Informatie over funcooking

Er bestaan verschillende soorten apparaten die de mogelijkheid bieden om te bakken en grillen. Zo zijn er gourmetsets, steengrills, fondue-sets, grillplaten en combinatie-apparaten met verschillende bakmanieren. Tevens zijn er de poffertjesmakers, crêpemakers en pizzamakers. Net even anders, maar ook zeer leuk. Wil je een funcooker kopen, of verschillende funcookingproducten vergelijken? Hieronder lees je meer informatie over funcooking.

funcooking

Bekijk alle Funcooking

Gourmet en raclette

Wil je met pannetjes bakken, dan is een gourmetset het meest geschikt. Het voordeel hierbij is dat je geen vleessappen en kruiden van medebakkers op je gerecht krijgt. Maar ook kun je gewoon de gourmetplaat gebruiken om op te bakken. Als een gourmetset uitgerust is met een raclette-set kun je de pannetjes onder het verwarmingselement plaatsen, zodat de gerechten een gegrilde smaak krijgen. Ook kun je de bereide gerechtje extra lekker maken met een plakje kaas. Even onder de raclette houden en de kaas is gesmolten. Ook lekker met een stokbroodje of een plakje ananas.

Fonduepan

De traditionele fonduepan is nog altijd leuk. Tegenwoordig zijn er verschillende smaken fondue, bijvoorbeeld de kaasfondue of bouillonfondue. De fonduepan wordt dan gevuld met kaas of bouillon en het vlees of de vis krijgt dan een speciale smaak. Wanneer men vleesfonduet, dan wordt het vlees in de olie gefondued. Met een chocoladefondue kan men een leuk toetje maken. Stukjes vers fruit in de chocolade dippen en eten maar.

Steengrill

Een steengrill is makkelijk als je meerdere gerechten tegelijk wilt bakken. Strooi wat zout op de steen en voorkom aanbakken. Je kunt dan bijvoorbeeld vlees, vis, uien, paprika en champignons tegelijk bakken en dit in combinatie eten. Er zijn niet alleen elektrische steengrillen maar ook steengrillen waarvan de plaat warm wordt gemaakt in de oven of door branders met spiritus.

Grillplaat

Een grillplaat, ook wel teppanyaki genoemd, werkt op dezelfde manier als een steengrill alleen hoef je op de plaat geen zout te strooien, maar een beetje olie of boter.

Poffertjes/pannenkoeken

Met de poffertjesmaker kun je in een handomdraai poffertjes maken. Leuk voor een kinderfeestje. Het funcookingapparaat kun je gewoon op tafel zetten en zo samen met de kinderen de poffertjes bereiden. Wil je het groter aanpakken dan kun je met de crêpemaker lekkere pannenkoeken bereiden. Ook met dit apparaat kun je samen met de kinderen op tafel de lekkerste pannenkoeken maken.

Pizzamaker

Met de pizzamakers kun je verse of diepvriespizza's bereiden. Bij een vers te maken pizza kun je de ingrediënten gebruiken die je zelf het lekkerst vindt. De ovensteen waarmee deze pizzamakers zijn uitgerust zorgt voor een lekkere krokante pizzabodem. De echte Italiaanse pizza thuis bereid!

Vorm/aantal personen

Grillplaten zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Ze kunnen rond, vierkant, ovaal of rechthoekig zijn. Voor hoeveel personen het apparaat te gebruiken is, wordt duidelijk aangegeven. Bijna alle apparaten zijn te gebruiken voor zes tot acht personen. Bij gourmetstellen zitten er voor een bepaalde hoeveelheid personen pannetjes bij, bij een fonduepan vorkjes voor iedereen.

Anti-aanbaklaag

Een grillplaat kan voorzien zijn van een anti-aanbaklaag. Dit heeft meerdere voordelen; olie of boter zijn overbodig en het is veel gezonder. Daarbij kan de bakplaat niet aanbakken en is deze eenvoudig schoon te maken. Pannetjes zijn veelal voorzien van een anti-aanbaklaag. De platen van een poffertjesmaker of crêpemaker beschikken bijna allemaal over een anti-aanbaklaag.

Functies

Sommige apparaten zijn voorzien van een regelbare thermostaat, je kunt zelf aangeven hoe hoog je de temperatuur wilt zetten.

Reinigen

Wanneer het snoer afneembaar is, wordt het schoonmaken een eenvoudige klus. Bij sommige apparaten kunnen enkele onderdelen in de vaatwasmachine, soms zelfs het hele apparaat.

Beste funcooking
Populairste funcooking