Informatie over citruspersen

Een dag gezond beginnen? Maak dan iedere dag een groot glas versgeperste jus d’orange. Een echte vitamine-boost! Wil je een citruspers kopen, of verschillende citruspersen vergelijken? Hieronder lees je meer informatie over citruspersen.

citruspers

Bekijk alle Citruspersen

Verschillen in citruspersen

Vele citruspersen zijn geschikt voor verschillende citrusvruchten. In plaats van een kant-en-klaar pak geperst sap te kopen, is het heerlijk en gezonder om zelf fruit te persen met een citruspers. Een praktische citruspers mag daarom niet ontbreken in de keuken.
Als je iedere morgen een vers sapje wilt maken, is het makkelijker om een elektrische citruspers te gebruiken. Met de hand citrusvruchten uitpersen vergt nogal wat kracht en een goede draaibeweging met de pols. Ook zal niet alle sap er met de hand uitgehaald worden.
Met een elektrische citruspers is het een fluitje van een cent. Citrusvrucht vasthouden en drukken maar op de perskegel, de machine doet de rest. Ook persen sommige citruspersen rechts- en linksom, zo haal je nog meer sap uit de citrusvruchten!
Er is een behoorlijk aanbod citruspersen op de markt. De verschillen zitten bijvoorbeeld in de inhoud van het sapreservoir, druppelstop, materiaal van de perskegel, vaatwasmachinebestendigheid en bijgeleverde accessoires.

Sapreservoir, wel of niet?

Een citruspers kan beschikken over een sapreservoir, waarin het uitgeperste sap opgevangen wordt. Met een sapreservoir kunnen er meer glazen in één keer geperst worden. Het is ook mogelijk dat een citruspers een directe uitloop heeft. Dit wil zeggen dat de pers geen sapreservoir heeft en het sap opgevangen dient te worden in een glas.

Druppelstop

De druppelstop zorgt ervoor dat de druppels niet op het keukenblad of de tafel vallen. Erg handig en schoon.

Perskegelmateriaal

Het materiaal waarvan een perskegel gemaakt kan zijn, is van kunststof of van aluminium.

Accessoires

Er zijn meerdere accessoires te verkrijgen bij citruspersen. Bijvoorbeeld een extra perskegel, een stofdeksel of een reinigingsborstel. Vaak wordt aangegeven welke accessoires bij een citruspers worden meegeleverd.

Vaatwasmachinebestendig

Veel accessoires zijn vaatwasmachinebestendig, dus die kun je gemakkelijk schoonmaken. Je kunt via ‘uitgebreid zoeken’ zien welke citruspersen over onder andere deze mogelijkheden beschikken.

Beste citruspersen
Populairste citruspersen