De'Longhi PrimaDonna Soul zwart, roestvrijstaal

Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 18 reviews die zijn achtergelaten voor de De'Longhi PrimaDonna Soul zwart, roestvrijstaal op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,6

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Bart 02-05-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Perfecte melkbereiding

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi PrimaDonna Soul zwart, roestvrijstaal

Algemene score

8,0
Na een slechte ervaring met de Miele automaat kozen wij toch weer voor een delonghi (hiervoor hadden we een delonghi voor cups maar we wilde over op bonen). Perfect melkschuim en hete cappuccino waren de twee belangrijkste eisen.

Melkschuim wat het apparaat maakt is simpelweg perfect. Het schuim kan aangepast worden van grof tot heel fijn en komt er mooi lobbig uit, zeker als je volle melk gebruikt. Dit maakt een cappuccino waarbij de melk niet in je kopje blijft plakken, maar je juist mee opdrinkt zoals het hoort. Daarnaast zeer hete melk is mogelijk, dus geen lauwe cappuccino meer!

Na melkbereiding moet je deze reinigen, dit gaat handig door het hendeltje van de melkkan op clean te zetten. De melk leiding word doorgespoeld met heet water en stoom. Wij laten dit in een kopje lopen dan heb je dus ook niet je lekbak vol met melk zitten, en dan kan de melkkan weer in de koelkast. Super snel en handig systeem. Zonder rare slangetjes die lelijk naast het apparaat zitten.

Bereidingssnelheid is daarnaast erg goed. Warmt snel op en via het scherm kan je heel gemakkelijk opties en keuzes maken.

Machine is iets luidruchtig maar zeker niet overdreven.

De beanadaptfunctie is marketing voor een elektronische instelbare maalgraad. Wat jammer is is dat delonghi dan weer niet vermeld dat er gebruik gemaakt wordt van een zeer hoogwaardig schijvenmaalwerk zoals in veel professionele apparaten.
Het voordeel van een schijvenmaalwerk is dat de bonen zeer gelijkmatig en consistent maalt. Dit zie je ook als je de koffiepuks uit elkaar haalt. Stukje techniek wat de meeste mensen niet zal opvallen, maar de bonenmaler is echt heel erg goed.

Wat jammer is is dat de Beanadapt techniek werkt via een app en dat juist deze app niet goed werkt. Wij hadden twee soorten bonen ingesteld (afhankelijk van het soort boon pas de automaat dan de maalgraad automatisch aan) echter toen we een derde soort bonen wilde toevoegen werkte dit niet (je kan er 5 in zetten maximaal volgens mij). Bij de derde bonensoort loopt de app helemaal vast. Dat is jammer, want juist deze functie van de bonenmaler (het automatisch kunnen aanpassen van de maalgraad) is de paradefunctie van het apparaat. Hopelijk word dit opgelost met een softwareupdate.

Apparaat ziet er mooi uit, groot scherm wat de bediening zeer handig maakt. Wat ook handig is, als het apparaat uit staat en je trekt vervolgens de lekbak eruit om deze te legen evenals het bakje met de koffiepuks het apparaat dit wel merkt dat je deze hebt geleegd. Hiermee voorkom je dus dat het apparaat zegt dat je het koffiebakje moet legen terwijl je dit net gedaan hebt. Kortom erg handig!

Conclusie: Koffie, die smaakt perfect en is zeer heet (wij hebben hem zelf een tikje lager gezet, maar echt zeer heet is dus mogelijk). Mooi crema (afhankelijk natuurlijk ook van je bonen). Perfecte machine voor koffie en melkdranken met erg fijn gebruiksgemak. Groot bonen en waterreservoir, apparaat voor iemand die van goede koffie houd en gebruiksgemak.

Daarnaast geeft delonghi 3 jaar volledige gerantie (aan huis!) op het apparaat.

