Mijn eerste gedachte bij de Ninja Creami Spin was: wat een groot apparaat. Hij voelt wel meteen solide en goed afgewerkt aan. Alles schuift soepel in en uit, wat het gebruik prettig maakt, ook als je hem vaker achter elkaar gebruikt.
Het geluid is wel iets om rekening mee te houden. Vooral als je bevroren ijs direct uit de vriezer gebruikt en de machine op een harde ondergrond zet, is hij flink aanwezig. Toen ik het ijs even liet ontdooien en hem in een andere ruimte gebruikte, viel dat gelukkig een stuk mee.
Qua prestaties ben ik erg tevreden. Het ijs wordt mooi romig en de programma’s doen precies wat ze moeten doen. De recepten zijn eenvoudig en toegankelijk; je kunt gewoon aan de slag met ingrediënten die je vaak al in huis hebt. Dat maakt het leuk om te experimenteren zonder gedoe.
Niet alles is perfect. Als je veel extra’s toevoegt, worden die niet altijd even goed verdeeld door het ijs. En eerlijk is eerlijk: hij neemt behoorlijk wat ruimte in beslag. Daarnaast gebruik ik de softijsfunctie minder dan gedacht. Daarom twijfel ik of ik bij een volgende aankoop weer voor de Spin zou kiezen of toch voor het basismodel, zeker gezien het prijsverschil.