker is. Hierdoor werkt een laserapparaat effectiever dan een IPL-apparaat.

Laserapparaten zijn vaak in privéklinieken of in grote schoonheidsinstituten te vinden. De kleinere schoonheidsspecialisten maken gewoon gebruik van IPL. Ook door deze partijen wordt ten onrechte wel eens de term "laseren" gebruikt hoewel het eigenlijk om een IPL-behandeling gaat.

IPL kenmerken
Bij IPL wordt niet van laserlicht van één golflengte gebruikgemaakt. Met andere woorden: laserbehandeling werkt met een veel kleinere straal dan een IPL-behandeling. Door middel van een Xenon-lamp stelt een IPL-apparaat je haar bloot aan lichtflitsen. Door de IPL-behandeling neemt het pigment in je haar lichtenergie op en daardoor zullen de haarwortels vernietigd worden. Daarnaast is het venster bij een laserapparaat veel kleiner. Hierdoor neemt de behandeling met een laserapparaat meer tijd in beslag en dit levert meer ongemak op.

In vergelijking met een laserapparaat is IPL veel goedkoper. De lagere prijs van IPL-apparaten is een van de redenen dat deze apparaten voor thuisgebruik op de markt komen.

Handige tips vooraf een IPL-behandeling

  • De meeste gebruikers ervaren een behandeling via de IPL-methode als relatief pijnloos. Voor sommigen kan het wel als pijnlijk ervaren worden. Om minder pijn tijdens het flitsen te voelen, kun je je huid voor de behandeling met een verdovende cream insmeren.
  • We adviseren je je huid direct na de IPL-behandeling goed te koelen en deze regelmatig met een vochtinbrengende cream in te smeren. Deze handelingen zullen het herstelproces van je huid bevorderen.
  • Tussen de behandelsessies wordt het epileren van ongewenste haargroei afgeraden.
    Het wordt aanbevolen om de ongewenste haartjes af te scheren.

Voor wie is IPL-behandeling geschikt?

Net als een laserbehandeling is een IPL-behandeling niet voor iedereen geschikt. De beste resultaten zullen met donkere haren (zwart of bruin) en een lichte huid geboekt worden. Blonde, witte, grijze en rode haren bevatten te weinig (geschikte) pigmenten.

Beste ipl
Populairste ipl