Pluspunten

  • Hete melk!
  • Zeer goed lobbig melkschuim
  • Erg handige bediening
  • Schijvenmaalwerk
  • Snel

Minpunten

  • Beanadapt beperkt bruikbaar door matige app
  • Klein beetje luidruchtige

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

h**n@o**k.com 11-10-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

PrimadonnaSoul

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi PrimaDonna Soul zwart, roestvrijstaal

Algemene score

9,0
Geweldige koffiemachine, die ook nog eens goede koffie zet met 1 druk op het scherm of via App. Echt een aanbeveling!

Pluspunten

  • snelle opwarming
  • warme en heerlijke koffie

Minpunten

  • Duur in aanschaf.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

J. 18-09-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekregen

Bevalt erg goed, zeker een aanrader.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi PrimaDonna Soul zwart, roestvrijstaal

Algemene score

7,0
Mooie automaat die heerlijke koffie maakt. Makkelijk in gebruik en zeker aan te bevelen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

c**n@z**o.nl 04-09-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Absoluut een aanrader

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi PrimaDonna Soul zwart, roestvrijstaal

Algemene score

9,0
Het is even een uitgave, maar dan heb je ook wat! Mooi apparaat met de lcd schermweergave, van espresso tot latte machiatto en zelfs thee. Alles op de goeie temperatuur in te stellen, alles is aan te passen en op je eigen profiel in te stellen.
Een dikke maand in gebruik en tot nu toe super tevreden

Pluspunten

  • Makkelijk in gebruik via mooi lcd-scherm
  • Makkelijk in onderhoud
  • Alles aan te passen naar wens

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Chantal 08-08-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Absoluut een aanrader

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi PrimaDonna Soul zwart, roestvrijstaal

Algemene score

9,0
Super machine, koffie is heet, makkelijk in gebruik. Nog niet lang genoeg in bezit om goed te testen maar tot nu toe...PrimaDonna. 👍

Pluspunten

  • Makkelijk in gebruik via mooi lcd-scherm
  • Prijs / kwaliteitverhouding
  • Temperatuur van de koffie instelbaar
  • Tal van koffievariaties mogelijk

Minpunten

  • Nog niet kunnen ontdekken

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

a**s@t**t.be 30-07-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Dure teleurstellende tegenvaller

Geschreven voor: De'Longhi PrimaDonna Soul zwart, roestvrijstaal

Algemene score

1,0
De eerste weken super tevreden en dan begonnen de problemen. We hebben de machine nu 6.5 maand en hij is net terug van de vierde reparatie. Een enorme tegenvaller dus.

Pluspunten

  • Momenteel geen meer

Minpunten

  • 4 x stuk in een half jaar
  • Bij elke reparatie toestel weer tijd kwijt
  • Telkens gedoe met de fabrikant
  • Onbeleefde klantenservice
  • Enorm tijdrovend in onderhoud

Reageer

k**g@g**l.com 29-07-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Ik zeg doen!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi PrimaDonna Soul zwart, roestvrijstaal

Algemene score

9,0
Super koffie, heerlijk. Alles zelf in te stellen, je voelt je een echte barista die alles automatisch doet. Echt een super apparaat.

Pluspunten

  • alles automatisch
  • diverse profielen in te stellen naar eigen smaak

Minpunten

  • geen minpunten te vinden

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jeroen1978 27-07-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Je heb je eigen barista in huis

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi PrimaDonna Soul zwart, roestvrijstaal

Algemene score

10,0
Mooie vormgeving, gemakkelijk in gebruik en bovenal heerlijke koffie, latte macchiato, cappuccino, doppio, etc. Voor de koffieliefhebber misschien een hoge uitgave maar gegarandeerd jaren genot van

Pluspunten

  • Stijlvol
  • Intense smaak
  • Overzichtelijk
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Onderhoudsvriendelijk

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Mark84 17-06-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Prima apparaat!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi PrimaDonna Soul zwart, roestvrijstaal

Algemene score

8,0
Na jaren een Siemens te hebben gehad, uiteindelijk de overstap gemaakt naar een DeLonghi, nog steeds geen spijt. Wat een top apparaat, werkt zoveel fijner. Heb zeker nog niet alles ontdekt, wacht ook met smart op de workshop.

