Informatie over blenders

Een blender maakt het snijden en pureren van groenten en fruit heel gemakkelijk. Je snijdt de groenten of het fruit in grove stukken en gooit het in de mengbeker. Vervolgens maalt de blender het met een ronddraaiend mes tot een glad geheel. Zo kun je in een mum van tijd gekookt voedsel pureren, verse babyhapjes maken, soepen bereiden en lekkere koude milkshakes of smoothies maken. En wat te denken van een lekkere ijskoffie of cocktail? Daar draait de blender zijn mes niet voor om! Wil je een blender kopen, of verschillende blenders vergelijken? Hieronder lees je meer informatie over blenders.


Bekijk alle Blenders

Mengbeker

De meeste blenders hebben een mengbeker die is voorzien van een maatverdeling en een schenktuit. Een maatverdeling is handig omdat je de hoeveelheden dan niet hoeft af te meten in een aparte maatbeker. Een schenktuit zorgt ervoor dat je minder knoeit met het uitschenken van de inhoud. Let er verder op of de mengbeker van de blender afneembaar is. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om de inhoud uit te schenken en de mengbeker schoon te maken. De voet moet de motor blijft dan namelijk gewoon op het aanrecht staan.

Een glazen of kunststof mengbeker

Ee glazen mengbeker weegt vaak meer dan een kunststof mengbeker en is wat duurder in de aanschaf. Een glazen mengbeker is wel een stuk makkelijker in het gebruik. Doordat de mengbeker hittebestendig is, kun je er kokend hete inhoud in schenken zonder dat hij barst. Ook gaat hij minder snel muf ruiken en vertoont minder snel krasjes dan een kunststof mengbeker.

Ijscrusher

Sommige blenders zijn uitgerust met speciale mesjes voor het fijnmaken van ijs. Blenders met een glazen mengbeker zijn bijna altijd geschikt om ijs te crushen.

Smoothies maken met een blender

Blenders zijn bij uitstek geschikt om smoothies mee te maken. Een smoothie is een heerlijk verfrissend mixdrankje met als basisingrediënten melk of yoghurt en een ijssoort (vaak vanilleijs). Dit combineer je met vruchtensap of siroop, ijsklontjes en vaak bevroren stukjes vers fruit. De blender maalt alles tot een glad en drinkbaar geheel vol vitaminen. Om de smoothie nog leuker te presenteren kun je het glas bewerken met een suikerrand of gebruik maken van een parapluutje en een rietje.

Blender, sapcentrifuge of slowjuicer?

Houd je van smoothies, maar ben je ook gek op een vers geperst broccoli-wortelsapje? Je voorkeur bepaalt in grote mate welk keukenapparaat het beste bij je past. In deze video leggen we je uit wat het verschil is tussen de blender, de sapcentrifuge en de slowjuicer.


Veiligheid van de blender

Een blender beschikt over vlijmscherpe mesjes, dus zorg ervoor dat je het apparaat alleen aanzet als hij stevig op het aanrecht staat en alle onderdelen goed zijn vastgeklikt.

Antislipvoetjes

Antislipvoetjes zorgen ervoor dat het apparaat niet kan wegglijden tijdens het blenden. En de meeste blenders gaan niet aan als ze niet goed in elkaar zijn gezet.

Deksel met vulopening

Veel blenders beschikken over een deksel met een vulopening. Zo kun je op een veilige manier ingrediënten aan je mengsel toevoegen terwijl je aan het blenden bent.

De blender schoonmaken

Het schoonmaken van een blender is redelijk eenvoudig. De meeste onderdelen kunnen namelijk in de vaatwasser. Controleer dit goed bij de gebruiksaanwijzing. De voet kun je makkelijk afnemen met een natte doek, deze mag namelijk nooit in de vaatwasser.

Tapkraantje

Sommige blenders zijn uitgerust met een tapkraantje. Dat is vooral handig als je graag grotere hoeveelheden tegelijk klaarmaakt. Je bereidt in een keer een hele kan met mixdrankjes en schenkt heel gemakkelijk, snel en schoon een glas in.

Beste blenders
Populairste blenders