Informatie over camera opladers

Wanneer je een oplader moet aanschaffen, kijk dan naar het exacte model van je digitale camera of camcorder en het model accu wat daarbij hoort. Een ander punt van aandacht is de netspanning waarvoor de lader geschikt is.

Lader of adapter

camera oplader
Een accu van een digitale camera/camcorder kan opgeladen worden op twee manieren:
  • in de camera
  • buiten de camera
Het nadeel van opladen in de camera is dat je op het moment van laden je camera niet kunt gebruiken. Dit kan met een externe lader wel. Uiteraard moet je dan wel de beschikking hebben over een extra accu.

Sommige camera’s kun je gebruiken terwijl ze middels een adapter op het lichtnet worden aangesloten. Voordeel hiervan is dat je gewoon door kunt gaan terwijl de accu leeg is. Je bent dan wel beperkt door de lengte van het snoer.

Bekijk alle Camera opladers

Aandachtspunten

  • Wees er zeker van dat de lader specifiek geschikt is voor de accu die je gaat opladen. In het ergste geval kan een accu exploderen wanneer deze verkeerd wordt opgeladen!
  • Kijk op de lader/adapter of deze geschikt is voor de netspanning in Nederland. Deze is 230 Volt.
  • Neem je de lader mee op vakantie, controleer dan vantevoren of het land waar je naartoe gaat over dezelfde netspanning en stopcontacten beschikt. Wanneer de spanning hetzelfde is maar het stopcontact niet dan zijn hier speciale adapters voor. Deze worden ook wel wereldstekkers genoemd. Hiermee kun je de lader ook in het buitenland gebruiken.

Beste camera opladers
Populairste camera opladers