BeanAdapt werkt top en is zeker een aanvulling, de melkfunctie is ook top. Kan gewoon in de koelkast en klik je er vervolgens gewoon weer aan. Nadeel of voordeel is, dat na elke bereiding met melk het apparaat eerst even de melkuitgang schoonmaakt.

Kortom wil je iets meer geld uitgeven, dan is dit zeker een aanrader! Niet twijfelen gewoon doen.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

B.J. 27-05-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Zeer goede en mooie machine.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi PrimaDonna Soul zwart, roestvrijstaal

Algemene score

9,0
Italiaanse degelijkheid, Bediening via touchscreen en app. 19 bar pompdruk. Volledig instelbaar. Makkelijk onderhoud. Haalt het maximale uit de bonen. Pracht van een machine.

Pluspunten

  • Makkelijke bediening.
  • Haalt het maximale uit de bonen.
  • Melkrecervoir makkelijk.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Sonja 22-05-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Geweldig apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi PrimaDonna Soul zwart, roestvrijstaal

Algemene score

9,0
Zet heerlijke koffie en cappuccino en makkelijk in gebruik. Veel koffie mogelijkheden en ook alles via de app in te stellen

Pluspunten

  • makkelijk in gebruik
  • op afstand te bedienen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Kemal 15-04-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Good quality and taste

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi PrimaDonna Soul zwart, roestvrijstaal

Algemene score

10,0
This is my second Delonghi coffee machine. (btw the first one is still working fine. I just wanted to upgrade it.) This machine offers many different coffee types with perfect taste. I think the coffee adapt feature definitely makes difference. The machine adapts itself to different type of coffee beans which helps you to find the perfect aroma/heat combination. It's relative quite. Especially when I compare it with the previous machine (Magnifica).

Pluspunten

  • touch screen
  • coffee adapt technology
  • many coffee options
  • easy to use and descale
  • easy to clean

Minpunten

  • not silent as its concurrents
  • App could be more consistent

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Rob 06-04-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Maximaal genieten bij minimale handelingen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi PrimaDonna Soul zwart, roestvrijstaal

Algemene score

9,0
Ik was al een tijdje op zoek naar een volautomaat en had de volgende eisen:
- Moest er strak uitzien
- Een modern display hebben
- Melkcontainer zonder extra werk in/uit apparaat (Dus geen slangetje in pak/beker hangen!)
- Automatisch spoelen (melkproducten: Geen bacterie groei!)
- Makkelijk te reinigen is
- Royale inhoud qua water en bonen (Niet steeds moeten bijvullen)
- Instelbaar qua volume, sterkte en temperatuur (Ook eigen recepten kunnen maken)
- Een lekker bakje koffie kunnen zetten
De PrimaDonna Soul voldoet hier helemaal aan!
Wat werkt dit apparaat toch fijn en de koffie is heerlijk!
De Bean adapt technologie spreekt mij enorm aan, maar moet hier nog ervaring mee opbouwen.
De app ziet er ook gelikt uit. Enige is wel dat de connectie niet altijd goed is. Dat moet ik nog verder uitzoeken maar voor de rest niets dan lof! Ik kan hem iedereen aanbevelen!

Pluspunten

  • Ziet er strak uit, modern display
  • Melkcontainer (geen los slangetje in pak/beker)
  • Automatisch spoelen. Makkelijk reinigen.
  • Royale hoeveelheid koffie en water voorraad
  • Instelbaar volume/sterkte/temperatuur. Lekker!

Minpunten

  • App stabieler?!

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Ton 04-04-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prachtige koffiemachine !!!!

