Informatie over handmixers

De handmixer (ook mixer genoemd) klopt, mengt, roert, kneedt of mixt voor je de benodigde ingrediënten tot een egaal beslag. Wil je een handmixer kopen, of verschillende handmixers vergelijken? Hieronder lees je meer informatie over handmixers.

handmixer

Bekijk alle Handmixers

Kloppers en/of deeghaken

Een handmixer beschikt over het algemeen over twee (afneembare) kloppers en/of deeghaken. Bij deeghaken dien je erop te letten dat de haken op de juiste plaats worden gezet. Dit wordt bij de meeste handmixers wel aangegeven. Bij het niet goed plaatsen van de deeghaken zal het deeg als het ware omhoog kruipen. Bij juist gebruik van de deeghaken blijft het deeg in de kom. Sommige handmixers beschikken over een mengkom.

Meerdere snelheden

Handmixers zijn vaak voorzien van meerdere snelheden. De meeste handmixers beschikken over twee of drie snelheden. Je kunt dus zelf de juiste snelheid kiezen. Let erop dat je niet te snel naar een te hoge snelheid gaat, je voorkomt hiermee dat de mixer de inhoud uit de kom spat. Tip: als je slagroom stijf wilt krijgen, moet je deze met hoge snelheid kloppen. Begin eerst even met een lage snelheid en ga vervolgens over naar een hoge snelheid.

Turbofunctie

Handmixers met een turbofunctie zijn in staat om sneller te kloppen, te mengen, te roeren, te kneden of te mixen. Hiermee win je tijd en ben je sneller klaar.

Vermogen

Handmixers met een hoger vermogen hebben een krachtiger motor. Hierdoor kunnen ze beter presteren en worden ze niet snel overbelast.

Gewicht

Als je een losse handmixer wilt kopen (zonder vastgebonden mengkom), kies dan voor een mixer die niet te zwaar is. Een handmixer houd je meestal lang vast om je voedsel goed te kneden. Ook bij een grote hoeveelheid beslag moet je de handmixer langer vasthouden. Zo voorkom je dat je handen het opgeven voordat je je werk met de handmixer afgrond hebt!

Mengkom

Erg handig is het als de handmixer over een mengkom beschikt. Als er iets geklopt of gemengd dient te worden wat meer tijd in beslag neemt, dan hoef je de handmixer en de kom niet constant vast te houden. Een handmixer met mengkom neemt je als het ware het werk uit handen. Dit maakt het mixen een stuk lichter.

Uitwerpknop

Met een simpele druk op de knop zal de handmixer de kloppers en/of deeghaken loslaten uit het apparaat. Schoonmaken is zo zeer gemakkelijk, zeker wanneer de accessoires in de vaatwasmachine kunnen. Dit wordt in de gebruiksaanwijzing aangegeven. De handmixer zelf zul je met een vochtig doekje moeten reinigen.

Accessoires

Bij een handmixer kunnen verschillende accessoires meegeleverd worden. Denk hierbij aan een extra beker of extra kloppers. Maar ook een spatel of garde is mogelijk. Wanneer de handmixer een wandhouder heeft, kun je deze aan de keukenmuur bevestigen. De mixer is dan netjes weggeborgen maar hangt toch in de buurt.

Beste handmixers
Populairste handmixers