ASUS Zenbook / UX3402VA / 90NB10G1-M006V0

8.8(5)
f************@g********20-07-2023
Algemene score
8.0

Een grote aanrader voor een kleine laptop

Reviewscore
8.0
Een heerlijke laptop voor een eerlijke prijs. Als je je vingerafdruk geregistreerd heb is het opstarten van Windows een werk van 20 seconden. De vingerafdrukcensor zit meteen in de aan en uitknop. Natuurlijk ligt het er ook aan hoeveel programma’s je tijdens het openen automatisch opstart maar ook dat gaat verbazend snel. De laptop heeft een OLED scherm wat beelden scherp en kleurrijk/echt weergeeft. Duidelijk zichtbaar vanuit verschillende hoeken. Hoewel hij klein is om beeld makkelijk te delen heeft de vele kijkhoeken waarbij het beeld en kleuren goed blijven hierin een voordeel ten opzichte van een LCD scherm. Ook de mogelijkheid om hem plat neer te kunnen leggen werkt met dit scherm goed. Ik heb hem gebruikt met mijn 2 extra computermonitoren. Door het scherm verder naar achteren te kunnen kantelen kon hij onder de beeldschermen uitkomen en was alles goed zichtbaar. De aansluitmogelijkheden vind ik zelf wat minder. Maar 1 USB A en 2x USB C waarvan 1 gebruikt moet worden om op te laden. Verder nog 1 HDMI uitgang en een mini-SD slot. Eigenlijk heb je altijd een dongel nodig als je meer wilt aansluiten. Aangezien dit een PRO-model is had ik ook verwacht dat er een gewone SD sleuf in zou zitten. Meeste (semi)profesionals zullen eerder daar mee werken dan met een mini-SD.
Pluspunten
  • Klein
  • Snel
  • Oled scherm
Minpunten
  • Zware taak, grote warmte
  • Aansluitpunten
Ja, ik beveel dit product aan