Geschreven voor: De'Longhi PrimaDonna Soul zwart, roestvrijstaal

Algemene score

10,0
Pas 1 dag in huis, maar al heel veel koffie mee gezet. Helemaal top.
Deze heeft zoveel mogelijkheden.

Pluspunten

  • Hele mooie schuimlaag met havermelk
  • Goede temperatuur koffie
  • Schitterend apparaat
  • Met app. en touchscreen
  • Hele makkelijke bediening

Minpunten

  • Kan ik nu nog niet vinden

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Mikel 02-04-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Geweldige machine

Geschreven voor: De'Longhi PrimaDonna Soul zwart, roestvrijstaal

Algemene score

9,0
De PrimaDonna Soul aangeschaft ter vervanging van een 9-jaar oude MagnificaS. Wat een puur genot! De machine is zeer makkelijk te reinigen, minder lawaai en super eenvoudig in bediening.
Letter alles wat je vast pakt voelt solide aan.

Een klein minpunt is de Coffee Link app, deze liet me het BeanAdapt niet aanpassen. De app verwijdert, opnieuw geïnstalleerd, opnieuw gekoppeld met de PrimaDonna Soul en toen deed ie het. Persoonlijk zou het ook prettig zijn om koffierecepten te personaliseren of toe te voegen via het Touchscreen en niet alleen via de app.

Pluspunten

  • Solide
  • Minder lawaai dan voorgangers
  • Groot touchscreen

Minpunten

  • Personalisatie alleen via de app
  • Geen opbergmogelijkheid voor kwastje

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Erik en Frederike 26-02-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Top apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi PrimaDonna Soul zwart, roestvrijstaal

Algemene score

10,0
We hadden al een lange tijd een Philips Bonen machine wat opzich een prima apparaat is.
En we vroegen ons af of deze machine een verbetering zou zijn.

Nou we hebben geen spijt van de aankoop dat is een wereld van verschil.
Machine werkt erg goed en zet koffie wat je in een koffie bar krijgt (hangt wel van je Bonen af)
Maar wij genieten er nu elke dag van
Veel mogelijkheden en gebruiksvriendelijk
Een goede kennis van ons die koffie vanaat is,was aangenaam verrast over de kwaliteit van de koffie en staat nu boven aan zijn lijstje.
Het melk systeem is goed over nagedacht en werkt prachtig,zeker met het oog op hygiënische melk systemen
De app is een leuk systeem om je drankjes samen te stellen.
Verder is de machine mooi afgewerkt en stil.

We heb nog geen nadelen gevonden
Aangenaam verrast over de kwaliteit van DeLonghi.

Pluspunten

  • De smaak van koffie
  • Melk systeem
  • Gebruiksgemak
  • De mogelijkheden
  • Afwerking

Minpunten

  • Je raakt verslaafd aan koffie
  • De visite gaat nooit meer weg
  • Restaurant koffie kan gaan tegen vallen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

John 18-12-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

De mogelijkheden zijn werkelijk verbluffend

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi PrimaDonna Soul zwart, roestvrijstaal

Algemene score

10,0
De Primadonna Soul 610.75 is werkelijk een Primadonna onder de espressomachines, je kan er alles mee, makkelijk menu, instellingen zijn eindeloos, koffie is fantastisch!!

Pluspunten

  • Menu en toegankelijkheid
  • Uitstraling

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

hub 09-11-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Duidelijk scherm, veel mogelijkheden, smartphone verbinding

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: De'Longhi PrimaDonna Soul zwart, roestvrijstaal

Algemene score

9,0
Kwaliteit en mogelijkheden, eenvoudig onderhoud en begeleiding hiervan.
Instellingen via mobiele telefoon is eenvoudig met diverse opties.

Pluspunten

  • veel mogelijkheden
  • eenvoudig onderhoud

Minpunten

  • hoge ptijs

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer