Informatie over cirkelzagen

cirkelzaag

Een cirkelzaag is vooral geschikt voor het maken van lange rechte zaagsnedes. Voor het zagen van plaatmateriaal is de cirkelzaag een uitermate goed stuk gereedschap.
Er zijn ook cirkelzagen die specifiek geschikt zijn voor het zagen van metaal. Een invalcirkelzaag maakt het mogelijk om in het midden van een stuk plaatmateriaal te beginnen met zagen.

Bekijk alle Cirkelzagen

Gewone cirkelzaag

Met een gewone cirkelzaag kun je al veelvoorkomende zaagklussen aanpakken. Met een cirkelzaag kun je snel zagen en zuiver rechte zaagsneden krijgen. Let bij aanschaf op de extra instelmogelijkheden. Kun je er bijvoorbeeld onder een hoek mee zagen (verstek zagen), en zit er een geleiderail bijgeleverd die het makkelijker maakt om grote stukken plaatmateriaal te zagen.

Invalcirkelzaag

Met de invalcirkelzaag > kun je middenin een stuk plaatmateriaal beginnen met zagen. Je hoeft dus niet perse aan de zijkant te beginnen met zagen. Dit geeft meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld uit een stuk plaatmateriaal een vierkant of rechthoekig gat zagen. Dit is met een gewone cirkelzaag niet mogelijk.

Afkortzaag

Een afkortzaag > is een model cirkelzaag die specifiek gemaakt is om lengtes hout (latten, planken) op de juiste lengte te zagen.
Het voordeel van een afkortzaag is dat deze in een vast opstelling staat waardoor je de planken onder een zuivere haakse hoek kunt afzagen. Bij de uitgebreidere afkortzagen kun je zelfs een hoek van bijvoorbeeld 45 graden instellen om zo mooie haakse verbindingen te creëren.

Beste cirkelzagen
Populairste cirkelzagen