Panasonic MJ-L700KXE Slow Juicer - Black - 150W

8.0(9)
Nel25-09-2019
Algemene score
7.0

Fijne sapjes, wel veel werk

Reviewscore
7.0
Deze juicer maakt heerlijke sapjes. Ik heb een paar recepten uit de gebruikshandleiding gemaakt, maar ook zelf wat uitgeprobeerd en het resultaat is iedere keer heel lekker. Ik vind het alleen vrij omslachtig om een sapje te maken. De eerste keer ging ik de mist in met spinazieblaadjes, Die stropen op. De gebruiksaanwijzing waarschuwt daar ook voor. De meeste ingrediënten moeten in kleine stukjes en zonder schil in het apparaat gestopt worden. Dat vraagt een hoop voorbereiding en dus extra (snij)werk. Ook bleekselderij leverde wat problemen op, vooral doordat er lange draden in de pulpuitvoer kwamen en dit moeilijk te verwijderen was. Volgende keer nog kleiner snijden dus. Het apparaat maakt hele droge pulp, je ziet echt dat het maximale uit de ingrediënten wordt gehaald. En dat proef je ook. Sinaasappelen, appel, banaan en meer gangbaar fruit, gaan er zonder enig probleem in. Het in elkaar zetten van het apparaat went snel en is makkelijk. Het reinigen vind ik ook weer 'gedoe'. Lang niet alle onderdelen mogen in de vaatwasser. En de pulp laat zich soms moeilijk verwijderen. Maar al met al, is het een heel goed werkend apparaat, als je er wat extra handelingen voor over hebt, wordt je beloond met hele fijne en lekkere sapjes.
Pluspunten
  • heerlijke sapjes
  • werkt goed
Minpunten
  • schoonmaken
  • klein snijden ingrediënten
Ja, ik beveel dit product aan