Ik heb na het e.e.a te vergelijken uiteindelijk voor de De’’Longhi gekozen. De doorslaggevende factor hiervoor was voornamelijk het aantal koffierecepten welke beschikbaar zijn in het apparaat. Bij mijn vorige koffieapparaat was het niet goed mogelijk om vooringestelde recepten te wijzigen. De mogelijkheid was er wel, maar alleen tijdens het zetten van koffie, en dat werkt toch niet erg fijn. Ook had mijn oude machine niet zoveel mogelijkheden als deze. Ik twijfelde bij de vorige altijd of ik de maalgraad e.d. goed had ingesteld.
Deze heeft ‘Bean Adapt’-technologie. Het klinkt als een gimmick, zoals bij al dit soort apparaten. Ik durf nog steeds niet met 100% zekerheid te zeggen dat hier geen gimmick-gehalte van toepassing is. Wat ik wel heb getest of het apparaat telkens met dezelfde bonen hetzelfde resultaat geeft. Ik heb het Bean Adapt programma gedraaid, even daarna de bonen eruit gehaald, nieuwe (andere) er in. Weer het Bean Adapt programma. Daarna weer de oude bonen, etc. Het programma kwam telkens bij specifieke bonen tot hetzelfde resultaat. Dat is in ieder geval al een goed teken. De koffie-smaak lijkt iets voller wanneer ik het Bean Adapt programma gebruik, maar pin mij er niet op vast. Ik zal het veilig houden en aangeven dat ik het heb ervaren als functioneel.
De machine zelf oogt luxe. Een voordeel is, wat mij betreft, dat het een opvallend smal apparaat is. Op mijn kleine aanrechtblad is dit erg fijn. Het apparaat heeft een touchscreen waar alles op een duidelijke manier wordt aangegeven.